O pisică ce aparţine unei specii rare a fost fotografiată după 10 ani. Condițiile precare în care trăiește ea

O pisică ce aparţine unei specii rare a fost fotografiată după 10 ani. Condițiile precare în care trăiește ea

Mai multe pisici de nisip au fost fotografiate în deşertul Abu Dhabi, pentru prima dată în mai bine de zece ani, oferind oamenilor de ştiinţă informaţii importante despre izolata rasă.
 
Cercetătorii au montat cinci camere video într-o zona de 2.000 de metri pătraţi, în deşert, la aproximativ 150 de kilometri de Abu Dhabi. 
 
Pe camerele de filmat au aşezat mâncare că să momească felinele şi după luni întregi de aşteptare au reuşit să surprindă 46 de fotografii cu trei pisici. Imaginile au fost apoi trimise unor experţi, care au confirmat că este vorba de pisici de nisip.
 
Această specie este ameninţată în Africa şi pe cale de dispariţie în Emiratele Arabe Unite.
 
Pisica de nisip s-a adaptat la cele mai dure condiţii ale climatului cald şi arid: este singura specie de felina care trăieşte predominant în deşerturi, precum Sahara, Deşertul Arabiei şi zonele deşertice din Iran şi Pakistan.
 
Reuşeşte să supravieţuiască şi în medii în care temperaturile diurne ating 52 grade Celsius. Pe lăbuţe, are nişte peri lungi care o protejează împotriva fierbințelii nisipului. Poate supravieţui luni întregi fără să bea apă - îi ajunge lichidul din animalele pe care le vânează, în special rozătoare mici.
 
“Trebuie ca oamenii de ştiinţă să facă mai multe cercetări despre modul în care trăiesc aceste pisici, pentru a le putea crea o zona protejată potrivită pentru stilul lor de viaţă, a declarat John Newby”, membru Sahara Conservation Sund.
 
 
Foto: Environment Agency - Abu Dhabi

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro