Basset Griffon Vendeen

Basset Griffon Vendeen

GENERALITATI
Cum probabil si numele sugereaza, acest caine apartine grupului de vanatoare. Sunt caini care se bazeaza foarte mult pe miros, fiind folosit in jocurile de vanatoare, si ca animale de companie.

HRANA
Acesti caini nu au nevoie de o cantitate mare de mancare, dar trebuie hraniti in mod inteligent. Cel putin cat sunt mici, trebuie sa beneficieze de o dieta speciala, pentru a fi ajutati sa se dezvolte asa cum trebuie pe viitor.


COSTURI SI DURATA DE VIATA
Cainii se incadreaza in categoria medie de costuri, atunci cand se pune problema de a achizitiona unul. In functie de calitatea exemplarului, ati putea ajunge sa cheltuiti ceva mai mult, dar nu de o asemenea natura, incat sa il transforme intr-un caine scump. Altfel, o data cumparat, nu va impune costuri suplimentare de intretinere. In ceea ce priveste speranta de viata, aceasta este estimata la 9-15 ani, cu o medie situata in jurul varstei de 12-14 ani. La nastere, o femela poate aduce pe lume intre patru si opt catelusi, media fiind situata la patru.

DESCRIERE
Cainele este, practic, un ogar de talie medie, puternic si bine construit. Sunt cu aproximativ 50% mai lungi decat inaltimea lor. Blana este dura si aspra la suprafata si moale aproape de piele, asigurand o buna protectie a cainelui in zilele friguroase sau impotriva altor probleme ce ar putea interveni, dar in ceea ce priveste vremea, ea asigura toata caldura de care are nevoie. Sunt recunoscuti si pentru parul care le cade peste ochi, pentru barbita si mustata de care dispun. De asemenea, sunt caini care isi fac foarte des simtita prezenta, din punct de vedere vocal. Un exemplar al rasei poate ajunge la 45 cm si 20 kg, existand cazuri foarte rare in care aceste dimensiuni pot fi depasite.

BOLI
Cainele pare a fi, cel putin dupa datele adunate pana in acest moment, unul doarte sanatos, ferit de probleme ereditare sau congenitale. Oricum, este un caine cunoscut ca fiind dispus la epilepsie, dar crescatorii seriosi au eliminat o mare parte din pericol.

ISTORIE
Marturii despre caine pot fi gasite pana in urma, in secolul al XVI-lea. Sunt originari din Vendee, o zona din vestul Frantei. Au fost crescuti mici, pentru a se descurca bine cu zona in care urmau sa fie utilizati, care cerea un caine mic, rapid si inteligent. Exista doua varietati ale acestei rase, Grand si Petit, unul mic, unul ceva mai mare. Amandoi provin din aceeasi rasa de inceput, de-abia din anul 1970 facandu-se diferenta intre cele doua varietati. Tot de atunci, incrucisarea intre acestea a fost strict interzisa. Cainii mai sunt folositi si in ziua de astazi la vanatoare de caprioare, iepuri sau porci salbatici.

EXERCITII SI DRESAJ
Rasa este una deosebit de energica si independenta, din constructie nu foarte obedienta. Trebuie invatati cine este stapanul, in familia din care fac parte. Au nevoie de antrenament si socializare excesive, mai ales pe perioada adolescentei. Au nevoie, daca vor fi crescuti la curte, de o gradina securizata, pentru ca altfel vor disparea imediat din ea daca prind cel mai mic semn de joaca. Nu este o rasa pentru stapanii mai duri, pentru ca au nevoie de atentie si toleranta. In ceea ce priveste exercitiile, este recomandat ca acest caine sa aiba parte de ele pentru mai mult de doua ore, zilnic. Le place foarte mult sa fie scosi afara si le plac jocurile, mai ales cele care include si ceva asemanator vanatorii. Par a nu fi capabili sa stea locului pentru o perioada foarte lunga de timp, astfel ca sunt excelenti pentru persoanele active din mediul rural, sau cele care dispun de o curte, chiar la oras.

CARACTER SI TEMPERAMENT
Este un caine vesel, mai ales daca este tinut mereu in stare de activitate. Sunt extrem de inteligenti, dar pot fi incapatanati, independenti si mereu gata sa isi multumeasca stapanul, indiferent de cererile pe care le are acesta de la ei. Nu sunt chiar cainii perfecti pentru viata de la oras, mai ales daca este vorba de un apartament de bloc. Se vor intelege bine cu copii din casa, cu alte persoane straine sau cunoscute, dar trebuie socializati cu celelalte animale din casa, pe care le accepta, uneori, cu usurinta, dupa ce a luat primele lectii necesare.

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro