ZooLand.ro Forum  

Go Back   ZooLand.ro Forum > ZooLand.ro > Experienta ta conteaza!
     LOGIN     
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply

LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 10-02-2010, 09:32 AM
Junior Member

Default Leptospiroza

Va rog mult, stie cineva sa-mi spuna si mie daca boala numita Leptospiroza este transmisibila de la animal la om? va multumesc..
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 15-02-2010, 08:48 AM
Junior Member

Leptospiroza este o boala infectioasa comuna omului si animalelor foarte raspandita.Sursa principala este reprezentata de sobolan, soarece si unele animale domestice bolnave. Unele dintre acestea sunt aparent sanatoase, cum ar fi spre exemplu porcul, si la care boala poate iesi la iveala numai in urma testelor microbiologice.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 17-02-2010, 01:45 PM
Member

Quote:
Originally Posted by clarra
Leptospiroza este o boala infectioasa comuna omului si animalelor foarte raspandita.Sursa principala este reprezentata de sobolan, soarece si unele animale domestice bolnave. Unele dintre acestea sunt aparent sanatoase, cum ar fi spre exemplu porcul, si la care boala poate iesi la iveala numai in urma testelor microbiologice.
Daca este atat de raspandita de ce nu am auzit pana acum de ea? Cum se manifesta bola in cazul oamenilor?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 18-02-2010, 09:44 AM
Junior Member

Boala se poate lua atat in urma contactului direct cu animalul bolnav dar si din apele de suprafata contaminate prin intermediul urinei acestora.
La om se manifesta violent inca de la inceput, prin febra mare (39 - 40 grade), dureri de cap, dureri musculare,greturi si varsaturi..
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 19-02-2010, 02:23 PM
Member

Multumesc pentru raspuns clarra....e destul de grava boala dupa cum se manifesta chiar din primele faze. De aceea e bine sa te prezinti la medic la primele simptome "ciudate" pe care le ai..
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 22-02-2010, 01:05 PM
Junior Member

Cu placere laryssa, sa sti ca nu vreau nici sa va sperii acum..Din cate am citit si eu cele mai multe cazuri se intalnesc in randul pescarilor si a celor care mai lucreaza in astfel de medii umede(cum ar fi orezariile).
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 21-06-2010, 01:54 PM
Junior Member

Am gasit si eu ca leptospiroza se ia nu numai de la animale, ci si din sol, bazine de apa, chiar produse alimentare...
Reply With Quote
  #
Old

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules