Preocuparile si ingrijirea zilnica a papagalilor

Preocuparile si ingrijirea zilnica a papagalilor

papagalPreocupari

In mediul lor natural, papagalii sunt in cautare de hrana, astfel ei fiind foarte activi avand o ocupatie permanenta. Pentru pasarile noastre de acasa, aceasta sarcina nu este posibila. De aceea, trebuie sa le oferim posibilitatea sa aiba diferite preocupari.  

Cine are acasa un papagal trebuie sa se ocupe foarte atent de ingrijirea acestuia.

Din pacate, de multe ori suntem nevoiti sa ne lasam papagalii ore intregi singuri in casa. Acestia sunt foarte jucausi, sunt foarte curiosi si ar ciocani tot ce prind in cale. In comert si nu numai se gasesc tot felul de jucarii confectionate din materiale naturale sau crengute din lemn pe care papagalii le-ar ciocani cu mare placere. In cazul crengutelor trebuie sa avem mare grija ca acestea sa nu fie stropite cu diferite substante otravitoare pentru prietenul nostru. La fel de atenti trebuie sa fim si la crengutele rupte din copacii care se afla langa soselele intens circulate. Din cauza poluarii si a gazelor de esapament, papagalii pot fi afectati. Jucariile din lemn sau cele din piele gasite in magazinele de specialitate, sunt confectionate pentru ca micile vietati sa le poata suporta. Prin achizitionarea acestora puteti fi siguri ca nu exista pericolul ca papagalul sa se otraveasca in timp ce se joaca.

De asemenea, jucariile din Acryl sunt foarte iubite de papagali datorita diversitatii de culori. Aceasta jucarie are avantajul ca poate fi foarte usor curatata si este foarte rezistenta, astfel, papagalul Dvs. o poate distruge relativ greu. Jucariile trebuie schimbate din cand in cand pentru a-i oferi micutului prieten diversitate.

Veti constata repede ce jucarii prefera papagalul Dvs. deoarece acest lucru depinde de gustul fiecaruia, exact ca si la oameni.

Ingrijirea

Cu toate ca sunt niste fiinte dragute, papagalii ne dau zilnic multa bataie de cap. Pierderea penajului, imprastierea hranei si a apei sau faptul ca isi fac nevoile unde nu este indicat sunt doar cateva obiceiuri neplacute ale acestor pasari. Acestea sunt urmele pe care trebuie sa le curatati in fiecare zi. Pe langa acestea si colivia trebuie curatata zilnic. Din acest punct de vedere trebuie sa fim foarte atenti, pentru a evita o explozie de bacterii si de germeni aducatoare de boli grave. Pe fundul coloviei asezam de cele mai multe ori ziare pentru ca acestea se inlocuiesc usor.

Granulele de fag asezate in locul ziarelor au avantajul de a fi un  foarte bun absorbant. Dezavantajul este ca se imprastie usor si lasa praf in incapere.

Recipientele pentru apa si mancare trebuie spalate bine cu apa calda sau chiar fierbinte. Apa pe care o bea papagalul trebuie schimbata cel putin de doua ori pe zi, deoarece acesta obisnuieste sa se spele in bol si astfel apa se murdareste foarte repede.

O alta responsabilitate pe care o avem fata de prietenul necuvantator este aceea de a-l stropi in fiecare zi cu apa calduta. Trebuie sa tinem cont de faptul ca papagalii nu mai pot zbura daca sunt foarte uzi, de aceea este indicat sa va stropiti micul prieten in timp ce se afla in colivie sau, daca il scoateti afara, sa-l asezati imediat dupa “baie” in adapostul lui. Pericolul de accidentare este foarte ridicat pentru pasarile spalate, deoarece acestea nu-si mai pot evalua in mod corect  “aptitudinile” de zbor

ZooLand.ro


8 Comentarii
  • ZXCc a scris la 06.12.2014 09:06:

    pe tine sa te bage sub apa ca esti mare timpit sa daca vei supravetui sa te dea in cusca la vreun tigru magarule

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.05.2011 18:04:

    Buna, eu am o fetitza foarte dragutza Daizy mi-au fakut surpriza astazi la ziua mea...cu ce se poate de hranit in afara de corm??pot pune colivia pe fereastra??multumesc anticipat....;)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.01.2011 14:14:

    salut ! am si eu un papagal foarte ingenios ii place foarte mult sa se joace si ii place sa fie in marea atentie, cu toate acestea are mereu o pofta de mincare deosebita. Ii place sa ciripeasca si as vrea mai repede sa poata vorbi,,,,,, paaaaaaaaaaaaaaaa ne revedem, salutari de la Kirusha paaaaaaa ......./!`/*-+...

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.01.2011 12:34:

    Intradevar SUNT PROSTI !!!!! Am o pereche de nimfe .Nu stiu sa faca sex !!! Fac doar echilibristica !!! El se urca pe ea si cauta gaura pe aripa ei si nici el nici ea nu stiu ce trebuie sa faca . Le trebuie un instructor specializat !!!!! Au facut 4 oua si le-au clocit vreo 4 saptamani .. Acum plang prin casa si isi cheama puii ........ CE MAI .... !!!! E O INTREAGA DRAMA PENTRU EI ..... !!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.02.2010 20:50:

    am si eu un marele alexadru, in varsta de vreo 4 ani si e foarte destept dar am o singura problema cu el... de cate ori ma vede ca beau lapte din cana vine si bea si el pana se satura,.... nu stiu cat de bun este laptele pt pasari..... poate reusiti sa-mi trimiteti un raspuns. va multumesc.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.01.2010 19:37:

    Nu inteleg de ce sunteti rautaciosi si va certati,noi trebuie sa vorbim aici despre prietenii nostrii care ne fac viata mai frumoasa!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.01.2010 17:27:

    am avut si io papagali da am vrut sa vad cat sta sub apa da a murit prea repede si pe celalat lam dat la pisica:))::::::::::))))):)))):))))=))

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.12.2009 14:05:

    cel sau cea care a scris ca papagalii sunt prosti nu sa facut decit pe sine insasi PROST,caci papagalul meu e foarteDESTEPT!!!!!!!!!!!!!!!

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro