Calul Albino - istoric, caracteristici fizice şi temperament

Calul Albino - istoric, caracteristici fizice şi temperament

Deşi, din punct de vedere tehnic, calul Albino nu reprezintă o rasă aparte, este foarte uşor de recunoscut după blana albă ş pielea rozalie. De fapt, orice cal – indiferent de linia sa genealogică, de strămoşi sau de dimensiune – poate fi clasificat ca albinos, în cazul în care se naşte cu blana albă. În plus, contrar a ceea ce se crede, acest tip de cabalină este destul de întâlnit în Statele Unite ale Americii.

Calul Albino – Caracteristici fizice

Calul albinos are câteva trăsături distincte de cele ale celorlalte animalelor care suferă de albinism, deşi acesta din urmă nu este un adevărat albino. Cea mai importantă distincţie este aceea că pielea rozalie poate fi observată prin părul de un alb pur. În plus, ochii calului Albino sunt întotdeauna închişi la culoare (deşi la alte animale sunt verzi, căprui sau albaştri) iar un exemplar nu măsoară mai mult de 152 de cm în înălţime.

Toţi caii Albino înregistraţi sunt catalogaţi în unul din aceste trei tipuri: saddler, Arab sau stock horse. Cu toate acestea, ei pot avea, de asemenea, caracteristicile oricărei rase cu care au fost încrucişaţi.

Calul Albino – Personalitate şi tratament

Albino nu este doar o rasă frumoasă, din punct de vedere estetic, ci un cal cu un temperament grozav. Un cal Albino este inteligent şi are capacitate mare de a învaţă. Este ascultător şi docil. Este uşor de dresat, motiv pentru care este adesea folosit pentru spectacole de echitaţie.

Calul Albino – Istoric

Albino poartă acest nume de la cuvântul latin "Albus", care înseamnă alb. Cu toate acestea, calul Albino nu suferă de tulburarea numită albinism ( albinismul presupune producţia insuficientă de melanină) ci este doar alb. Ca atare, nu este slab şi nu are vederea slabă, cum ar putea pretinde unii oameni având în vedere caracteristicile celor care suferă de albinism. Cu alte cuvinte, calul Albino poate arăta că un albinos, dar nu este un albinos, în adevăratul sens al cuvântului. Calul Albino este doar un cal de culoare albă - nimic mai mult, nimic mai puţin.

Istoric recunoscut ca un cal regal, numai nobilii, eroii şi alţi membri ai familiei regale au avut dreptul de a merge în trecut cu un cal Albino sau alb. El Cid (un nobil castilian şi lider militar) a folosit un cal alb în lupta legendara din Spania. Napoleon a avut, de asemenea, un grajd plin de cai albi. În plus, mulţi nobili în perioada Renaşterii şi-au comandat portrete călare pe un cal alb. Calul alb este simbolul eleganţei, frumuseţii, curajului, averii.

Mulţi experţi cred că rasă americană Albino a început cu un armăsar alb numit Old King. Acest cal alb a avut mulţi mânji de culoare albă, chiar şi atunci când mamele au fost iepe non-alb. Old King a fost descendent din rasa arabă Morgan, deşi nu există înregistrări pentru a verifica acest lucru; liniile sale, mărimea şi proporţionalitatea, cu toate acestea, au fost tipice aceastei rase.

O altă asociaţie, Clubul White Horse, este responsabilă de colectarea cailor vii albinoşi şi experimentarea metodelor de reproducere la albinoşi. Cal modern, Albino este folosit pentru echitaţie şi în zilele noastre.

Sursa: Pet MD

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro