Pisicile si catastrofele (1)

Pisicile si catastrofele (1)

 

Din fericire, tara noastra nu este atinsa prea des de dezastre naturale devastatoare, de genul cutremurelor de pamant, uraganelor si tornadelor, spre deosebire de alte parti ale lumii, in care aceste evenimente sunt, din pacate, frecvente. In ultimii ani, avem parte din ce in ce mai des de inundatii, suficient de serioase pentru a ineca animalele de curte si pentru a-i forta pe oameni sa isi abandoneze casele. Au existat si cateva cutremure de intensitate medie, dar care nu au provocat pagube materiale sau umane.

 

Majoritatea oamenilor sunt insa nepregatiti sa faca fata unor asemenea evenimente. De aceea, cand sunt luati prin surprindere nu actioneaza asa cum ar trebui, punand in pericol viata animalelor de companie.  In plus, desi sunt create centre de adapost pentru sinistrati, pentru animale situatia nu aceeasi, ele trebuie sa se descurge pe cont propriu.

 

  cat rescue   

 

Fiti pregatiti!

 

In ciuda a ceea ce cred oamenii, animalele pot sa isi poarte singure de grija dupa o situatie de dezastru. Ele se bazeaza pe stapani, in general, de aceea este bine ca animalele sa stie unde sunt depozitate proviziile de hrana.

 

In primul rand, e bine sa stiti la ce tip de dezastre este predispusa regiunea in care locuiti. Nu toate situatiile de urgenta necesita evacuarea. Daca zona este predispusa la inundatii, asigurati-va ca aveti rezerve de hrana la etajele superioare ale casei sau, daca locuiti intr-o casa cu un singur nivel, tineti proviziile pe o suprafata inalta. Acest lucru va evita ca alimentele sa intre in contact cu apele murdare si contaminate cu diversi microbi. Daca exista o amenintare cu bomba si sunteti evacuati imediat, fara sa aveti timp sa va luati bagaje, si sunteti dusi intr-un adapost special, s-ar putea sa nu va fie permis sa va luati animalele de companie. Astfel ca va trebui sa va decideti daca sa incuiati pisica in casa cu rezerve de hrana pentru cateva zile, sau sa ii lasati o cale de iesire din casa, impreuna cu alimentele necesare.

 

  
cat rescue

Daca evacuarea dureaza mai mult de o zi, este posibil sa vi se permita sa faceti cate o scurta vizita acasa, pentru a putea hrani animalele de companie si pentru a strange mizeria facuta de acestea, dar nu uitati ca prioritatea politiei este siguranta oamenilor si este posibil sa va fie permis sa va intoarceti intr-o zona periculoasa.

 

Daca situatia de urgenta are loc atunci cand sunteti departe de casa, asigurati-va ca vecinii stiu ca detineti animale de companie, sa ca aveti lipit pe geam un sticker pe care scrie cate animale aveti in casa.

  

Serviciile de urgenta cauta, in primul rand, oameni ramasi in casa, dar ei pot alerta fundatiile de protectie a animalelor de existenta unor animale in casa. Daca acestia simt ca animalele sunt in pericol iminent, acestia pot sparge geamul, pentru ca animelele sa aiba macar o sansa de scapare- acesta este un motiv bun pentru a va asigura ca animalul de companie poarta un microcip sau zgarda cu numele si adresa dumneavoastra.

 

 

 Echipamentul de urgenta

 

Daca nu detineti un echipament de urgenta, asigurati-va ca puteti sa alcatuiti unul rapid, in cazul in care va fi nevoie. Chiar daca sunteti obligat sa stati in casa pana la disparitia pericolului (sau refuzati sa fiti evacuati), tot veti avea nevoie de cateva elemente, pana cand lucruruile vor reveni la normal.

 

  

Un echipament de urgenta pentru pisici trebuie sa contina:

 

1.                       apa si un recipient pentru apa. Ar trebui sa aveti timp sa umpleti un bidon cu apa inainte sa fiti evacuati asau inainte sa se taie apa, dar nu va bazati pe asta, mai ales daca sursa de apa a fost contaminata. Daca aveti obiceiul sa cumparati apa minerala, atunci rezerva de apa nu ar trebui sa fie o problema.

 

2.                    mancare pentru pisici, bol pentru mancare, furculita. Este bine sa aveti intotdeauna in casa provizii de hrana speciala pentru mai multe zile. Cele mai bune boluri sunt cele rezistente la socuri.

 

3.                    trusa medicala pentru pisici. Aceasta ar trebui sa includa si cateva medicamente comune. Multi oameni tin o trusa medicala pentru oameni in casa. Este bine insa sa detineti si una pentru pisici. Nu amestecati medicatia pentru pisici cu cea pentru oameni; accidente se pot intampla, iar unele medicamente umane pot fi toxice pentru pisici.

 

  flood   

4.                     chiar daca pisica dumneavoastra poarta microcip, si nu poarta de zgarda, ar trebui sa o obisnuiti cu acest lucru.

 

5.                     certificatele de vaccinare sau carnetul de sanatate, in cazul in care trebuie sa duceti pisica intr-un adapost special.

 

6.                     fotografii cu aceasta, in cazul in care se pierde.

 

7.                     cutie pentru nevoi si rezerve de nisip pentru aceasta.

 

8.                     hartie de ziar, tesaturi si saci pentru gunoi.

 

9.                     lanterna sau torta si baterii. Acestea nu sunt pentru beneficiul pisicii. Veti avea nevoie de ele daca se intrerupe electricitatea.

 

Daca instructiunile serviciilor de urgenta sunt sa stati linistiti, dumneavoastra si pisica dumneavoastra veti fi in "arest la domiciliu" de la cateva ore pana la cateva zile. Daca urgenta dureaza pentru mai mult de o zi, vi se va cere sa va strangeti lucrurile necesare pentru o evacuare temporara. Este bine sa sunati un prieten sau o ruda din afara zonei de urgenta pentru a-i cere adapost temporar pentru dumneavoastra si pisica dumneavoastra.

 

Daca amenintarea este cu gaze toxice, inchideti bine toate caile de acces cu exteriorul. Daca este vorba de inundatii, stabiliti-va "cartierul general" la etajul casei pana cand apele se retrag.

  

1 Comentarii
  • Anonim a scris la 13.04.2010 22:47:

    UAU CE MISTO CRED CA NICI O PISICA NU ARE OCHII ASA CA PISICA ASTA PARANORMALA

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro