Cea mai bătrână pasăre din lume încă mai depune ouă, la vârsta de 66 de ani

Cea mai bătrână pasăre din lume încă mai depune ouă, la vârsta de 66 de ani

23.02.2017

Aproape în fiecare an, timp de 60 de ani, albatrosul Wisdom a depus ouă în cuibul său din Midway Atoll. Iar acum, pe 16 februarie 2017, Fish and Wildlife Service a anunţat naşterea unui nou pui.

Fertilitatea păsării este importantă din două motive, spune Deisha Norwood, manager al al Adăpostului Naţional pentru Animale Sălbatice din Statele Unite ale Americii.

Albatrosul Laysan depune în fiecare an un singur ou, iar faptul că Wisdom, cea mai bătrână pasăre cunoscută de cercetători, încă mai depune ouă ajută la conservarea speciei, cu atât mai mult cu cât Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii listează Albatrosul Laysan ca fiind la pragul extincţiei.

,,Este foarte entuziasmant faptul că Wisdom are un nou pui. Este remarcabil că se mai poate reproduce la vârsta sa, pare să nu întâmpine nicio problemă,'' spune Norwood.

Atunci când un albatrosul atinge pragul maturităţii, este greu de precizat cu exactitate vârsta lui. Cu toate acestea, despre Wisdom se ştie că în 1956 era un matur adult, de unde specialiştii trag concluzia că acum are cel puţin 66 de ani.

Deşi albatroşii se împerechează pe viaţă, cu acelaşi mascul, îşi găsesc noi parteneri în cazul în care acesta decedează. În ceea ce o priveşte pe Wisdom – ea nu a fost femela unui singur mascul. Din 2006, ea şi Akeakamai au adus pe lume mai mulţi pui, dar se crede că, de-a lungul vieţii, Wisdom a avut între 30 şi 35 de pui cu alţi masculi.

Acum, Wisdom şi Akeakamai fac cu rândul în îngrijirea puiuţului, zburând până la mare pentru a căuta hrană.

Oare Wisdom va mai aduce un puişor pe lume şi în 2018? Rămâne de văzut!

Sursa: NationalGeographic

Foto: Wikipedia

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro