Bulmastif

Bulmastif

Clasificarea rasei: Bulmastiful este un membru al cainilor de lucru in S.U.A. si Marea Britanie, insa in Australia este clasificat drept caine utilitar. Au fost folositi initial ca si caini de paza iar azi sunt folositi la paza si pe post de companioni.

Reguli de hranire: poate solicita destul de multa hrana. Ca rasa sunt cunoscuti a avea cerinte individuale de hranire. In stadiul de adult vor fi hraniti de 2 ori pe zi, crescatorul de la care-l veti procura urmand sa va indice programul de hranire adecvat pentru el.

Media de viata: intre 9-15 ani. Acesti caini traiesc in jur de 10 ani. Cancerul si abdomenul acut fiind cauzele principale ale mortii.

Media de pui fatati: 8, cuiburile variind de la 4 la 13 catelusi media ramanand totusi de 8.

Descrierea fizica generala: Bulmastiful este un caine construit puternic. Are un cap mare patrat si un gat mare musculos.Un caine musculos, compact pe tot corpul si mare in mod natural. Blana este scurta, tare si impermeabila.

Inaltimea femelei este cuprinsa intre 61 cm min si 66 cm maxim, iar a masculului intre 64 cm minim si maxim 68 cm.

Greutatea femelei este de minim 41 kg si maxim 50 kg iar a masculului de 50kg minim si 59 kg maxim.

Marimea: mare

Inaltimea si greutatea: ideal inaltimea masculilor trebuie sa masoare intre 63,5-68 cm la greaban cu o greutate de 50-59 kg. Inaltimea catelelor trebuie sa masoare intre 61-66 cm la greaban cu o greutate de 41-50 kg.

Boli: Rasa este afectata de cancer si boala abdomenului acut. Displazia de sold si constitutia corporala sunt o grija pentru crescatori dar selectia se aplica la liniile de crestere pentru a atenua aceste defecte. Bulmastiful are de asemenea predispozitie fata de probleme dermatologice si oftalmologice. Pare a fi o problema ereditara de spate care apare in diferite forme.

Boli curente: eczema, dermatita, chelie, ulceratie a botului, malformatii cervicale, tumori, pietre la rinichi

Susceptabilitate la imbolnavire: medie

Istoric: Bulmasiful a fost initial numit cainele de noapte al paznicului de vanatoare intrucat erau folositi la prinsul braconierilor. Fondul de baza al bulmastivului a fost de 60% mastivul englez si 40% buldogul. Rasa a fost creata la sfarsitul anilor 1800. Cand nevoia de caini pentru paznicii de vanatoare a scazut au fost folositi in activitati sportive: o persoana fugea si se ascundea in tufisuri si dupa putin timp era eliberat un bulmastif cu botnita sa gaseasca persona respectiva. Nu era antrenat sa sfasie si sa ucida ci sa isi biruie tinta. Toate inregistrarile arata ca nici un caine nu a pierdut o astfel de competitie. Asociatia chinologica britanica a recunoscut pentru prima data rasa in anul 1925 iar cea britanica in 1933.

Inteligenta: poate fi recalcitrant fiind nevoie de o mana ferma in perioada in care acesta este mic. Poate fi de asemenea destul de incapatanat si violent in special in timpul adolescentei.

Caracteristicile de expozitie: Bulmastiful are un cap foarte distinct care va trebui sa apara mare si patrat. Au un bot scurt cu un nas lat si nari largi. Gura trebuie sa fie nivelata, iesirea usor proeminenta a acesteia fiind permisa. Ochii trebuie sa fie inchisi sau caprui si de marime medie. Urechile sunt mici, in forma de V fiind mai intunecate decat corpul. Gatul este foarte dens si muscular fiind aproape egal cu circumferinta craniului. Pieptul trebuie sa fie lerg deschis si adanac, umerii musculosi si puternici. Linia spatelui trebuie sa fie la acelasi nivel cu un posterior scurt si drept. Labele trebuie sa fie bine arcuite cu pernite rotunde. Coada va fi asezata sus si purtata drept sau curbata. Culoarea dorita este cafeniu, rosu sau dungat pe un fond cenusiu. Putin alb este permis numai pe piept. Botul trebuie sa fie negru.

Tara de origine: Anglia

Energie: medie

Antrenament: 40-60 minute pe zi. Acest caine nu va avea plimbari lungi sau sa-I se permita multe exercitii libere pana cand nu are cel putin varsta de 1 an. Trebuie reamintit faptul ca si la varsta de 6 luni, cand este destul de mare, este inca un catel. Prea multe exercitii la o varsta prea tanara pot duce la probleme de sanatate a articulatiilor sau a oaselor in perioada ulterioara. Au nevoie de o cantitate medie de exercitii necesitand doar cateva plimbari pe zi. Se bucura de exercitii si de jocuri impreuna cu familia.

Protectie personala: ridicata.

Potrivire ca si caine de paza: ridicata.

Risc de a speria oile: mediu.

Tendinta de a latra: scazuta.

Usurinta la transport: ridicata.

Nivel de agresiune: ridicat.

Compatibilitate cu alte animale: ridicata.

Compatibilitate cu copiii: ridicata.

Caractere generale si temperament: acest caine este foarte protector fata de familia sa si fata de alte animale de companie din preajma. Trebuie sa fie socializati incepand de la o varsta timpurie. Va accepta strainii numai daca le sunt introdusi de cineva in care are incredere. Intrusii vor fi repede opriti din drumul lor. Nu este o rasa pentru cineva lipsit de experienta in crescut caini datorita puterii sale, incapatanarii si naturii sale super protectoare.

Marimea blanii: scurta/linsa

Cerinte de ingrijire a blanii: mai putin de o data pe saptamana.

Tundere: nu este cazul.

Ingrijirea blanii: este relativ usoara, o manusa de periat fiind tot ceea ce este necesar pentru a indeparta parul mort .

Culoare: Culoarea dorita este cafeniu, rosu sau dungat pe un fond cenusiu, pot avea putin alb pe piept.

Naparlit: redus






3 Comentarii
  • Anonim a scris la 14.07.2009 20:17:

    Frumos caine!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.07.2009 20:17:

    Frumos caine!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.02.2009 15:34:

    care este pretul acestui caine???la max 5 luni??

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro