A dărâmat recordul! Iată cine este cel mai rapid animal din lume!

A dărâmat recordul! Iată cine este cel mai rapid animal din lume!

28.04.2014

După ce s-a aflat în fruntea clasamentului o lungă perioadă de timp, gândacul tigru australian şi-a găsit naşul: cercetatorii au stabilit că există o altă vietate care se mişcă chiar şi mai repede decat vitezomanul reprezentant al clasei Cicindelinae.

Gândacul tigru

Un nou studiu întreprins în cadrul Pitzer College ne dezvăluie cine este actualul ocupant al locului I de pe podium: căpuşa californiană poate alerga cu o viteză de 322 de lungimi de corp pe secundă, depăşindu-l lejer pe mult mai leneşul gândac tigru, care poate atinge până la 171 de lungimi de corp pe secundă.

Căpuşa Paratarsotomus macropalpis nu este mai mare decât o samanţă de susan, însă tocmai dimensiunile sale reduse o ajută să se deplaseze atât de repede. Prin comparaţie, un ghepard aleargă cu doar 16 lungimi de corp pe secundă.

Căpuşa Paratarsotomus macropalpis

Dacă un om ar putea alerga cu viteza căpuşei, ar atinge 2 092 de kilometri pe oră, o viteză care ne provoacă ameţeli numai când ne gândim la ea.

Descoperirea a fost facută de un student din California, care a petrecut o vară întreagă urmărind şi observând comportamentul fascinant al căpuşelor. Acesta susţine că nu numai stabilirea unui nou record mondial de viteză este ceea ce îl intrigă, dar şi ceea ce acest studiu dezvăluie despre fiziologia mişcării şi despre limitările fizice ale organismelor vii.

“Este atât de interesant să descoperi ceva care se deplasează mai rapid decât orice altceva viu pe această planetă, şi mai mult, să îţi imaginezi ce ar însemna pentru oameni dacă s-ar putea deplasa cu această viteză”, declară Samuel Robin, realizatorul studiului.

Autor: Georgiana Fefea

Foto: Publimedia; Wikipedia
 


1 Comentarii
 • yaron birnbaum a scris la 14.11.2014 23:04:

  nu voi comenta cind vad ce creaturi comenteaza !

  [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro