Animale care iubesc vara din toată inima inima

Animale care iubesc vara din toată inima inima

Pe lângă fascinantele sunete și peisaje pe care ni le oferă vara, soarele aduce cu el și vremea perfectă pentru unele animăluțe care iubesc să se scalde în căldură.

După ce au dormit ca neîntoarse toata iarna, necuvântătoarele ies la lumină, la căldură, se întind ca noi în diminețile de sâmbătă și încep să zburde sub razele soarelui.

Vorbim despre animăluțele sezonului estival, despre animăluțele care iubesc vara din toată inima lor:  

Broasca țestoasă-cutie – În funcție de regiunea în care locuiesc, broștele țestoase-cutie hibernează, în timpul iernii, până la 154 de zile, timp în care inimile lor bat o dată la 5-10 minute. Sunt animale super sensibile, motiv pentru care dacă se aventurează în căldura verii multe prea devreme, pot avea ghinionul să nu supraviețuiască. Ceea ce face din această specie una incredibilă este faptul că, așa cum spune și numele, carapacea este asemenea unui cutii care apără broasca de inamici. Partea din spate a plastronului este articulată, astfel încât în momentul în care își retrage capul, plastronul se închide aproape perfect în partea anterioră.  

                Știați că... broasca țestoasă cutie trăiește, în medie, peste 100 de ani, și se află pe acest pământ de peste 2 milioane de ani?

Aricii – Nu sunt mult animale pe lumea acesta care dorm mai adânc decât aricii, în timpul iernii. Des întâlniți în Europa, în Asia, în Africa și în Noua Zeelenadă, aricii dorm toaaată iarna fără să se trezească măcar o dată, știind că doar astfel pot face față resurselor precare de hrană. În mod normal, temperatura corpului lor este de aproximativ 25 de grade celsius, însă iarna aceasta scade foarte mult, iar respiraţia abia dacă i se mai simte. Acest animal are o glandă specială care, pe parcursul hibernării, îi urmăreşte temperatura corpului. Dacă temperatura îi scade prea mult, glanda produce mai multă căldură, suficientă ca ariciul să-şi dea seama că trebuie să-şi găsească alt adăpost mai cald şi mai ferit.

Bursucii – Întâlniți în principal în America de Nord, Europa și Asia, bursucii sunt animale nocturne care nu iubesc nimic mai tare pe lumea aceasta, decât zbenguiala serilor de vară. În timpul lunilor de iarnă, ei înmagazinează hrana în vizuine, pentru a mânca ori de câte ori au nevoie, între lungile partide de somn. Se hrănesc atât cu plante cât și cu animale, dar în principal sunt recunoscute ca și animale omnivore, care iubesc râmele. Bursucii sunt creaturi sociale, care trăiesc în grup și își petrec viața în locurile lăsate moștenire de părinți, diviziate în tuneluri cu intrări diferite, cu diverse camere și toalete. Și nu vă gândiți că se culcă pe o ureche, doar pentru că au primit moșteniri remarcabile: își extinind și își “renovează” căminele ce uneori au vechime chiar și un secol.

                Știați că... bursucii sunt atât de curajoși, încât nu dau înapoi de la luptele cu ușii și cu lupii?

Fluturii – Parcă prezența niciunei necuvântătoare pe lumea aceasta nu ne încânta mai tare decât cea a fluturilor. Ei au nevoie de căldura emisă de soare pentru a zbura - având sânge rece, le trebuie căldură pentru a-și lua zborul pe câmpiile înverzite. Și, din moment ce majoritatea fluturilor nu trăiesc mai mult de câteva săptămâni, pentru cine altcineva ar putea ca vara să fie o bucurie mai mare?! 

Sursa: Care2.com

Foto: Hepta

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro