Cele mai afectuoase rase de pisici

Cele mai afectuoase rase de pisici

Pisicile sunt cunoscute pentru “răceala” de care dau dovadă adesea şi pentru şiretenia de a se apropia de oameni numai când au nevoie, dar specialiştii spun că nu toate pisicile sunt la fel.

 Cercetătorii au făcut un studiu pe 129 de pisici din 14 rase şi nu doar că au contrazis proasta reputaţie a acestora, ci au şi alcătuit un top al raselor de pisici, în funcţie de afecţiunea de care pot da dovadă faţă de stăpânii lor.

Astfel, s-a constatat că pisicile de rasă sunt mai afectuoase decât restul şi că, dintre toate, cele mai prietenoase au fost cele din rasa sfinx. 

La polul opus au fost pisicile fără pedigree, care au părut a fi cele mai puţin iubitoare şi care obişnuiau să îşi ignore stăpânii, ferindu-se de aceştia atunci când ei deveneau afectivi.

Pisica Sphynx – Poate am crede că cea mai pufoasă pisică e şi cea mai afectuoasă, dar studiile ne arată contrariul. Pisica Sphynx, deloc pufoasă, este una dintre cele mai exotice şi a apărut în anul 1996, în urma unei împerecheri încrucişate, iar astăzi continuă să fie o raritate.

 

 

Pisica Maine Coon - După cum arată şi numele, Maine Coon îşi are originea în statul Maine din SUA. Se spune că marinarii au adus pe navele lor pisici asemănătoare, care s-au încrucişat cu pisicile locale cu părul scurt. Există însă şi numeroase legende legate de originile acestei pisici. Una dintre ele afirmă că Maine Coon este rodul iubirii imposibile dintre un ursuleţ spălător (racoon) şi o pisică sălbatică din pădurile din Maine. În Europa, rasa apare după 1978, când primele exemplare sunt aduse în Germania Occidentală. Cert este însă că pisica este una destul de afectuoasă.

Pisica persană – Pisica persană, considerată “aristocrata pisicilor”, datorită şarmului şi frumuseţii de neîntrecut, se află în top trei în ceea ce priveşte afecţiunea de care poate da dovadă. Aceasta este cunoscută ca fiind pisică paşnică, sociabilă şi niciodată agresivă. În plus, ea se împacă tare bine cu viaţa de apartament.

 

 

 

Birmaneza, Somaleza şi Siameza  - Şi aceste trei rase de pisici sunt caracterizate prin sociabilitatea şi afecţiunea de care pot da dovadă adesea. Acestora le place să fie permanent cu ochii în patru, însoţindu-şi stăpânii pretutindeni.

Pisicile fără pedigree – Se pare că pisicile fără pedigree sunt şi cam fără inimă. Acestea sunt au fost descrise de stăpânii lor ca fiind cam reci, distanţându-se de stăpânii lor atunci când aceştia exagerează cu sentimentalismele.  

Sursa: Medical Daily

 

 


Autor: Iulia Albi

1 Comentarii
 • maria a scris la 12.01.2015 16:29:

  Locuri de munca ! Baza: contract legal! NU este MLM si nici joc piramidal! Cautam operatori online care pot castiga cel putin 300 de dolari lunar, muncind doar 3 ore pe zi Pentru detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: fam_serdean@yahoo.com

  [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro