Cum să îngrijeşti pielea uscată a pisicii tale, în timpul iernii

Cum să îngrijeşti pielea uscată a pisicii tale, în timpul iernii

Ca şi în cazul nostru, pielea pisicii poate deveni foarte uscată, în timpul iernii. Aşa că nu este de mirare dacă, atunci când aţi mângâiat-o, aţi remarcat că are mătreaţă şi chiar purici. Cu toate acestea, dacă pielea nu îi provoacă felinei mâncărimi (şi, deci, răni sau infecţii), nu trebuie să vă faceţi foarte multe griji în privinţa mătreţii – este doar o problemă cosmetică. Dar, dacă este vorba şi de mâncărimi – atunci contactaţi medicul veterinar  - s-ar putea ca micuţa să aibă o alergie, infecţie sau paraziţi.

Iată, însă, câteva lucruri simple pe care le puteţi face, pentru a îngriji pielea uscată a pisicii, în timpul iernii:

Dieta potrivită – O nutriţie bună este esenţială pentru piele şi blană. Asiguraţi-vă că îi daţi pisicii mâncare superior calitativă, bogată în nutrienţi şi în acizi graşi Omega 3 sau chiar în vitamina E. Pielea va fi hrănită din interior.


Umidificator – Din cauza căldurii emanate de calorifer sau de sobă, asociată cu geamurile închise, aerul din casă devine uscat, fapt ce afectează şi pielea pisicii. Sfatul nostru ar fi să cumpăraţi un umidificator sau măcar să puneţi pe calorifer o tăviţă plină cu apă.Şampon anti-mătreaţă – Majoritatea şampoanelor anti-mătreaţă sunt făcute cu aloe vera sau cu făină de ovăz, pentru a hidrata şi vindeca pielea uscată. Aceasta este o soluţie bună, dacă pisica voastră este una destul de calmă, care acceptă, din când în când,  o baie. Dar atenţie: asiguraţi-vă că şamponul este unul special pentru pisici! Ele pot ingera substanţa când sunt spălate şi se pot intoxica (dacă şamponul este pentru oameni).

Hidratare – Hidratarea înseamnă, în primul rând, apă! Aşa că asiguraţi-vă că pisica voastră are întotdeauna apă în bol. În plus, puteţi să puneţi mai multe boluri cu apă în casă, pentru a fi siguri că pisica găseşte oriunde o cale să se hidrateze! Dar aveţi grijă ca apa să fie întotdeauna proaspătă!

Spălare mai puţină, periere mai multă – Băile ocazionale sunt bune împotriva puricilor şi a mătreţii, dar cele frecvente pot usca tenul şi mai tare. Nu uitaţi că pisicile sănătoase fac o treabă foarte bună spălându-se singurele, aşa că mai bine aveţi în vedere curăţarea blăniţei cu o periuţă moale.

Sursa: Iheartcats
 

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro