Cum se fac pisicile vinovate de notele slabe ale copilului: parazitul care controlează mintea umană

Cum se fac pisicile vinovate de notele slabe ale copilului: parazitul care controlează mintea umană

Un nou studiu arată că performanţele înregistrate de copii la şcoală ar putea fi afectate de un parazit răspândit de pisici.
 
Infecţia cu parazitul Toxoplasma gondii – care se dezvoltă de regulă în intestinele pisicilor, poate infecta creierul altor mamifere, inclusiv oameni – şi tulburările de memorie sau de citire pe care le au unii şcolari.
 
Se crede că aproximativ 30% din întreaga populaţie la nivel global este purtătoare a acestui parazit, deşi în unele ţări rata de infecţie ajunge chiar şi până la 70%.  
Toxoplasma gondii se poate răspândi la oameni  de la legumele şi fructele nespălate sau cu carnea tratată termic insuficient, dar și prin contactul cu fecalele animalelor infectate.
 
Conform noului studiu, parazitul respectiv ar putea avea un impact mult mai mare asupra creierului uman decât se credea până acum.
 
Rezultatele cercetărilor, efectuate de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Iowa şi Universitatea Internaţională din Florida, sugerează că infecţia cu Toxoplasma gondii poate fi asociată cu rezultatele slabe înregistrate la învăţătură de către copiii afectaţi, în special la testele de lectură şi la cele de abilităţi cognitive.

 
Acelaşi studiu sugerează și că efectele provocate de acest parazit sunt resimţite mai puternic de către persoanele care au o carenţă de vitamina E.
 
„Confirmarea rezultatelor necesită efectuarea unor studii suplimentare, iar cercetările viitoare ar putea include teste care să confirme o posibilă eficacitate a suplimentelor de vitamina E în îmbunătăţirea deficienţelor cognitive asociate ipotetic cu această infecţie”, susţin autorii cercetărilor.
 
Noul studiu a fost efectuat pe un număr de 1.755 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, dintre care 135 au fost depistaţi cu parazitul Toxoplasma gondii.
 
 

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro