Cum să afli dacă pisica ta e bolnavă – cele 8 semne

Cum să afli dacă pisica ta e bolnavă – cele 8 semne

Pisicile nu ne pot spune când și de ce se simt rău și, din această cauză, bolile lor sunt adesea depistate prea târziu. De aceea, este bine să învățăm să le descifrăm anumite gesturi. Înțelegând mesajele pe care ni le transmit prin schimbările minore de comportament, putem să le salvăm viața micuțelor feline.

Sunt mai leneșe decât de obicei – Dacă pisica ta dă semne de letargie, somnolență, doarme excesiv și are reacții întârziate, atunci ar fi bine să consulți medicul specialist, pentru că pisica s-ar putea să sufere de artrită sau să aibă alte probleme destul de grave... Știm că sunt destul de greu de descifrat aceste simptome, mai ales că pisicile dorm mult, dar un stăpân atent va observa diferențele.

Cască des, încercând parcă să elimine ceva – Atunci când pisica începe să caște fără oprire, încercând parcă să arunce ceva ce nu mai iese, este posibil să îi fi rămas ceva blocat în esofag, stomac sau în sistemul digestiv. De asemenea, acesta poate fi semnul unei boli a rinichilor.

Respirația îi miroase foarte urât – E drept, respirația pisicii nu poate mirosi a mentă, dar dacă se simte mai urât decât de obicei, poate fi semnul unei boli a rinichilor sau a cavității bucale. De asemenea, dacă ți se pare că mirosul este cumva prea dulce, poate fi indicativul diabetului.

Îi este sete încontinuu -  Bolul cu apă al pisicii se golește prea des? Poate fi semnul unui diabet sau al problemelor cu rinichii. Du-te cu pisica ta la medicul veterinar, de urgență!

Lietera arată ciudat – Dacă vrei să afli dacă pisica ta e bolnavă, aruncă o privire și în litieră. Diaera poate arăta că felina este bolnavă sau că are limbrici, iar urina cu sânge poate fi semnul unui cancer...

Se scarpină permanent – Despre ce poate fi vorba, atunci când pisica se scaprină des? Dermatită, alergie la mâncare sau, da, ai ghicit: purici! Iată câteva soluții naturale pentru a scăpa de purici. 

Are gingiile roșii sau umflate – Aici este vorba despre o gingivită! Atunci trebuie să ai mai multă grijă de sănătatea dinților pisicilor și să o duci la medic, să îți explice cum să faci asta mai bine!

Blănița îi este mată sau miroase urât – Dacă vezi că pisica ta nu se mai curăță ca de obicei, astfel că blănița îi arată ciudat, ar fi bine să o duci la medic: poate avea probleme cu gingia sau poate suferi de artrită.

Citește și: Limbajul trupului la pisici – gesturile și semnficația acestora

Sursa: Distractify

Sursa foto: Distractify

  

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro