Scottish fold

Scottish fold

Scottish fold Casificarea rasei: pisici cu parul scurt

Tara de origine: Scotia

Speranta de viata: 9-15 ani

Descriere fizica generala:

Ceea ce deosebeste rasa Scottish fold de celelalte rase de pisici sunt urechile, care sunt mici si indoite inainte si in jos. Lobul urechii este tare, cartilaginos si indoit complet, astfel incat acopera deschiderea urechii interne. Varfurile urechilor sunt rotunjite. Corpul este rotunjit, fara a parea greoi, fiind sustinut de membre de lungime medie. Capul este mare si rotund, cu obraji proeminenti, gatul puternic. Nasul este scurt si lat, perii mustatilor fiind rotunjiti. Urechile sunt mici, cu indoitura urechii cat mai apropiata de craniu. Ochii sunt mari si rotunzi, iar culoarea acestora se asorteaza cu blana. Parul este de lungime medie, fiind des si moale. Membrele sunt de lungime medie si direct proportionale cu restul corpului. Coada este mai lata la baza, subtiindu-se spre varful rounjit.

Greutate: 2.5-6 kg


Hranire:

70-80 kcal/kg/zi. Sunt predispuse la obezitate, fiind recomandat sa supraveghiati atent cantitatea de hrana pe care o mananca.

Sanatate:

Atunci cand sunt imperechiate doua pisci cu urechile indoite, gene dominante care cauzeaza indoirea urechilor se imbina, putand cauza deformatii ale coloanei vertebrale, ale picioarelor din spate si cozii. Urechile pisicilor Scottish Fold sunt dificil de curatat de catre pisica insasi, de aceea proprietarii trebuie sa faca aceasta actiune din cand in cand. Dupa varsta de opt ani, este recomandat un control de rutina la medicl veterinar, cel putin o data pe an, pentru verficarea dintilor si a functionarii ficatului si a rinichilor.


Energie: medie

Compatibilitate cu alte pisici: medie

Compatibilitate cu alte animale: ridicata

Compatibilitate cu copiii: ridicata

Caracter si temperament:

Este o rasa de pisici mediu-active, foarte afectuoasa cu membrii familiei, fiind foarte rezervata fata de persoanele straine. Nu agreeaza locurile zgomotoase sau necunoscute. Se adapteaza usor la viata de apartament. Se inteleg foarte bine cu copiii si cu alte animale de companie. Nu sunt zgomotoase.

Ingrijire:

Blana scurta si deasa a pisicilor din rasa Scottish Fold este usor de ingrijit si nu necesita o atentie speciala. Periatul regulat ajuta la indepartarea firelor de par moarte. Naparleste foarte putin.

Istoric:

Prima pisica Scottish fold a aparut ca mutatie naturala, in Scotia, in anii '60. numerosi veterinari si juriile concursurilor au decis ca urechile acelei pisici sunt o deformatie, ce nu-i va permite pisicii sa se dezvolte bine si sa-si curete urechile corespunzator. Deformatii ale coloanei vertebrale, ale picioarelor dinspate si ale cozii au aparut, de asemenea, atunci cand doua pisici de acelasi tip au fost incrucisate. De aceea, Consiliul de Conducere al Asociatiei Iubitorilor de Pisici din Marea Britanie a decis sa nu permita inregistrarea rasei Scottish Fold si nici in prezent rasa aceasta nu este creata sau dusa la expozitii in Marea Britanie. Oricum, creatorii rasei au continuat sa o produca si sa o exporte in Europa si America, dovedind ca este posibil sa elimine problemele coloanei, pisicioarelor din spate si cozii, prin reproducerea supravegheata, incorporand pisici cu urechi normale in fondul genetic. Scottish fold este acum recunoscuta pe continentul American, unde este intalnita la expozitii.

ZooLand.ro


6 Comentarii
  • Anonim a scris la 27.02.2010 22:32:

    fruos iepure si yo am unul belgiam de 15 kg

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.02.2010 22:32:

    fruos iepure si yo am unul belgiam de 15 kg

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.02.2010 22:32:

    fruos iepure si yo am unul belgiam de 15 kg

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.02.2010 22:32:

    fruos iepure si yo am unul belgiam de 15 kg

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.08.2008 23:05:

    Este o rasa de pisici super !!! In orice caz e rasa mea de pisici preferata dar din pacate nu este ft cunoscuta!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.08.2008 23:05:

    Este o rasa de pisici super !!! In orice caz e rasa mea de pisici preferata dar din pacate nu este ft cunoscuta!!!

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro