Fosilele unei noi specii de dinozaur, supranumit "Hellboy", descoperite în Canada

Fosilele unei noi specii de dinozaur, supranumit "Hellboy", descoperite în Canada

Fosilele unei noi specii de dinozaur cu coarne, supranumit "Hellboy", în onoarea unui celebru personaj din revistele de benzi desenate, au fost identificate de oamenii de ştiinţă, pe baza unui craniu descoperit în provincia canadiană Alberta, citează Descoperă.

Familia dinozaurilor continuă să se mărească şi a primit în rândul ei un specimen care este departe de a fi banal. Paleontologii l-au denumit "Hellboy", datorită asemănării sale cu renumitul personaj omonim din revistele de benzi desenate.

La fel ca acel personaj, dinozaurul respectiv avea două coarne scurte deasupra ochilor. Asemănarea sa cu dinozaurii triceratops i-a făcut pe cercetători să creadă timp de mai mulţi ani că scheletul descoperit în Canada aparţinea unui animal din această specie. Recent, savanţii au ajuns la concluzia că "Hellboy" reprezintă o specie distinctă şi i-au atribuit o denumire ştiinţifică oficială: Regaliceratops peterhewsi.


dentificarea noii specii a fost posibilă graţie unui craniu descoperit în 2005, pe malul râului canadian Oldman, în sudul provinciei Alberta. A fost nevoie de mulţi ani pentru extragerea scheletului, lung de 60 de metri, care era încastrat într-o rocă extrem de dură.

Operaţiunea de extragere a scheletului a fost coordonată de Caleb Brown, paleontolog la Muzeul Royal Tyrell din oraşul Drumheller. Studiul cercetătorilor canadieni a fost publicat în revista Current Biology.

Cercetătorii consideră că "Hellboy" este unul dintre cei mai interesanţi dinozauri descoperiţi până în prezent. Aceşti dinozauri au trăit în urmă cu 68 milioane de ani, în Cretacic. "Hellboy" avea o înălţime similară cu aceea a rinocerilor actuali şi prezenta la nivelul capului două coarne scurte şi un corn mai lung, de 28 centimetri, la nivelul nasului. Era înzestrat, de asemenea, cu un guler uriaş, alcătuit din plăci osoase triunghiulare. Acel guler osos era folosit mai mult pentru a-i impresiona pe rivali şi mai puţin în scopuri defensive.

Sursa: Descoperă
 

Autor: Iulia Albi

1 Comentarii
 • Monirul a scris la 20.11.2015 00:01:

  Hey. The names Danielle.I am not sure if i want to see this movie or not.I don't like scary movies.I don't like blood.I don't like shots and crap..Can't even stand like snmoeoe holding a knife up to snmoeoe i always look away.but i like action movies.I really want to go though.I liked the movie Batman very much.^^ If that helps any..there were some parts where i looked away though. :/yes, i know..weird.is hellboy 2 scary?For snmoeoe like me?please hurry, i might see it very soon.

  [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro