Doctorul de serviciu

In aceasta sectiune puteti adresa intrebarile dvs. medicului veterinar. In cel mai scurt timp posibil veti primi raspunsul pentru problema dvs.

dermatita alergica la pisica

postat de Anonymous , in la data de, 19 Iulie 2009

Avem o pisica de 1 an care a facut dermatita alergica. Pisica are următoarele simptome: se scarpina si prezintă pe cap, gât și coada diferite cruste. A facut examen de sânge în data de 26.05.2009 iar trigliceridele sunt la valoarea 300, ALT 79,6, ALK PHOST 13, CREATININA 0,23, BUN 26,5, WBC , RBC 8,99, HGB 12,2 HCT 36,1 PLT 761 MCV 40, MCH 13,5 MCHC 33,7 RDW 21,4 MPV 15,3 LYM 10,7 MON 2,6 GRA 86. Până la efectuarea analizelor de singe a mincat timp de 3 luni doar mincare hipoalergica de la firmele HILLS și ROYAL. După analize medical a recomndat doar mâncare gatita din carne de pui și legume. In decurs de 2 luni de cind maninca acest tip de mincare simptomele s-au agravat (crustele s+au inmultit si pisica se scarpina continuu). Până la analizele de sînge a facut in decurs de 3 luni diferite tratamente cu DEXAFORT, COMPLEX B, GENABIL, CEFTOMIL. Ce ne recomandati? Vă multumim.

dermatita ii trebuie un tratament local (micdermin -7-10 zile si apoi veteusan -4-5 zile ) si eczekan (1/2 cub /zi -4 zile si apoi 1/4 cub /zi -8 zile ) si hrana exclusiv hipoalergenica ( royal canin sau kattovit )
Mergi inapoi la intrebari

intrebari

postat de Anonymous la data de, 16 Aprilie 2014

Birmaneza noastra am prezentat-o la un cabinet veterinar ptr.consult si tratament din urmatoarele motive; cruste coada si spate,ulterior mai extinse prin blana; purici adusi in casa de la subsol bloc de catre muncitorii preocupati cu reabilitarea termica,tevi schimbate..etc la bloc; alergie la piscaturi de purici,curatarea urechilor...Timp de 4 zile au fost tratati si birmaneza si motanel =ambii pisici ai casei noastre astfel; deparazitare externa +Enroxil,Dexo,AD3E,Alergotrat/zi.Intrebari; Au manifestari pe care nu le aveau inainte de aplicarea tratamentului ;birmaneza...cere mancare continuu,miorlaie,;motanel cerseste hrana mai putin, dar este mai dusmanos, se repede spre birmaneza la bataie-cel putin odata in decurs-orelor de dupa efectuarea injectiilor,iar pe noi doi ne-a intepat(muscat) in mana ;am spalat cu apa si sapun,si am aplicat Betadine pe micuta intepatura sangeranda..Medicul m-a avertizat dupa primele injectii ca vor fi mai agitati;sfat medic="sa-i las in pace" isi vor reveni;ceea ce s-a intamplat. ESTE CAZUL sa ne gandim la alta boala? mai grava? .Amandoi sunt sterilizati,vaccinati( spre neiertarea mea; ultimul vaccin la fiecare -resp.si anti-rabie in 2008).Nu au iesit in mediul extern, la plimbare,nu au luat contact cu alte pisici din exterior,din alte case.Tratamentul va continua si la o sapt.dupa a 4-a zi de injectii,ptr.ultima oara;apoi,dupa o saptamana vor primi vaccinurile si deparazitarea interna.Pentru stiinta mea: Deparazitarea interna se face inainte de vaccin sau dupa?! Am incredere totala in medicul si cabinetul veterinar respectiv;imi cer scuze,nu vreau sa jignesc pe nimeni; dar sunt nelinistita si ceva speriata de ac.comportament de dupa injectii..desi incec sa nu gandesc negativ.

In incercarea noastra de a face fata SPAM-ului care ne loveste in fiecare zi, am hotarat sa activam comentariile numai in urma validarii acestora. E foarte simplu, un singur click pe link-ul trimis pe mail. Dureaza putin si e mult mai safe ;)

Adauga mesaj

Magazin profesional pentru caini.

DOCTORUL ANIMALELOR

MÂNCARE GOURMET Bună ziua, Am un motănel de 14 ani care atunci cĂąnd manĂąncă gourmet atĂąt plicuri căt Ɵi conservă, face niƟte bubiĆŁe, mai mult Ăźn zona capului, un fel de alergie pentru că se scarpină... » Anonymous, 16 Aprilie 2014

NEWSLETTER

DRESORUL DE SERVICIU

dresaj de paza Salutari, Am o catea ciobanesc german de 2 ani si 3 luni cu care am facut disciplina elementara la 8-10 luni. Mai pot face cu ea dresaj de paza? Iar pentru puii masculii de ciobanesc german la... » Anonymous, 10 Aprilie 2014

Info: Arta Flori Amenajari interioare Agricultura Plante Terenuri Gradina Informatii din trafic

Pet Shop: Kennel si controlul animalelor Electronice pentru caini Echipament pentru dresaj Lese si zgarzi profesionale Cosmetica Canina Custi Carti, DVD-uri