Norvegiana de padure

Norvegiana de padure

Clasificarea rasei: pisici cu parul semi-lung

Speranta de viata: 9-15 ani

Descriere fizica generala:

Sunt cunoscute si sub numele de Skogkatt. Norvegiana de padure este o pisica de statura mare, dar eleganta. Aceasta rasa se dezvolta mai incet si se poate sa nu se dezvolte complet pana in jurul varstei de 4 ani. Au un corp solid, de lungime medie si bine proportionat. Masculii sunt masivi si impozanti, in timp ce femelele pot fi de talie mai mica si sunt mai delicate. Capul este de forma triangulara, cu o barbie puternica. Are un profil lung si drept. Ochii sunt mari, expresivi si pot fi de orice culoare, indiferent de culoarea blanii. Sunt amplasati in unghi, coltul exterior aflandu-se mai sus decat cel interior. Urechile sunt situate destul de sus pe cap, de marime medie/mare, rotunjite la varf, late la baza si alerte, pavilioanele fiind indreptate putin in lateral. Smocurile de par sunt abundente, iar varfurile tip Lynx sunt de preferat, fara a fi insa obligatorii. Nasul este perfect drept, iar fruntea este plata. Barbia, usor rotunjita din profil, este ferma si trebuie sa fie in linie cu varful nasului.

Membrele sunt de lungime medie, iar coapsele au o musculatura puternica. Membrele posterioare sunt mai lungi decat cele anterioare. Labele sunt orientate usor in lateral, sunt rotunde si prezinta smocuri de par intre degete.

Hranire: 80 kcal/kg/zi. Aceasta rasa este predispusa la obezitate.

Sanatate:

Norvegiana de padure nu prezinta probleme de sanatate specifice si pot duce o viata lunga si activa. Trebuie insa, ca toate rasele de pisici, sa fie duse anual la un control de rutina, incepand cu varsta de opt ani, pentru verificarea danturii si a functionarii rinichilor.

Energie: medie

Compatibilitate cu alte pisici: ridicata

Compatibilitate cu alte animale: ridicata

Compatibilitate cu copiii: medie

Caracter si temperament:

Norvegiana de padure iubeste oamenii si dezvolta bine in compania acestora. Nu le place deloc sa fie lasate singure acasa, nici chiar pentru perioade scurte de timp, si cer foarte multa afectiune din partea stapanilor. Sunt obisnuite sa traiasca in aer liber, adaptadu-se foarte bine la traiul intr-o curte; se adapteaza insa destul de usor si la viata in apartament, mai ales daca au mult spatiu la dispozitie. Sunt foarte inteligente si pot fi companioni de nadejde, fiind extrem de prietenosi si jucausi.

Determinant pentru temperamentul la maturitate al Norvegienei de padure este mediul in care s-a dezvoltat in primele luni de viata. Un pisoi crescut intre oameni care l-au tratat cu afectiune si grija se va comporta total diferit de unul care a crescut izolat sau in salbaticie. Inzestrate cu inteligenta si cu o curiozitate naturala, Skogkatt sunt pisici calme, rabdatoare si nu se streseaza usor. Nu va asteptati insa sa va stea in poala in timpul verii; prefera, in general, sa se intinda linga dumneavoastra. In plus, nu este nici zgomotoasa.

Ingrijire:

Norvegiana de padure este foarte grijulie cu blana ei, ingrjindu-se destul de bine si singura. Cu toate acestea, este bine sa-i acordati o minima atentie, mai ales daca participati cu ea la expozitii si concursuri. Daca o obisnuiti de mica cu periatul si lustruitul, va ajunge sa se bucure de ingrijirea regulata, ca parte a relatiei dintre pisica si stapan.

Blana este dubla, formata dintr-un sub-strat abundent, ce este acoperit de un par lung, lucios si impermeabil. Baveta este alcatuita din trei sectiuni diferite: gulerul din jurul gatului, format dintr-un sub-strat de par scurt, este acoperit de unul abundent din par lung, bogat, ce continua cu cea de-a treia parte, favoritii bogati. Blana poate fi mai abundenta iarna decat vara, deoarece sub-stratul dens nu se dezvolta complet decat in anotimpul rece. In evaluarea unui exemplar, tipul si calitatea blanii sunt primordiale, culoarea si pattern-ul fiind secundare. Orice culoare sau model sunt acceptate, cu exceptia celor ce denota o hibridizare: maroniu-roscat, maron inchis, culoarea lavandei, lila, maroniu-galbui (scortisoara), bej. De asemenea, nu sunt acceptate combinatiile culorilor de mai sus cu alb.

Istoric:

Norvegiana de padure este originara, dupa cum ii sugereaza si numele, din Peninsula Scandinavia. Este o rasa veche si este mentionata in legendele nordice. In mitologia scandinava, Freya, zeita frumusetii, a dragostei si a fertilitatii, (corespondenta Afroditei), conducea un car tras de o pereche de pisici, iar marele zeu Thor a fost invins intr-o intrecere de catre Jormungand (intruchipat de o pisica), nereusind sa o ridice complet de la podea. Pisicile din tarile nordice au fost luate in calatoriile lor de vikingii care se foloseau de ele pentru a tine sub control populatia de rozatoare de pe corabii.

Rasa a fost recunsocuta in Norvegia in 1930 si a participat pentru prima data la un concurs in 1938. Initial, nu a fost permisa scoaterea rasei din tara, ulterior revenindu-se asupra deciziei, rasa obtinand si atestearea internationala.


66 Comentarii
  • geo a scris la 01.05.2014 14:19:

    Buna sunt din targoviste.Imi plac foarte mult pisicutele si as vrea sa adopt si eu una.Cine are si cine vrea sa ma ajute si pe mine cu un puiut de pisica???As dorii ca puiul sa fie de rasa norvegiana de padure,birmaneza sau persana.Puiul as vrea sa aibe pana in 3 luni si sa fie baietel.Va rog sa-mi trimiteti msg pe email.Va multumesc si astept msg de la voi

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.02.2014 10:54:

    Ma intereseaza un pui de Norvegiana de padure de 6-8 saptamani. Rasa pura.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.12.2012 00:48:

    Buna , Mi-a murit de curand draga mea pisicuta pe care am iubito enorm.........!si as dori un puiutz mic ! detalii la adresa de e-mail :maria_nis18@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.07.2011 20:27:

    donez pui de pisici(au o saptamana) sa mai creasca putin pina o sa manince siguri si dupaceea doritori is pot lua acasa cei mai frumosi pui de pisica,,,seamana cu pisica norvegiana pt detalii,,trimit si poze >>>>>alcalin26@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.05.2011 16:18:

    Buna. As dori si eu un puiut norvegian de padure. Sunt absolut indragostita de rasa asta si astazi imi venea sa plang langa un pet shop cand am vazut un motanel. Nu imi permit sa cumpar unul, insa sunt foarte grijulie. Daca poate cineva sa ma ajute...va rog mult. Astept sa ma contactati la 0753390608

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.05.2011 01:26:

    am gasit o norvegiana de padure....nu are un ochi, dar in rest este ok....nu o pot tine in casa deoarece am deja un caine....o ofer spre adoptie....i-am dat numele de fifi....cine este interesat sa ma contacteza.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.01.2011 09:03:

    cum atasez poze?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.01.2011 08:44:

    am o pisica adusa din franta si doresc sa aflu daca e norvegiana de padure .

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.12.2010 14:11:

    Dau spre adoptie o superbitate e pisica din rasa norvegiana de padure.Are cam 6 luni,si e extrem de jucausa.Gulerul, botoselul alb si blanita pufoasa ii dau o nota de eleganta.Are carnet de santate si analizele la zi.Pentru detalii,contactati-ma la nr de tel. 0763215866

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.12.2010 23:23:

    buna! eu mi-am pierdut pisicuta .. tot o norvegiana de padure cam in varsta de 6 luni ... imi era foarte draga... in 24 dec 2010 seara o masina a dat peste ea si mi-a lovit-o la capsor.. restul corpului nu parea sa fie afectat... si avea un ochisor aproape iesit din orbita....si limbuta ii era afara din gurita si scotea sange pe nasuc...am chemat veterianrul care mi-a zis ca popate sa ii faca anestezie si sa ii scoata ochisorul sa ii coase pleoapa ... dar nu stia daca nu avea leziuni interne ... si nu aveam ce sa fac pt ea... asa ca i-a scurtat suferinta.... inca mai plang dupa ea.. era asa de jucausa....toata ziua daca eram afara o tineam in geaca cu capsorul afara si faceam treaba .... si era asa de frumoasa... si stam la sat , casa avand iesire la sosea.... tot timpu cand ies afara din casa parca o vad cum sta in prag asteptand sa se furiseze in casa ...sau sa o iau in brate... mi-e dor de ea tare tare:(( daca intelegeti careva despre ce vorbesc atunci va rog frumos sa ma ajutati...era neagra si se numea Fifi.... va rog frumos care aveti o pisica norvegiana de padure neagra sa imi spuneti cat costa. sunt din timisoara si numarul meu de tel este 0751207525.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.11.2010 16:02:

    Buna , am doi motanei de norvegiana de padure extrem de frumosi, unul alb si unul gri argintiu, mama lor este "englezoaica" din UK cu pedigree, nascuti pe 21 iulie extrem de jucausi si nazdravani. Pretul lor este de 700 de lei iar nr. de tel. pt. poze si informatii este 0745-627731. Asteptam cu nerabdare

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.11.2010 20:35:

    varog...unisi...merci

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.11.2010 20:35:

    varog...unisi...merci

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.10.2010 14:22:

    unde aici? vreau si eu un motanel norvegian... (daremyth.of.corona@gmail.com)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.10.2010 14:22:

    unde aici? vreau si eu un motanel norvegian... (daremyth.of.corona@gmail.com)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.10.2010 13:52:

    aici se gasesc pisici norvegiene de rasa pura pe strada..si eu am cateva..sunt niste frumuseti,,,..una alba,una gri si una tigrata..vedeam naibi in carrefour 200 de euro...sh ma bufnea rasul!:))

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.10.2010 13:52:

    aici se gasesc pisici norvegiene de rasa pura pe strada..si eu am cateva..sunt niste frumuseti,,,..una alba,una gri si una tigrata..vedeam naibi in carrefour 200 de euro...sh ma bufnea rasul!:))

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.08.2010 14:05:

    am o pisica de o luna jumatate pentru detalii andrei_boy2005@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.08.2010 14:05:

    am o pisica de o luna jumatate pentru detalii andrei_boy2005@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.07.2010 16:29:

    am o norvegiana de padure este baiat si este foarte jucaus sa adaptat foarte usor cand lam adus are cam 3 luni doarme toata ziua este o pisica extraordinara

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.06.2010 00:07:

    vand o pisicuta metis norvegiana de padure tigrata gen whiskas,cu carnet de sanatate de 2 luni,trasaturile perfect caracteristice rasei,f sensibila si iubareata,hranita numai cu hrana sanatoasa bobite si la pliculete royal canin,nu am unde sa o tin,o dau doar cu pretul doar cat am cheltuit cu ea. Cine o doreste sa intrebe de ea la nr de tel 0720617097

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.03.2010 19:47:

    Doresc un pui de Norvegian Forest . Stiu cum arata , stiu ce caracter are , stiu istoria acestei rase . Platesc adecvat pentru rasa atit de pura cit se poate . Mihai

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.03.2010 19:47:

    Doresc un pui de Norvegian Forest . Stiu cum arata , stiu ce caracter are , stiu istoria acestei rase . Platesc adecvat pentru rasa atit de pura cit se poate . Mihai

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.01.2010 15:42:

    :)):)) -o fii un iepure care il salta p tom

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.08.2009 18:56:

    am descoperit de cativa ani aceasta rasa si am ramas "marcat". acum am in sfarsit posibilitatea de a tine una. iubesc foarte mult animalele si mai ales pisicile. daca e cineva care are pisoiasi si vrea sa ii dea spre adoptie as fi foarte fericit sa iau unu. am citit multe despre norvegiene si sunt convins ca o sa fie fericita cu mine:) 0752311357 este numarul meu de telefon. :)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.08.2009 18:56:

    am descoperit de cativa ani aceasta rasa si am ramas "marcat". acum am in sfarsit posibilitatea de a tine una. iubesc foarte mult animalele si mai ales pisicile. daca e cineva care are pisoiasi si vrea sa ii dea spre adoptie as fi foarte fericit sa iau unu. am citit multe despre norvegiene si sunt convins ca o sa fie fericita cu mine:) 0752311357 este numarul meu de telefon. :)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.08.2009 21:15:

    Pentru mesajul anterior ( "locuiesc in Izvoarele/Prahova"), adaug tel. 0722398412

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.08.2009 21:15:

    Pentru mesajul anterior ( "locuiesc in Izvoarele/Prahova"), adaug tel. 0722398412

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.08.2009 21:10:

    Ofer pui de norvegiana de padure, pentru cei ce pot oferi dragoste unui animal si care isi doresc sa savureze prietenia sincera si completa a acestuia. Aceasta rasa influienteaza pozitiv capacitatea oamenilor de a intelege mesajele transmise de ele, in special, cele legate de sanatate, afectiune si pericol. Locuiesc in Izvoarele/Prahova.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.08.2009 21:10:

    Ofer pui de norvegiana de padure, pentru cei ce pot oferi dragoste unui animal si care isi doresc sa savureze prietenia sincera si completa a acestuia. Aceasta rasa influienteaza pozitiv capacitatea oamenilor de a intelege mesajele transmise de ele, in special, cele legate de sanatate, afectiune si pericol. Locuiesc in Izvoarele/Prahova.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.08.2009 13:53:

    imi doresc foarte mult o pisicuta( nu motan) din aceasta rasa (sau siberiana). As prefera sa fie in varsta de pana in 6 saptamani ....nu de alta ,dar, perioada cat sunt mici nu este "de pierdut" tel 0722356993

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.08.2009 13:53:

    imi doresc foarte mult o pisicuta( nu motan) din aceasta rasa (sau siberiana). As prefera sa fie in varsta de pana in 6 saptamani ....nu de alta ,dar, perioada cat sunt mici nu este "de pierdut" tel 0722356993

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.08.2009 11:56:

    am gasit pe net o pisica norvegiana de padure si e un pui mic de 2 luni , si ma pregatesc sa sun dar nu stiti blana lor trb mereu ingrijita va rog sa ma ajutati....va rog din suflet lasati-mi mesaj pe geanina.dinu98@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.08.2009 11:56:

    am gasit pe net o pisica norvegiana de padure si e un pui mic de 2 luni , si ma pregatesc sa sun dar nu stiti blana lor trb mereu ingrijita va rog sa ma ajutati....va rog din suflet lasati-mi mesaj pe geanina.dinu98@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.08.2009 11:56:

    am gasit pe net o pisica norvegiana de padure si e un pui mic de 2 luni , si ma pregatesc sa sun dar nu stiti blana lor trb mereu ingrijita va rog sa ma ajutati....va rog din suflet lasati-mi mesaj pe geanina.dinu98@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.07.2009 15:26:

    am o norvegiana de padure si am pierdut o.am scos o afara in fata blocului in iarba si a reusit sa fuga.am fugit dupa ea dar nimic o am de un an si deja m am atasat ff tare de ea...avand in vedere ca in fata blocului sunt ff multe pisici sunt sanse sa se mai intoarca ?macar prin fata blocului sa o pot vedea astept raspuns daca aveti un caz sim,ilar.ms mult

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.07.2009 15:26:

    am o norvegiana de padure si am pierdut o.am scos o afara in fata blocului in iarba si a reusit sa fuga.am fugit dupa ea dar nimic o am de un an si deja m am atasat ff tare de ea...avand in vedere ca in fata blocului sunt ff multe pisici sunt sanse sa se mai intoarca ?macar prin fata blocului sa o pot vedea astept raspuns daca aveti un caz sim,ilar.ms mult

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.06.2009 15:11:

    matusa mea are o norvegiana de padure....este un scump...este foarte bland alintat....este o rasa deosebita...

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.06.2009 15:11:

    matusa mea are o norvegiana de padure....este un scump...este foarte bland alintat....este o rasa deosebita...

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.06.2009 14:45:

    Am si eu o norvegiana de padure. Are 9 ani. Contrar a ceea ce se spune aici, a mea este foarte galagioasa, mofturoasa la mancare si ma dor mainile cat trebuie sa o mangai. Intr-adevar are o personalitate exceptionala, dar nu se intelege cu alte animale. A batut toate pisicile vecinilor si cainele bunicii mele. De pasari ce sa mai zic... spre deosebire de alte pisici doarme foarte putin, sforaie si viseaza. Ii place sa mearga in vizite si sa se plimbe cu masina. Cred ca un copil ar fi mai usor de crescut decat Sissy dar nu as da-o pe nimic in lume! Merita sa ai asa o felina in casa, e minunata.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.06.2009 10:51:

    as dori si eu o norvegiana de padure sau o siberiana, de preferat ar di un motanel, daca poate careva sa ma ajute, il rog sa-mi trimita un mail la adresa >>felina_blondina@yahoo.com<<

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.06.2009 18:33:

    si eu imi doresc o pisicutza femela parintii ma lasa cu una dar ei mi-au spus ca trebuie sa aleg dintre o pisicutza britishshorthair si o pisicutza birmaneza . va rog frumos ma ajutati sa-mi aleg una?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.04.2009 09:06:

    AM GASIT LUCRURI FOARTE INTERESANTE DESPRE ACEASTA PISICA . MI-A PLACUT FOARTE MULT.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.04.2009 09:06:

    AM GASIT LUCRURI FOARTE INTERESANTE DESPRE ACEASTA PISICA . MI-A PLACUT FOARTE MULT.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.04.2009 09:06:

    AM GASIT LUCRURI FOARTE INTERESANTE DESPRE ACEASTA PISICA . MI-A PLACUT FOARTE MULT.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.04.2009 19:34:

    as dori o norvegiana. imi place foarte mult si am mai avut cum fac sa primesc una

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.02.2009 18:20:

    am si eu o pisicuta norvegiana de padure,urmeaza sa faca pui,e o frumusete rara si un caracter absolut minunat,desteapta si ascultatoare,sper sa traiasca mai mult ca e f intretinuta,ce m-oi face eu fara ea dupa aprox 15 ani cat zice ca e media lor de viata?:( daca spui si care e adresa ta de e-mail si esti dispusa sa astepti,poate iei un pui de la mine,nu cu bani multi,doar de intretinere,dupa ce le fac carnetele de sanatate si vaccinurile recomandate corespunzator varstei.0726257056

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.01.2009 18:43:

    Imi doresc mult o norvegiana / mascul ...... ma numesc diana , sunt din focsani si as dori o astfel de pisica .. de unde pot face rost ? va rog sa ma contactai pe email va rog frumos

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.12.2008 13:30:

    cine vrea sa doneze o norvegiana de padure nu ezitati sa ma contactati la 0746066070, si daca cineva e interesat de monta cu birmanez, eu am motan si sunt din iasi

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.12.2008 13:30:

    cine vrea sa doneze o norvegiana de padure nu ezitati sa ma contactati la 0746066070, si daca cineva e interesat de monta cu birmanez, eu am motan si sunt din iasi

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.12.2008 13:30:

    cine vrea sa doneze o norvegiana de padure nu ezitati sa ma contactati la 0746066070, si daca cineva e interesat de monta cu birmanez, eu am motan si sunt din iasi

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.12.2008 11:12:

    am un motan de 2 ani care se comporta ca un caine, musca si sare la oameni sa ii muste.... am avut un caine de paza si am renuntat la el.... psica mananca mai putin...:))

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.12.2008 11:12:

    am un motan de 2 ani care se comporta ca un caine, musca si sare la oameni sa ii muste.... am avut un caine de paza si am renuntat la el.... psica mananca mai putin...:))

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.12.2008 18:55:

    ii salti coada si o pupi de trei ori 'daca o tine ridicata dupa aceea e sigur norvegiana

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.12.2008 10:00:

    puii de norvegiana au coada stufoasa ??? :D ( pisicutza mea are 2 luni shi as vrea sa styu ce rasa este :X:X:X )

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.12.2008 10:00:

    puii de norvegiana au coada stufoasa ??? :D ( pisicutza mea are 2 luni shi as vrea sa styu ce rasa este :X:X:X )

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.12.2008 10:00:

    puii de norvegiana au coada stufoasa ??? :D ( pisicutza mea are 2 luni shi as vrea sa styu ce rasa este :X:X:X )

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.11.2008 14:09:

    caut motan norvegian de padure . tel 0721201892

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.11.2008 14:09:

    caut motan norvegian de padure . tel 0721201892

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.09.2008 19:57:

    Am un motan norvegiana de padure de 5 luni, avind un temperament agresiv . Cum trebuie sa ma comport cu el?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.08.2008 03:32:

    Buna seara , as dori si eu sa stiu ce rasa e pisica mea , pt ca d-na doctor a spus ca e norvegiana ...Sa trimit poze cu ea?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.05.2008 15:43:

    am si eu un motanel de 2 luni jumate rasa norvegiana de padure si e alb cu negru si e tare dulce,inteligent si jucaus

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.05.2008 13:46:

    pisica mea nu ma lasa sa dorm cand e in calduri si nu accepta nici un motan

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.05.2008 13:46:

    pisica mea nu ma lasa sa dorm cand e in calduri si nu accepta nici un motan

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.04.2008 18:01:

    am si eu o pisica....care seamana f mult cu norvegiana de padure....mi-ar placea sa stiu sigur daca chiar e a ceasta rasa....dar nu stiu cum sa fac...sa va trimit o poza cu ea;;)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.04.2008 18:01:

    am si eu o pisica....care seamana f mult cu norvegiana de padure....mi-ar placea sa stiu sigur daca chiar e a ceasta rasa....dar nu stiu cum sa fac...sa va trimit o poza cu ea;;)

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro