(P) O poveste universala despre dragoste, speranta si prietenie.

(P) O poveste universala despre dragoste, speranta si prietenie.

Dewewy "Cu Dewey, veti rade si veti plange." - New York Posta

„O poveste emotionanta... Nu numai portretul unui motan minunat, ci si o scrisoare de dragoste adresata bibliotecarilor.“ - Publishers Weekly

„Seducatoare, plina de viata si duiosie, aceasta poveste despre supravietuire, loialitate si iubire este un studiu de neuitat asupra felului admirabil si misterios in care animalele si bibliotecile îmbogatesc umanitatea.“ - Booklist

Vicki Myron

Dewey - Pisoiul din biblioteca unui mic oras cucereste lumea

Pagini: 272
Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-689-480-0
Pret: lei

Patruzeci de saptamani in fruntea listei de bestselleruri a ziarului New York Times. Carte tradusa in peste treizeci de limbi si vanduta in peste un milion de exemplare.

In curs de ecranizare, cu Meryl Streep in rolul lui Vicki Myron.

Ce impact poate sa aiba un animal asupra unei comunitati? Cate vieti poate el sa influenteze? Cum a fost posibil ca un pisoi abandonat sa transforme o biblioteca in centrul lumii, sa salveze un mic oras american si sa devina faimos?

Intr-o dimineata friguroasa de ianuarie, Vicki Myron, directoarea Bibliotecii Publice din orasul american Spencer, descopera un pisoi de numai cateva saptamani in cutia de recuperare a cartilor. Supravietuind in mod miraculos noptii geroase, motanelul este adoptat de angajatii bibliotecii, spatiul acesteia devenind noua lui casa. Nu dupa multa vreme, se dovedeste ca prezenta lui are un impact covarsitor asupra comunitatii. Dewey Citestemaimulte Carti, cum a fost numit in urma unui concurs, reuseste sa-i incante pe vizitatorii tot mai numerosi ai bibliotecii cu atentia, caldura si mai ales cu cel de-al saselea simt prin care stie de fiecare data cine are nevoie cel mai mult de el. Biblioteca si motanul ei devin punctul de convergenta pentru locuitorii orasului, greu incercati de criza economica din anii ’80.

Si faima lui Dewey creste…

Vicki Myron s-a nascut intr-o ferma din apropierea orasului Spencer din statul Iowa. La treizeci si patru de ani, dupa o casatorie ratata si probleme de sanatate traumatizante, si-a luat licenta summa cum laude la Mankato State University si a urmat un masterat la Emporia State University. Din douazeci si cinci de ani cat a lucrat la Biblioteca Publica din Spencer, douazeci a fost directoarea institutiei.

Bret Witter este editor si scriitor. Crescut in nordul statului Alabama, locuieste in Louisville, statul Kentucky, impreuna cu sotia sa, cei doi copii si motanul Kiki.

Intr-un interviu, la intrebarea „De ce ati scris Dewey?“, Vicki Myron raspundea: „Fiindca mi s-a cerut. De sute si mii de persoane… Astfel, cu ajutorul unui scriitor, am inceput sa astern pe hartie aceste amintiri“. Scris de Vicki Myron in colaborare cu Bret Witter, volumul Dewey. Pisoiul din biblioteca unui mic oras cucereste lumea (Dewey: The Small-Town Library Cat Who Touched the World) a aparut in 2008, intrand imediat pe listele de bestselleruri din Statele Unite. Este tradus in numeroase tari. Datorita succesului de care s-a bucurat cartea, cei doi autori au publicat in 2010 un alt volum dedicat lui Dewey, Dewey’s Nine Lives: The Legacy of the Small-Town Cat Who Inspired Millions. De asemenea, au scris impreuna mai multe carti pentru copii avandu-l pe Dewey ca personaj principal.

Povestea lui Dewey a inceput intr-o noapte friguroasa de ianuarie a anului 1988. Avea doar cateva saptamani cand a fost aruncat in cutia metalica de recuperare a cartilor apartinand Bibliotecii Publice din orasul Spencer, statul Iowa. Aproape inghetat, este gasit in dimineata urmatoare de Vicki Myron, directoarea bibliotecii - mama singura, ea insasi o supravietuitoare: reusise sa treaca peste pierderea fermei familiei, peste amenintarea unei boli incurabile si peste o casnicie esuata din cauza unui sot alcoolic. Ridicandu-se in doua labute, ca si cum incerca sa-si exprime recunostinta, pisoiul o cucereste imediat. Existenta lui Dewey, numit astfel dupa sistemul zecimal de clasificare a cartilor, ii va emotiona si ii va incuraja pe locuitorii oraselului Spencer, readucand entuziasmul, speranta si prietenia intr-o comunitate eterogena si dezbinata in urma crizei economice care a lovit centrul Statelor Unite ale Americii la mijlocul anilor ’80.

Curand, Dewey devine subiect pentru articole de ziar, DVD-uri si documentare de televiziune, informatii despre el fiind publicate in gazete si reviste din toate colturile tarii, ba chiar si din Asia si Europa. Timp de nouasprezece ani, cat a trait in  biblioteca, Dewey a fost un simbol al orasului Spencer, si asa a ramas chiar si dupa moartea lui, survenita in noiembrie 2006. Peste 270 de ziare americane au anuntat disparitia lui Dewey, printre ele numarandu-se New York Times si USA Today.


0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro