Cele mai cunoscute orașe invadate de animale. Invazii care au intrat în istorie

Cele mai cunoscute orașe invadate de animale. Invazii care au intrat în istorie

Din fericire, animalele sunt peste tot, iar partea și mai bună  este că putem trăi în armonie cu majoritatea dintre ele, având rolul lor bine determinat în natură. Partea mai puțin bună este că, în unele zone ale lumii, animalele dau năvală din diverse motive, afectând echilibrul și chiar făcând rău oamenilor și naturii.

Vă prezentăm cele mai cunoscute cazuri de invazii ale animalelor, în orașe acum intrate în istorie din cauza unor astfel de întâmplări:

California, Pennsylvania - Ciori

În iarna anului 2012, un orăşel din Pennsylvania, SUA, a fost vizitat de mii de ciori. Păsările nu au rănit pe nimeni, dar i-au îngrozit pe oameni, care s-au ascuns care pe unde a putut, deoarece în numai câteva minute, totul a fost acoperit de… găinaţ. Maşinile au devenit toate „dalmaţiene”, cu pete care se prelingeau dizgraţios, acoperişurile caselor păreau şi ele pătate, iar străzile şi copacii au făcut şi ele parte din scenariul pestriţ. În plus, zgomotul produs de acestea era de nesuportat. Unii îl asemănau cu o ploaie torenţială, alţii cu alarmă telefonului.

Se pare că înaripatele au fost atrase de lumina zonelor urbane şi de temperaturile un pic mai ridicate. Autorităţile au reuşit să izgonească inteligentele animale cu dioxid de sulf, care nu face rău nici plantelor, nici bietelor păsări.

Luchegorsk, Rusia – Urși

În 2015, orașul Luchegorsk, aflat în estul extrem al țării, foarte aproape de granița cu China, a fost invadat de urși. Aproximativ 36 de exemplare au fost raportate în descurs de o lună, perioadă în care oamenii erau avertizați să nu iasă din case. În total, cinci oameni au fost uciși de sălbaticele animale și câțiva urși de autorități, care s-au văzut puse în situațiile limită de a-i omorî.

Invazia a fost pusă pe seama lipsei mâncării din sălbăticie.

Docker River, Australia – Cămile

În 2009, comunitatea unui oraș Australian – Docker River – s-a luptat cu invazia a 6000 de cămile. Originar, cămilele au fost aduse în Australia pentru a fi folosite ca mijloc de transport în zonele aride în care alte animale nu făceau față. Dar pentru că tehnologia și, ca atare, mijlocele de transport au avansat, cererea față de cămile nu a mai fost atât de mare. Ca atare, acestea au fost lăsate în voie, s-au înmulțit și au început să invadeze orașe. În căutarea lor de apă disperată, cămilele au contaminat provizii, au distrus garduri, tancuri și chiar au rănit copii dornici să se joace cu ele.  Din păcate, autoritățile au luat decizia de a mobiliza mai multe elicoptere care să le sperie și să le alunge din oraș, acolo unde le-au ucis. Până în 2012, 100.000 de cămile au fost sacrificate, spre indignarea altor comunități.

Ghana - Șerpi

În aprilie 2016, în Essienimpong și Kwaaso, două sate din Ghana, au dat năvală foarte mulți șerpi negri aparent veninoși. Odată ajunși în sate, șerpii au început să își facă adpost în paturi, dormitoare, băi și alte colțuri ale caselor. Situația a creat mare panică printre localnici, care nu știau ce să mai facă pentru a-i omorî. Ei au pus invazia pe seama unui blestem al zeilor supărați că localnicii obișnuiesc să facă sex ilicit prin tufișurile de la periferia satelor. După ce autoritățile au reușit să ucidă toți șerpii, aproximativ 300 la număr, au ajuns la concluzia că aceștia mușcau, dar nu erau veninoși.

Sursa: List Verse

Foto: List Verse, Hepta.ro


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro