Magie sau realitate? Animale galbene care te vor face să exclami de uimire – FOTO

Magie sau realitate? Animale galbene care te vor face să exclami de uimire – FOTO

Galben - culoarea răsăritului, a lămâilor, a bananelor, a florii-soarelui și, surprinzător, a unei varietăți de animale; animale care nu aparțin de domeniului S.F-ului, ci care sunt reale precum pisicile din căsuța noastră.

Dacă nu ne credeți pe cuvânt, dacă spuneți că nu pot exista animale galbene (cu excepția papagalului, pe care sigur îl cunoașteți cu toții) noi vă doferim câteva nume, descrieri și fotografii, pentru ca altădată să nu vă mai îndoiți de cuvântul Zoolanderilor. 

Păianjen crab galben – Păianjenul crab galben sau Misumena Vatia este o specie de păianjen din familia Thomisidae. El mai este supranumit și păianjen floare, deoarece vânează insecte ascunzând-se în flori, de regulă albe sau galbene. Acest păianjen poate fi galben sau alb, în dependență de culoarea flori pe care vânează. Femela tânără preferă să-și aștepte prada pe florile de margarete, floarea soarelui sau la speciile de Solidago. Ea ușor își schimbă culoarea. Femela matură necesită cantități mari de pradă pentru a depune ouăle. Colorația oferă un bun camuflaj, de aceea insectele nu observă păianjenul pe floare și ușor sunt prinse de acesta. Chiar și omului îi este dificil să recunoască păianjenul pe floare.

Gândaci galbeni – Există  mulțime de gândaci galben, de la cărăbuși, la fluturi, gândaci și bineînțeles albine, iar motivele pentru care au adoptat această culoare sunt multiple. Unul dintre ele este pentru a-și avertiza prăda de pericolul apărut, la întâlnirea cu aceștia, exact așa cum se întâmplă în cazul steagului galben de la cursele de Formula 1, iar celălalt este dat de posibilitatea animăluțului de a se camufla mai ușor, reușind să fugă de prădători.  

Anemone galbene de mare – Anemonele de mare au foarte puțini prădători naturali, de aceea își permit să adopte o varietate de culori intense.  În mod normal, tentaculele anemonelor înțeapă peștii, excepție făcând peștii clovn. Aceștia sunt singurii peşti cunoscuţi care pot trăi între tentaculele anemonelor, fiind imuni la veninul lor. Peştii clovn trăiesc cu anemonele într-o relaţie de simbioză, într-o manieră în care ambele părţi au beneficii datorate existenţa celuilalt. Se crede că peştele clovn se hrăneşte cu paraziţii şi cu resturile aflate între tentaculele anemonei, ascunzându-se în același timp de pești mai mari, și el, în schimb, ajută la circularea apei printre tentaculele anemonei în timp ce înoată. Se crede, de asemena, că atrage alţi peşti către anemonă, pentru ca aceasta să se hrănească.

 

Crabul galben – Crabul este una dintre cele mai de succes specii de crustacee, umplând nișe ecologice într-o varietate de locuri, pe uscat sau în apă. Spre desoebire de verii lor, homarii, la care o carapace galbenă se găsește la 30 de milioane de cazuri, crabii galbeni sunt destul de întâlniți. Crabul scripcar, spre exemplu, este învelit într-o nuanță  deschisă de galben. Numai cleștii îi sunt albi-cremos.

Broaște galbene – Deși nu toate broaștele galbene sunt otrăvitoare, majoritatea se pot lăuda cu aceasă caracteristică. Iar galbenul întocmai asta anunță: atenție, pericol! Spre exemplu, broasca otrăvitoare aurie este cea mai otrăvitoare broască din lume și, posibil, cel mai otrăvitor animal.  Un singur individ conţine aproximativ un mg de otravă  care are tăria să ucidă 10-20 de oameni, 20.000 de şoareci sau doi elefanţi africani. Găini şi câini au murit după ce au venit în contact cu o suprafaţă pe care anterior a poposit micuţa broască. Mai este numită şi «broască săgeata aurie», întrucât indigenii sud-americani înmuiau vârfurile săgeţilor în otravă acestei broaşte. Trăieşte în junglele tropicale din Columbia şi chiar dacă este atât de bine echipată pentru a a ţine la distanţă prădătorii, se află ameninţată cu dispariţia, în principal din cauza defrişărilor.

Șarpele galben – Galbenul nu este o culoare prea întâlnită la șerpi, mai ales că modalitatea lor de vânat este aceea de a ataca prin pândă, iar culoarea intensă nu îi ajută deloc să își ducă planurile la bun sfârșit. Culoarea galben se întâlnește în special la șerpii albinoși, care adesea devind apreciați pentru frumusețea lor ieșită din comun.

Citește și: 5 animale roz, care te vor face să exclami "WOW"!  

Sursa: Webecoist

Sursa foto: Webecoist

Foto wall: Hepta.ro


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro