Cainii si copiii

Cainii si copiii

dog&child   dog&child   dog&child

 

De cate ori nu am vazut-o pe Lassie salvandu-l pe Timmy sau alt copil din pericole? Dar pe Rin Tin Tin sau Rusty? Cine ar putea sa o uite pe Nana din Peter Pan? De cate ori ati auzit povesti despre caini de companie care au atacat copii mici? Cati caini sunt abandonati atunci cand intr-o familie apare un nou-nascut? Cainii si copiii pot fi atat cea mai mare bucurie, cat si cel mai mare cosmar al unie familii. Ce puteam face pentru a le fi bine atat copiilor, cat si animalelor de companie? 

Socializarea si dresajul, incepand inca din prima zi in care un catel este adus in casa dumneavoastra, sunt elementele cheie ale modului in care, pe viitor, cainele dumneavoastra va aborda anumite evenimente. Cateii ar trebui sa invete sa accepte oameni de toate varstele. O legatura de incredere creata intre un caine si stapanul sau este una foarte importanta. Chiar daca nu aveti sau nu planuiti sa aveti copii, cainele ar trebui sa fie obisnuit cu acestia. Daca acest lucru nu se intampla, cainele va privi copilul ca pe o amenintare. Copiii ajung la nivelul ochilor cainilor, timbrul vocal este ascutit, au miscari rapide, adesea uita sa se poarte cu gentilete si pot fi impredictibili. Asigurati-va ca cainele dumneavoastra este obisnuit cu diversele tipuri de actiuni din jurul lui, ca si cu sunetele si mirosurile. Cu cat este mai obisnuit sa accepte lucruri si activitati noi, cu atat va fi mai bine pentru linistea casei dumneavoastra.

Copiii, de asemenea, trebuie sa invete cum sa se comporte in preajma cainilor. Trasul de urechi sau de coada, alergatul de nebun prin casa, tachinarile, loviturile, incoltitul si speriatul cainelui in timp ce doarme pot duce la muscaturi usoare, dar si la accidente grave. In orice caz, cainii trebuie sa fie dresati sa fie obisnuiti sa le fie atinse toate partile corpului, trebuie sa accepte sa le fie luata hrana sau jucariile fara sa riposteze, sa fie obisnuiti cu sunete diferite, dar chiar si cei mai bine dresati caini au limitele lor. Cele mai multe muscaturi ale cainilor nu au loc din cauza acestora, ci din cauza ca au fost instigati de catre copil. Chiar si cei mai bine dresati pui daca sunt deranjati suficient de mult pot deveni agresivi. Ca si oamenii, cainii au si zile mai bune si zile mai proaste si, daca nu se simt bine, trasul de ureche, fapt ce in mod normal nu l-ar face sa reactioneze in nici un fel, il poate face de aceasta data sa muste. A se afla in preajma unui caine ar trebui sa fie un privilegiu pentru un caine. Daca nu este in stare sa se stapaneasca, cel mai bine este sa ii interziceti sa se joace cu cainele. Intotdeauna, supravegheati copilul si cainele cand sunt impreuna.

  

 

dok&xhild   dog&child   dog&child

 

Copiii trebuie sa ste ca nu au voie sa atinga un caine, chiar daca este un caine cunoscut, fara acordul proprietarului acestuia. Un caine care alearga liber se poate comporta diferit fata de un caine care se afla in lesa, langa stapanul sau. Cainii care alearga liberi pot fi o amenintare la adresa copiilor. Copiii nu trebuie lasati niciodata sa incerce sa prinda sau sa atinga un caine care alearga.  

Copiii nu ar trebui sa chinuie sub nici o forma cainii. Adica... nu trebuie sa alerge in jurul lor pentru a-l provoca pe caine sa il alerge, nu trebuie sa agite bete sau alte obiecte inspre ei si nici sa tipe la ei, intru-cat vocea unui copil poate fi iritanta pentru un caine. Ideal, cainii nu ar trebui sa fie lasati sa iasa din casa fara o persoana responsabila care sa poata sa intervina in cazul in care un copil nu ii da pace.  

Managaiatul cainelui pe cap este primul pas ce poate duce la o muscatura. Copii trebuie sa invete ca si cainii simt durerea sau neplacerea. Cainii si copiii nu trebuie niciodata lasati impreuna nesupravegheati, indiferent cat de cuminti credeti ca sunt acestia. Nici copiii si nici cainii nu rationalizeaza ca un adult. 

Acum, ce ar trebui sa faceti daca aveti deja un caine si asteptati un copil? In mod ideal, ar fi trebuit sa va obisnuiti cainele cu copiii cu mult timp inainte de aparitia sarcinii. Socializarea cainilor ar trebui sa inceapa inca din prima zi a vietii acestuia. Cainele trebuie sa invete cum sa se comporte in prezenta persoanelor de orice varsta. Trebuie sa accepte ca tot corpul lui sa fie atins sau mangaiat. Cainele trebuie sa fie obisnuit sa renunte la jucarii sau mancare atunci cand ii sunt luate din fata, si sa nu reactioneze agresiv.  

Aparitia unui copil produce schimbari in casa, iar cainele trebuie sa fie obisnuit cu acest lucru. Daca stiti ca va trebui sa schimbati locul in care cainele manaca sau doarme, faceti acest lucru cu mult inainte ca bebelusul sa se nasca. Astfel, cainele nu va trebui sa accepte foarte multe schimbari dintr-o data, ci treptat. Este un bun moment sa incepeti sa exerasati mai bine comenzi de genul STAI sau MARS. Nu este prea placut sa ai un caine care sare pe tine atunci cand oricum echilibrul tau nu este tocmai stabil. De asemena, obisnuiti-va cainele sa nu stea in picoarele dumneavoastra sau ale copilului atunci cand mergeti prin casa.  

Pentru a obisnui cainele cu sunetele scoase de un copil, inregistrati o caseta cu astfel de sunete si puneti-o cat mai des, la diferite intensitati, in toate camere casei, pentru ca cainele sa se acomodeze.  

Pe masura ce copilul creste, invatati-l si pe acesta in ce maniera trebuie sa se poarte cu un caine, pentru a evita accidentele neplacute, care uneori pot fi foarte grave pentru un copil mic. Cainii si copiii pot fi cei mai buni prieteni sau cei mai mari dusmani. Timmy si Lassie nu exista in realitate. Totusi, nu exista nici un motiv pentru ca un caine si un copil sa nu poata coexista fericiti, daca sunteti un parinte si un proprietar de caine responsabil. Cel mai rau lucru pentru un caine este sa fie indepartat sau ignorat atunci cand un copil apare in casa. Foarte multi caini mor in adaposturi sau la ecarisaj atunci cand se naste un copil intr-o casa, multi proprietari alegand sa renunte la ei de teama ca nou-nascutul ar putea fi ranit. Planificarea si prevenirea din partea stapanului cainelui poate duce la evitarea acestor evenimente neplacute.

  


18 Comentarii
  • Anonim a scris la 17.07.2011 14:07:

    ce sa fac daca am un caine in casa?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.04.2010 21:16:

    si eu am un copil si locuiesc la casa si ma gandeam sa-mi iau de 1 august un mastif tibetan credeti ca se va intelege bine cu copilul?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.04.2010 21:16:

    si eu am un copil si locuiesc la casa si ma gandeam sa-mi iau de 1 august un mastif tibetan credeti ca se va intelege bine cu copilul?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.04.2010 21:16:

    si eu am un copil si locuiesc la casa si ma gandeam sa-mi iau de 1 august un mastif tibetan credeti ca se va intelege bine cu copilul?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.04.2010 21:16:

    si eu am un copil si locuiesc la casa si ma gandeam sa-mi iau de 1 august un mastif tibetan credeti ca se va intelege bine cu copilul?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.04.2010 11:05:

    stai linistita caci eu cunosc o femeie care are un copil si a adus in kasa un catel iar copilul ei nu are nimic !!!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.04.2010 11:05:

    stai linistita caci eu cunosc o femeie care are un copil si a adus in kasa un catel iar copilul ei nu are nimic !!!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.03.2010 14:43:

    Si eu am trecut prin aceeasi problema, doar ca inainte de nasterea copilului nici prin cap nu imi trecea sa dau catelusa (are 5 ani si a fost crescuta de mine si de sotul meu, ca si un copil). Cat am fost insarcinata, catelusa noastra dormea langa mine, lipita de burtica mea, care crestea vazand cu ochii. Dupa ce am nascut mi-a fost si mie teama, pentru ca majoritatea celor din jur erau de parere ca un bebelus nu poate creste impreuna cu un catel. Au fost zile in care plangeam pentru ca nu vedeam nici o solutie, imi iubesc enorm copilul, dar si cainele care mi-a fost alaturi timp de 5 ani si care m-a ajutat sa depasesc anumite momente mai dificile din viata. Sincera sa fiu, nici acum nu sunt 100% impacata cu ideea de a-mi creste copilul alaturi de un catelus, dar nici noi nu ne putem imagina cum ar fi fara catelusa noastra. Am citit niste articole foarte incurajatoare pe internet, referitoare la copiii care cresc alaturi de un animal de companie. Sfatul meu este sa nu pleci urechea la tot ce spune lumea, ci sa vorbesti cu sotul tau si sa hotarati de comun acord ce sa faceti cu Mark. Banuiesc ca stati la bloc pentru ca altfel chiar nu ar fi nici o problema. Eu cred ca un caine vaccinat, deparazitat, periat, hranit corespunzator (sunt anumite conserve pentru caini, care ii ajuta sa nu le mai cada asa de tare parul) nu reprezinta un pericol pentru copil. Eu personal aspir destul de des, scutur paturelele catelusei in fiecare zi, aerisesc cat de des pot si ceea ce ma mai ajuta sunt acele role lipicioase (pentru curatarea scamelor), cu care mai dau pe pat sau pe haine ca sa nu fie par de catelus. Parerea mea este ca atata timp cat nu iti vei lasa copilul nesupravegheat alaturi de caine, nu ai de ce sa-ti faci griji si sa te consumi. Cand va creste bebele mare probabil ca vor ajunge cei mai buni prieteni si atunci vei privi in urma si nu vei regreta ca l-ai pastrat si pe Mark.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.03.2010 14:43:

    Si eu am trecut prin aceeasi problema, doar ca inainte de nasterea copilului nici prin cap nu imi trecea sa dau catelusa (are 5 ani si a fost crescuta de mine si de sotul meu, ca si un copil). Cat am fost insarcinata, catelusa noastra dormea langa mine, lipita de burtica mea, care crestea vazand cu ochii. Dupa ce am nascut mi-a fost si mie teama, pentru ca majoritatea celor din jur erau de parere ca un bebelus nu poate creste impreuna cu un catel. Au fost zile in care plangeam pentru ca nu vedeam nici o solutie, imi iubesc enorm copilul, dar si cainele care mi-a fost alaturi timp de 5 ani si care m-a ajutat sa depasesc anumite momente mai dificile din viata. Sincera sa fiu, nici acum nu sunt 100% impacata cu ideea de a-mi creste copilul alaturi de un catelus, dar nici noi nu ne putem imagina cum ar fi fara catelusa noastra. Am citit niste articole foarte incurajatoare pe internet, referitoare la copiii care cresc alaturi de un animal de companie. Sfatul meu este sa nu pleci urechea la tot ce spune lumea, ci sa vorbesti cu sotul tau si sa hotarati de comun acord ce sa faceti cu Mark. Banuiesc ca stati la bloc pentru ca altfel chiar nu ar fi nici o problema. Eu cred ca un caine vaccinat, deparazitat, periat, hranit corespunzator (sunt anumite conserve pentru caini, care ii ajuta sa nu le mai cada asa de tare parul) nu reprezinta un pericol pentru copil. Eu personal aspir destul de des, scutur paturelele catelusei in fiecare zi, aerisesc cat de des pot si ceea ce ma mai ajuta sunt acele role lipicioase (pentru curatarea scamelor), cu care mai dau pe pat sau pe haine ca sa nu fie par de catelus. Parerea mea este ca atata timp cat nu iti vei lasa copilul nesupravegheat alaturi de caine, nu ai de ce sa-ti faci griji si sa te consumi. Cand va creste bebele mare probabil ca vor ajunge cei mai buni prieteni si atunci vei privi in urma si nu vei regreta ca l-ai pastrat si pe Mark.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.03.2010 14:43:

    Si eu am trecut prin aceeasi problema, doar ca inainte de nasterea copilului nici prin cap nu imi trecea sa dau catelusa (are 5 ani si a fost crescuta de mine si de sotul meu, ca si un copil). Cat am fost insarcinata, catelusa noastra dormea langa mine, lipita de burtica mea, care crestea vazand cu ochii. Dupa ce am nascut mi-a fost si mie teama, pentru ca majoritatea celor din jur erau de parere ca un bebelus nu poate creste impreuna cu un catel. Au fost zile in care plangeam pentru ca nu vedeam nici o solutie, imi iubesc enorm copilul, dar si cainele care mi-a fost alaturi timp de 5 ani si care m-a ajutat sa depasesc anumite momente mai dificile din viata. Sincera sa fiu, nici acum nu sunt 100% impacata cu ideea de a-mi creste copilul alaturi de un catelus, dar nici noi nu ne putem imagina cum ar fi fara catelusa noastra. Am citit niste articole foarte incurajatoare pe internet, referitoare la copiii care cresc alaturi de un animal de companie. Sfatul meu este sa nu pleci urechea la tot ce spune lumea, ci sa vorbesti cu sotul tau si sa hotarati de comun acord ce sa faceti cu Mark. Banuiesc ca stati la bloc pentru ca altfel chiar nu ar fi nici o problema. Eu cred ca un caine vaccinat, deparazitat, periat, hranit corespunzator (sunt anumite conserve pentru caini, care ii ajuta sa nu le mai cada asa de tare parul) nu reprezinta un pericol pentru copil. Eu personal aspir destul de des, scutur paturelele catelusei in fiecare zi, aerisesc cat de des pot si ceea ce ma mai ajuta sunt acele role lipicioase (pentru curatarea scamelor), cu care mai dau pe pat sau pe haine ca sa nu fie par de catelus. Parerea mea este ca atata timp cat nu iti vei lasa copilul nesupravegheat alaturi de caine, nu ai de ce sa-ti faci griji si sa te consumi. Cand va creste bebele mare probabil ca vor ajunge cei mai buni prieteni si atunci vei privi in urma si nu vei regreta ca l-ai pastrat si pe Mark.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.03.2010 14:43:

    Si eu am trecut prin aceeasi problema, doar ca inainte de nasterea copilului nici prin cap nu imi trecea sa dau catelusa (are 5 ani si a fost crescuta de mine si de sotul meu, ca si un copil). Cat am fost insarcinata, catelusa noastra dormea langa mine, lipita de burtica mea, care crestea vazand cu ochii. Dupa ce am nascut mi-a fost si mie teama, pentru ca majoritatea celor din jur erau de parere ca un bebelus nu poate creste impreuna cu un catel. Au fost zile in care plangeam pentru ca nu vedeam nici o solutie, imi iubesc enorm copilul, dar si cainele care mi-a fost alaturi timp de 5 ani si care m-a ajutat sa depasesc anumite momente mai dificile din viata. Sincera sa fiu, nici acum nu sunt 100% impacata cu ideea de a-mi creste copilul alaturi de un catelus, dar nici noi nu ne putem imagina cum ar fi fara catelusa noastra. Am citit niste articole foarte incurajatoare pe internet, referitoare la copiii care cresc alaturi de un animal de companie. Sfatul meu este sa nu pleci urechea la tot ce spune lumea, ci sa vorbesti cu sotul tau si sa hotarati de comun acord ce sa faceti cu Mark. Banuiesc ca stati la bloc pentru ca altfel chiar nu ar fi nici o problema. Eu cred ca un caine vaccinat, deparazitat, periat, hranit corespunzator (sunt anumite conserve pentru caini, care ii ajuta sa nu le mai cada asa de tare parul) nu reprezinta un pericol pentru copil. Eu personal aspir destul de des, scutur paturelele catelusei in fiecare zi, aerisesc cat de des pot si ceea ce ma mai ajuta sunt acele role lipicioase (pentru curatarea scamelor), cu care mai dau pe pat sau pe haine ca sa nu fie par de catelus. Parerea mea este ca atata timp cat nu iti vei lasa copilul nesupravegheat alaturi de caine, nu ai de ce sa-ti faci griji si sa te consumi. Cand va creste bebele mare probabil ca vor ajunge cei mai buni prieteni si atunci vei privi in urma si nu vei regreta ca l-ai pastrat si pe Mark.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.08.2009 16:38:

    ce sa fac vrau ciine bunica numi da voe primesc toate sfaturile voastre la [adriana_98@mail.ru]

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.08.2009 16:38:

    ce sa fac vrau ciine bunica numi da voe primesc toate sfaturile voastre la [adriana_98@mail.ru]

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.02.2009 11:51:

    DONEZ CAINE DALMATIAN UNUI IUBITOR DE ANIMALE.ARE 11 ANI SI ESTE MASCUL 0763 670 979 LAMBOK_BALI@YAHOO.COM

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.02.2009 11:49:

    ARE 11 ANI SI ESTE MASCUL

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.01.2009 15:02:

    am un ciobanesc german in jure de 2 ani si urmeaza k peste un an sa fac un copil,acum toti din familie vor sa-l dau pe mark(ciobanescu german) dar nu pot nu mai gandul k as putea sa nu-l mai vad vreodata ma doare enorm si de fiecare knd ma gandesc k va veni ziua sa-l dau ma apuc plansu ce sa fac nu se poate ca dupa 2ani sa-l renunt kla el ca si cum aer fi un obiect,ma doare faptul k nimeni nu intelege k un nou nascut poate trai cu un catel in casa.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 31.10.2008 21:10:

    Zapada s-a trezit. Si-a pus capul pe mana parintelui Dominique. Vezi, dragostea animalelor fata de om este nelimitata. Iti pot oferi, mult mai mult decat un fluviu de cuvinte. Odata un caine-lup, pe care stapanii il gonisera de teama sa nu faca vreu rau copilului lor, s-a intors dupa un lung pelerinaj care a durat mai bine de sase ani. A parcurs trei sute de kilometrii inainte de a gasi casa. Dragostea lui pentru stapani, chiar daca il parasisera, il facuse sa depaseasca greutati de orice fel. Se intorsese obosit si flamand. A fost de ajuns sa primeasca o mangaiere de la cei pe care ii iubise atat de mult pentru a-si recapata fortele si a alerga fericit in gradina. Imi amintesc si de povestea unui copil care nu vorbea, cu toate ca avea patru ani. Medicii facusera tot ce era posibil pentru a-l vindeca, supunadu-l la tot felul de analize, fara a obtine insa rezultate. Tatal a facut ultima tentativa: a infasurat baiatul intr-o cuvertura si l-a dus la cainele pe care il indepartase de acasa si il lasase la niste rude care locuiau la tara. Animalul a fugit catre copilul care il vazuse nascandu-se, i-a lins mainile, i-a pus labele pe umeri si nu se mai opera din latrat de bucurie. Copilul, emotionat, a inceput sa-si miste buzele si a pronuntat de mai multe ori numele cainelui. Aceste episoade ar trebui sa ne puna pe ganduri in privinta sentimentelor de dragoste care ne sunt adesea negate, chiar si de catre cei care ar putea de fapt sa ni le daruiasca cu bratele deschise. Sa daruiesti putin bine nu costa nimic. Poti sa te exprimi cu o mangaiere, cu un suras, cu un cuvant si asta poate avea o valoare infinita. Darul dragostei patrunde misterul. Ar trebui sa iubim intr-atat incat sa reusim sa transformam in dragoste si pacatele noastre. Romano BATTAGLIA – O inima curata.- Bucuresti: RAO, 2008, p. 87-88.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 31.10.2008 21:10:

    Zapada s-a trezit. Si-a pus capul pe mana parintelui Dominique. Vezi, dragostea animalelor fata de om este nelimitata. Iti pot oferi, mult mai mult decat un fluviu de cuvinte. Odata un caine-lup, pe care stapanii il gonisera de teama sa nu faca vreu rau copilului lor, s-a intors dupa un lung pelerinaj care a durat mai bine de sase ani. A parcurs trei sute de kilometrii inainte de a gasi casa. Dragostea lui pentru stapani, chiar daca il parasisera, il facuse sa depaseasca greutati de orice fel. Se intorsese obosit si flamand. A fost de ajuns sa primeasca o mangaiere de la cei pe care ii iubise atat de mult pentru a-si recapata fortele si a alerga fericit in gradina. Imi amintesc si de povestea unui copil care nu vorbea, cu toate ca avea patru ani. Medicii facusera tot ce era posibil pentru a-l vindeca, supunadu-l la tot felul de analize, fara a obtine insa rezultate. Tatal a facut ultima tentativa: a infasurat baiatul intr-o cuvertura si l-a dus la cainele pe care il indepartase de acasa si il lasase la niste rude care locuiau la tara. Animalul a fugit catre copilul care il vazuse nascandu-se, i-a lins mainile, i-a pus labele pe umeri si nu se mai opera din latrat de bucurie. Copilul, emotionat, a inceput sa-si miste buzele si a pronuntat de mai multe ori numele cainelui. Aceste episoade ar trebui sa ne puna pe ganduri in privinta sentimentelor de dragoste care ne sunt adesea negate, chiar si de catre cei care ar putea de fapt sa ni le daruiasca cu bratele deschise. Sa daruiesti putin bine nu costa nimic. Poti sa te exprimi cu o mangaiere, cu un suras, cu un cuvant si asta poate avea o valoare infinita. Darul dragostei patrunde misterul. Ar trebui sa iubim intr-atat incat sa reusim sa transformam in dragoste si pacatele noastre. Romano BATTAGLIA – O inima curata.- Bucuresti: RAO, 2008, p. 87-88.

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro