Câinele din rasa Lowchen – caracteristici, personalitate şi îngrijire

Câinele din rasa Lowchen – caracteristici, personalitate şi îngrijire

Câinele din rasa Lowchen, supranumit şi „micul câine-leu”, este, aşa cum îi spune şi numele, un câine de talie mică, energic şi plin de viaţă. Împărtăşeşte un background comun cu alţi câini de talie mică din familia Bichonilor (incluzând havanezii şi bichonii frisé). Era un câine de companie extrem de căutat în Europa prerenascentistă. Doamnele de la curte îl creşteau şi îl îngrijeau precum un mic leu drăgălaş, extrem de stilat.

Câinele din rasa Lowchen – descriere

Lowchen-ul matur măsoară între 30 şi 40 de centimetri înălţime. Corpul este scurt şi bine proporţionat, fiind prevăzut cu o coadă de talie medie. Urechile îi atârnă şi au forma unor pene. Ochii negri şi rotunzi sunt accentuaţi de sprâncenele maro sau negre. Culorile blănii variază de la negru, la alb, ciocolatiu închis şi deschis, auriu, negru cu maroniu, etc. 

Câinele din rasa Lowchen – personalitate şi temperament

Câinele din rasa Lowcheneste un câine ascultător, dornic să îşi mulţumească stăpânul şi să îşi arate permanent devotamentul. Afectuos, curios şi plin de viaţă, acest câine combină calităţile unui suflet pereche cald, cu cele ale unui spirit jucăuş. Deşi puţin cam prea lătrători, câinii Lowchen sunt compania ideală pentru familie liniştită.

Câinele din rasa Lowchen – îngrijire

Deşi câinele Lowchen este mai potrivit pentru interior, iubeşte să iasă în curte şi să se joace ore bune. Plimbările zilnice şi jocurile sunt suficiente pentru ca micuţul să îşi consume energia şi să se antreneze mental şi fizic. Blăniţa deasă necesită pieptănare sau periere, alternativ, zilnic. Tăiatul unghiuţelor ar trebui făcut lunar sau bilunar.

Câinele din rasa Lowchen – sănătate

Speranţa de viaţă a câinelui din rasa Lowchen variază între 13 şi 15 ani, iar problemele de sănătate care pot apărea sunt, în general, cardiace, dar şi osoase - luxaţiile patelare. Pentru identificarea timpurie a problemelor, se recomandă vizitele medicale periodice.

Sursa: Petmd

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro