A murit cea mai cunoscută familie de lei din Namibia. Au fost otrăviţi

A murit cea mai cunoscută familie de lei din Namibia. Au fost otrăviţi

Trei lei au fost ucişi de către un fermier prin otrăvire. Este vorba despre trei dintre cei cinci lei fraţi, cunoscuţi ca „cei cinci muschetari” - protagoniştii  documentarului din 2015 realizat National Geographic, denumit ,,Regii detronaţi din Namib''.

Incidentul a fost relatat către fondatorul Desert Lion Conservation Project, Philip Stander, care urmăreşte modul de adaptare al speciilor de leu din desert.

Se pare că felinele au fost ucise din răzbunare de către un fermier supărat că un grup de lei i-a ucis măgarul – singurul lui mijloc de transport în deşert.


În mod tragic, cu câteva zile înainte Ministeriul Mediului şi al Turismului din Namibia  a aprobat transportarea celor trei lei către un parc naţional în care urmau să fie ţinuţi la distanţă de fermieri şi animalele lor.

Deşi este printre cele mai grave cazuri, acesta este doar unul dintre nenumăratele conflicte dintre oameni şi leii din  zonă. În iunie 2016, o leoaică a fost împuşcată după ce un taur a fost omorât de lei în apropierea aşezământului Otjindakui.

“Leii Namibiei se confruntă cu o adevărată tragedie, într-un mediu în care se încearcă găsirea unui soluţii pentru ca animalele şi leii să coexiste în pace”, a declarant Stander. În situaţia în care nu mai sunt mai mult de 150 de lei în acea ţară, pierderea a trei dintre ei este destul de dramatică.

Leii din Namibia au evoluat astfel încât au reuşit să se adapteze unora dintre cele mai grele condiţii de pe pământ. Blana subţire îi ajută să suporte mai uşor căldura şi, în plus, s-au obişnuit să supravieţuiască mult timp fără apă, hidratându-se cu ajutorul consumului de struţi şi de antilope.

Ministerul Mediului şi al Turismului a deschis o investigaţie, pentru a-i pedepsi pe vinovaţi.

Deşi este printre cele mai grave cazuri, acesta este doar unul dintre nenumăratele conflicte dintre oameni şi leii din  zonă. În iunie 2016, o leoaică a fost împuşcată după ce un taur a fost omorât de lei în apropierea aşezământului Otjindakui.

Organizaţiile au încercat să aplaneze conflictele dintre oameni şi lei printr-un sistem de compensare pentru crescătorii de animale, prin implementarea poliţiei comunitare, instalarea luminilor puternice în aşezămintele fermierilor, a aparatelor cu ultra sunete şi a artificiilor.

Totodată, turismul i-a ajutat pe lei să fie mult mai calmi în preajma oamenilor.

Sursa: National Geographic

Foto: National Geographic
 

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro