ZooLand.ro Forum  

Go Back   ZooLand.ro Forum > Animalele - prietenii nostri necuvantatori > Legislatie in domeniu
     LOGIN     
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply

LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 19-01-2010, 02:09 PM
Junior Member

Default Legislatie pentru protectia animalelor

Exista legislatie in romania care sa vizeze in mod direct direct animalele? De exemplu nu stiu daca cineva e sanctionat in vreun fel daca omoara un caine...mai mult ca sigur, nu. Si atunci ce e de facut???
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 21-01-2010, 10:00 AM
Junior Member

Buna, din cate stiu eu nu exista o legislatie clara legata de protectia animalelor care sa fie in vigoare. Oricum, si daca este nu se aplica, asa ca e acelasi lucru. Singurul lucru cu care cred ca putem ajuta fiecare dintre noi este sa ne alaturam unor organizatii care protejeaza animalele...cam atat.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 22-01-2010, 02:32 PM
Member

Exista organizatii care se lupta sa obtina mai multe drepturi pentru animale dar vocea lor nu se face auzita din nenumarate cauze. Una dintre ele ar fi ca nu exista interes din partea conducerii statului. Problema ar trebui plasata administratiilor locale dar sa existe sustinere"Mai e mult pana departe"...
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 25-01-2010, 01:46 PM
Member

Am vazut ca la americani lucrurile sunt foarte clare. Au legislatia pusa la punct, si ce e mai important, aceasta se aplica...Apoi medicii veterinari sunt foarte bine pregatiti si chiar dau de cap unor cazuri dificile. La noi lumea e diferita. Unii bat animalele, altii spun ca le iubesc dar le tin in fata blocului nevaccinate si le lasa sa manance din tomberoane, si nimeni nu intervine...
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 26-01-2010, 07:32 AM
Junior Member

Quote:
Originally Posted by yguashu
Am vazut ca la americani lucrurile sunt foarte clare. Au legislatia pusa la punct, si ce e mai important, aceasta se aplica...Apoi medicii veterinari sunt foarte bine pregatiti si chiar dau de cap unor cazuri dificile. La noi lumea e diferita. Unii bat animalele, altii spun ca le iubesc dar le tin in fata blocului nevaccinate si le lasa sa manance din tomberoane, si nimeni nu intervine...
sa nu-ti inchipui ca ce vezi la emisiunile de la tv se intampla in toata america. acelea sunt cabinete particulare in care s-au investiti foarte multi bani dar nu sunt prea multe nici la ei.
E adevarat ca se aplica pedepse mai des decat la noi pentru agresarea animalelor..
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 28-01-2010, 02:41 PM
Junior Member

Ca tot spuneati de veterinari, am observat ca la noi in romania cel mai bine e sa ii gasesti prin cunostinte pentru ca daca mergi la un cabinet ales la intamplare risti sa cheltui bani de pomana fara sa ai nici un rezultat....am auzit destule cazuri de felul asta incat am incetat sa mai am incredere in oricine.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 05-02-2010, 11:08 AM
Member

Quote:
Originally Posted by Iwoan
Exista legislatie in romania care sa vizeze in mod direct direct animalele? De exemplu nu stiu daca cineva e sanctionat in vreun fel daca omoara un caine...mai mult ca sigur, nu. Si atunci ce e de facut???
Da Iwoan, bineinteles ca exista. Daca vreti sa vedeti despre ce e vorba cautati pe net Legea nr 205/2004 privind protectia animalelor.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 01-03-2010, 12:56 PM
Junior Member

Quote:
Originally Posted by iuliana3
Da Iwoan, bineinteles ca exista. Daca vreti sa vedeti despre ce e vorba cautati pe net Legea nr 205/2004 privind protectia animalelor.
Wow, e interesant ca desi legea a fost emisa din 2004 ani situatita din teren nu e cu nimic schimbata, ba din potriva s-a agravat. Daca ar fi sa ne luam dupa ce vedem in jurul nostru am putea crede ca legea privitoare la protectia animalelor nu are o vechime mai mare de 1 luna. La noi animalele de tractiune inca sunt dirijate cu biciul. Acest instrument nu este un "accesoriu" de forma ci e folosit in scopul care a fost facut....vi se pare normal?
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 01-06-2010, 11:03 AM
Member

Quote:
Originally Posted by Sunny
Wow, e interesant ca desi legea a fost emisa din 2004 ani situatita din teren nu e cu nimic schimbata, ba din potriva s-a agravat. Daca ar fi sa ne luam dupa ce vedem in jurul nostru am putea crede ca legea privitoare la protectia animalelor nu are o vechime mai mare de 1 luna. La noi animalele de tractiune inca sunt dirijate cu biciul. Acest instrument nu este un "accesoriu" de forma ci e folosit in scopul care a fost facut....vi se pare normal?

Bine inteles ca nu e normal sa se mai foloseasca biciul in sec XXI dar asta demonstreaza alaturi de multe alte lucruri faptul ca noi romanii am ramas mai nedezvoltati fata de alte popoare. Din pacate nici viitorul nu se prezinta mai luminos pentru ca saracia este cea care ne condamna sa batem pasul pe loc..Apoi degeaba exista legi daca nu sunt respectate si se aplica tot un fel de legea junglei...in romania unii oameni cred ca au drepturi depline asupra animalelor lor, chiar si de a le agresa sau de a le lua viata(nu ma refer la cele folosite in alimentatie).
Reply With Quote
  #
Old

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules