Studiu: Vizionarea videoclipurilor cu pisici este benefică sănătăţii noastre

Studiu: Vizionarea videoclipurilor cu pisici este benefică sănătăţii noastre

Cercetătorii au descoperit că urmărirea videoclipurilor cu pisici nu au ca rezultat pozitiv doar faptul că ne amuză, ci aduce şi beneficii semnificate pentru sănătate.

Persoanele care urmăresc online videoclipuri cu pisici, precum cele cu Grumpy Cat, Colonel Meow sau Lil Bub, pisici faimoase în lumea întreagă, capătă mai multă energie, privesc lucrurile care li se întâmplă în mod pozitive şi au un nivel mai mic de sentimente negative, potrivit cercetătoarei Jessica Gall Myrick de la Universitatea Indiana din Bloomington.

"Unii oameni pot fi de părere că vizionarea videoclipurilor cu pisici de pe internet nu este un subiect destul de serios pentru o cercetare academică, dar adevărul este că acesta este unul dintre cele mai populare moduri de a utiliza internetul în zilele noastre", explică Myrick. "Dacă vrem să studiem impactul pe care internetul îl are asupra noastră, nu putem ignora clipurile cu pisicile", a continuat el.


În anul 2014, au fost încărcate pe internet peste 2 milioane de clipuri cu pisici, primind 26 de bilioane de vizualizări.

Studiul s-a bazat pe rezultatele unui sondaj realizat în urma a circa 7.000 de vizualizări de videoclipuri cu pisici. Cei care au participat la sondaj au răspuns la diferite întrebări legate de obiceiurile lor de a urmări astfel de videoclipuri pe o varietate de site-uri, cele mai populare dovedindu-se YouTube, Facebook şi I can has cheezburger.

Rezultatele au fost extrem de bune. Participanţii au spus că se simt mai energizaţi şi pozitivi după ce privesc materiale online legate de pisici. Ei au raportat, totodată, mai puţine emoţii negative, inclusiv anxietate, enervare sau tristeţe. Mulţi dintre respondenţi au spus, de asemenea, că se uită la videoclipuri cu pisici la muncă sau în timp ce învaţă, iar Myrick a descoperit că plăcerea pe care o simţeau aceştia urmărind clipurile depăşea orice sentiment de vină pe care ei l-ar fi avut pentru că procrastinau.

În urma sondajul, cercetătoarea a putut face şi profillul persoanelor pasionate de aceste videoclipuri. Ea a descoperit că doar 36% dintre participanţi se considerau persoane care iubesc pisicile. Cei mai mulţi declarau că iubesc atât pisicile, cât şi câinii. Cu toate acestea, cei care deţineau o pisică erau mai dispuşi să se uite pe internet la astfel de clipuri. Totodată, persoanele care afirmau că sunt agreabile sau timide erau şi ele mai dispuse să privească felinele pe internet.

Sursa: Live Science
 

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro