Bufnita

BufnitaBufnita se mai numeste si Buha si poate fi intalnita pe tot globul pamantesc, exceptie facand Antarctica, avand capacitatea de a suporta bine atat clima rece cat si pe cea calda.


Bufnita este cea mai mare pasare rapitoare de noapte, ajungand la inaltimea cuprinsa intre 15 si 61 cm. Traieste singura, in cuiburi construite in crengile sau scorburile copacilor si pe pamant, in regiuni stancoase.


Corpul bufnitei este rotund, acoperit de un penaj bogat, cu un cap mare la care se remarca 2 ochi rotunzi galbeni-portocalii ce ocupa jumatate din marimea capului. Are aripile lungi, iar coada si picioarele sunt scurte. Ghearele puternice ii sunt necesare pentru a se agata bine pe crengile copacilor si pentru a vana.


Coloritul penajul pasarii este maro inchis si deschis, in partea anterioara, mai ales, fiind vizibile dungi in nuante de alb combinat cu negru sau galben.


Se hraneste cu soareci de camp sau de casa, crabi, broaste, lilieci mici, insecte sau chiar iepuri. Desi aceasta pasare si-a atras un renume negativ din cauza sunetului lugubru, asemanator cu un vaiet, ea este foarte folositoare, vanand intr-un an aproximativ 10 000 de soareci care, inmultindu-se, ar consuma cantitati uriase de hrana si ar duce la raspandirea multor boli.


Nu are multi dusmani, pentru ca iese noaptea si este bine camuflata de culorile penelor. Avand vederea foarte slaba (bufnita vede aproape numai in alb si negru), in timpul vanatului se bazeaza mult pe auzul foarte fin si pe capacitatea de a zbura facand putin zgomot (este ajutata de penele lungi si umflate, printre care patrunde mult aer), astfel incat victimele sunt luate prin surprindere de multe ori.


Bufnita este singura pasare care are ochii situati pe partea anterioara a capului. Spre deosebire de ai oamenilor, acestia sunt fixi. Din aceasta cauza are un gat scurt dar foarte flexibil pe care il poate intoarce in aproape toate partile.

Follow zoolandro on Twitter
Voteaza
articolul!


Citeste si alte articole

Comentarii

Cumpar pui de bufnita urgent! Anonymous 26 Martie 2014
Cumpar pui de bufnita...astept contact la adresa de mail sau telefon 0762 885 780 conditii excelente (locuiesc la curte si vreau sa ii pregatesc un spatiu special amenajat)
Cumpar Urgent pui de bufnita Anonymous 26 Martie 2014
Cumpar pui de bufnita...astept contact la adresa de mail sau telefon 0762 885 780 conditii excelente (locuiesc la curte si vreau sa ii pregatesc un spatiu special amenajat)
Cumpar pui de bufnita !!!! Urgent !!! Anonymous 01 Martie 2014
Buna ziua ! As dori sa cumpar un pui de bufnita !!! Contactati ma Pe mail Mentionez faptul ca locuiesc la casa si am toate conditiile pentru acest superb Animal ! dstincorporated1314@gmail.com
cumpar PUI BUFNITA Anonymous 03 Februarie 2014
Cumpar PUI BUFNITA !! Ma puteti cintacta pe mail alexholbanro@gmail.com sau 0720 61 21 51
Cumpar Bufnita cu aripi desfacute impaiata. Anonymous 15 Noiembrie 2013
Cumpar bufnita impaiata doar cu aripile desfacute. Astept mesaje de la voi. BBoyStorm2004@yahoo.com
soim (vanturel rosu) Anonymous 03 Noiembrie 2013
vanturel rosu soim de talie mica bland si frumos ideal pentru o pasare exotica de companie nu necesita multa atentie doar un loc unde sa stea si putina carne maruntaie....detalii la tell:0747816499 la pret de 400lei negociabil
buhu Anonymous 29 Iulie 2013
salut! as dori sa adopt sau sa cumpar un pui de bufnita! sunt din iasi, barengott@yahoo.com
vand Bufnita de padure (ciuf de padure) puii Anonymous 11 Iunie 2013
Vand puii de Bufnita de padure (Ciuf de padure) in varsta de 5 saptamani mananca aproape singurei deja si sunt blanzi crescuti cu mana. mai multe detalii la tell:0747816499 pret 200 lei bucata disponibili 2 bucati.
Cumpar pui de bufnita Anonymous 16 Aprilie 2013
Cumpar pui de bufnita
vand bufnite impaiate Anonymous 09 Decembrie 2012
vand bufnita impaiata...pret 150 ron.ma gasiti la id de mesenger unagat.nubu

Adauga un comentariu

Introdu mai jos textul de aici
Cod securitate

Produse din magazin
Magazin profesional pentru caini.

DOCTORUL ANIMALELOR

pestii se decoloreaza Pestii mei se decoloreaza in timp. Ce pot sa le fac? Unul s-a decolorat complet iar ceilalti mai putin. Dar numai carasii se decoloreaza. Am mai multe specii dar... » Anonymous, 17 Aprilie 2014

NEWSLETTER

DRESORUL DE SERVICIU

dresaj de paza Salutari, Am o catea ciobanesc german de 2 ani si 3 luni cu care am facut disciplina elementara la 8-10 luni. Mai pot face cu ea dresaj de paza? Iar pentru puii masculii de ciobanesc german la... » Anonymous, 10 Aprilie 2014

Info: Arta Flori Amenajari interioare Agricultura Plante Terenuri Gradina Informatii din trafic

Pet Shop: Kennel si controlul animalelor Electronice pentru caini Echipament pentru dresaj Lese si zgarzi profesionale Cosmetica Canina Custi Carti, DVD-uri