Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier

Yorkshire TerrierScurt istoric - Cu aproximativ 100 de ani in urma muncitorii din Scotia il luau pe micutul Terrier la vanatoare. Atunci purta numele Clydesdale Terrier. Acesta avea pe atunci o greutate relativ mare si era incrucisat cu energicul Brokenhaired Terrier. A rezultat un animal mic, sprinten si suplu. Dupa alte imperecheri cu Skye Terrier, cu Dandie Dinmont Terrier, cu Manchester Terrier si cu cel Maltez a rezultat in final Yorkshire Terrier.

Deoarece proprietarii de Yorkshire Terrier erau oameni saraci, acestia trebuia sa-si castige existenta prin vanatoare. Nu dupa mult timp, acesti caini minunati au devenit apreciati si de familiile bogate, de aristocrati. Terrier-ul  a inceput sa ia parte si la expozitii canine. Astfel, din anul 1898 s-au putut stabili primele standarde ale rasei.

Mod de viata
Yorkshire Terrier este un caine, care are neaparata nevoie de o casa si de o gradina. Se poate obisnui si intr-un apartament, daca beneficiaza de mai mult spatiu. Acesta are nevoie de miscare in aer liber si este foarte fericit atunci cand poate mirosi radicinile tufisurilor sau daca poate cauta prin fisurile pamantului. In cazul in care exista exceptii si nu este dus afara, el poate folosi si o tavita special amenajata cu nisip. Totusi, nu trebuie uitat ca Yorkshire Terrier-ul este un caine care are nevoie sa iasa in natura si ca tavita trebuie sa fie o exceptie rara.

Hrana / Ingrijire
Hrana ar trebui sa contina zilnic o cantitate mica de carne cruda sau foarte putin fiarta. In perioada de crestere, micul prieten al omului are nevoie de calciu suplimentar.

Inaltime
- aproximativ 20 cm.

Greutate
- aproximativ 2 kg

Culoare
- Steel blue, culori maronii in zona capului, pe burta sau pe picioare.

Durata medie de viata
- 14 ani

Zooland.ro



22 Comentarii
  • Anonim a scris la 28.02.2014 20:27:

    As dori sa adopt si eu un catel yorkie am 43ani si am un fiu de 5 ani si unul de 16 ani ,nu am bani sa cumpar fiului meu de 5 anisori dar as putea adopta unul ,ii pot ofiri toate afectiunea ce poate ii da un om catelusului . Imi doresc foarte mult !!!!!!!! TEL 0743949677 VA ROG IMI DORESC FOARTE MULT UN ASEMENEA CATELUS

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 20.05.2011 18:54:

    Yorkshire terrier este un terrier din grupa a 3-a, sectiunea 4, “toy terrier”. TOTI “Yorkies” – cum li se mai spune, sunt “toy” !!!!!! Greutatea maxima admisa, conform standardului FCI in vigoare, AChR este afiliata la FCI, este 3,2 kg. Faptul ca nu exista o reglementare privind greutatea minima, a facut ca unii sa profite de treaba asta si sa spuna ca vand Yorkshire Terrier “miniature”, “teacup”, “toy” si alte rahaturi. Nu exista nici o specificatie in standardul rasei care sa spuna ca exista mai multe varietati de yorkshire terrier pe criterii de talie!!!! Asa-zisii “toy” sau “teacup”, adesea sub 1,5 kilograme, traiesc putin, au multe probleme de sanatate si se pot accidenta usor. De ce mi-as dori un caine care sa sufere? Daca tot vrei un caine de rasa Yorkshire Terrier, trebuie sa iei legatura cu un crescator, care detine parintii puiului, nu cu un comerciant / importator de caini. Oricine iti va vinde un Yorkie si aici ma refer la CUNOSCATORI iti va spune acelasi lucru. Singurul act care atesta puritatea unei rase este pedigri-ul! Nu va mai luati fratilor dupa toate tampeniile pe care le auziti pe-acolo si pe dincolo. Informati-va inainte!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.05.2011 22:06:

    vreau sa imi i-au si eu un yorkshire cu pedigree si nu gasesc. imi puteti spune de unde pot sa il i-au?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.05.2011 18:54:

    am si eu o catelusa,de 6 luni,care cred ca se pregateste sa intre in calduri.dar cum sunt putin egoista,si ce-mi place vreau doar pt mine,ma gandeam sa o tin izolata macar la prima caldura.:((( cidat nu.si apropo de urechi.a mea are o ureche lasata,pe care o ridica cand vrea.dar mie mi s-a zis,ca din cauza ca a fost mangaiata in crestetul capului cat era puiut.acum....fiecare zice ce vrea....

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.04.2011 21:23:

    buna vreau sa stiu cam cat costa la un pet shop un terrier yorkshire

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.02.2011 00:18:

    La toti yorkie le ies dubluri la dinti. Eu la ai mei le-am facut operatie, ca altfel, li s-ar fi stricat toata dantura. Le-ar fi ramas mancare intre dinti si s-ar fi stricat. Nu costa mult (cca. 120 ron). Toata operatia consta inr-o anestezie, dupa care vet-ul ii scoate "surplusurile". Aici ma refer la canini si incisivi. Pentru cei din fata (daca are si acolo dubluri) iti recomand sa ii dai oase sa roada. Atentie: cele ptr catelusi, luate din petshopuri.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.02.2011 00:11:

    Eu am 2 yorkie (baieti) si este adevarat ca atunci cand erau puiuti, rodeau ce gaseau prin casa (incl.peretele). Dar dupa lungi "discutii" , nu se mai ating de nimic. Cat despre urechi...............cu parere de rau, eu am aflat prea tarziu (desi au fost la "coafor" si medici foarte des), ca urechile se ridica, numai daca sunt tunse ft scurt, in perioada in care sunt inca mici. Asa ca, la primul pe care l-am avut, urechile nu i s-au ridicat deloc, ca nu a fost tuns corespunzator, insa la cel de-al doilea, am stiut ce trebuie facut, iar acum ii stau in sus. Anonymous, din cate stiu eu, si la aceasta rasa, exista 3 categorii: toy (mini), mediu si big. Cei care sunt toy, nu cresc mai mari de 20 de cm si nu depasesc 1.6 kg. Am vazut si eu cativa si sincer nu imi plac. Arata ca niste pisicute mici.Plus ca sunt si ft sensibili la cazaturi,lovituri....... Ai mei sunt medii. Umul are 3.3 Kg, iar celalalt 4 (ca ii place traiul bun, adica mancarea). Am vazut si yorkie de 6 kg, dar sunt urati. Adica pe cea care am vazut-o eu, era si grasa si se facuse si argintie. Iar daca nu sunt spalati si pieptanati cum trebuie, risti sa arate ca un canish.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.01.2011 11:16:

    Am un yorky de 8 luni, ma dispera cum ii stau urechiile pleostite......ce sa ii fac? am incercat cu calciu, dar nimik, in plus i-au crescut 4 canini in plus. Ce as mai putea sa ii fac?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.12.2010 00:06:

    Azi mi am luat si eu un Terier si nu stiu cat de mare creste....20 de cm inaltime atat doar?:X....

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.08.2010 19:50:

    hei acest catel seamana perfect cu yorkshire terrierul meu pe nume yaki

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.08.2010 19:50:

    hei acest catel seamana perfect cu yorkshire terrierul meu pe nume yaki

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 20.08.2010 09:08:

    am si eu un yokie si este foarte da foarte inteligent si este dragalas.Ii place carnea ca orice caine dar am vazut pe net ca daca este singur incepe sa distruga lucrurile prin casa.(Daca este singur o zi intreaga).SI se milogeste sa iasa afara se uita cu ochii sai mari si cu fata sa draguta.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 20.08.2010 09:08:

    am si eu un yokie si este foarte da foarte inteligent si este dragalas.Ii place carnea ca orice caine dar am vazut pe net ca daca este singur incepe sa distruga lucrurile prin casa.(Daca este singur o zi intreaga).SI se milogeste sa iasa afara se uita cu ochii sai mari si cu fata sa draguta.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.08.2010 14:35:

    buna sunt britney dar lumea imi spune britt si asi vrea sa va intreb pe cei care aveti yorkie voi ce talie imi recomandati? talia normala,talia mica(toy) sau taia mare?daca vreti sa vorbim pe mess idul meu e:ibritney18@yahoo,com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.08.2010 14:34:

    buna sunt britney dar lumea imi spune britt si asi vrea sa va intreb pe cei care aveti yorkie voi ce talie imi recomandati? talia normala,talia mica(toy) sau taia mare?daca vreti sa vorbim pe mess idul meu e:ibritney18@yahoo,com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.04.2010 14:15:

    sunt foarte draguti si vor sa se joace mereu. unul costa 700 de euro

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.02.2010 01:59:

    frate sa mor de nu m`am saturat..cik "preturi acceptabile" "pret de criza"..pret de criza inseama 200-250-300 d euro??..hai mai da`o dreak d treaba..voi chiar [ce`i care faceti "afaraceri" cu catei] nu va ganditzi cand cereti attia bani p un pui de catelush?..bun, am inteles k va e greu sa`i ingrijiti..ca faceti eforturi..da ganditi`va sh voi putin..sunt attia oameni care vor un catalush dar nu au attia bani sa`l cumpere..punetzi`va sh in locu celuilalt..voi dak a`ti vrea un pui d catelush sh a`ti vedea numai preturi ahsa d mari ce attzi face??..da bine`nteles, voi va umpleti d bani p spatele acestor caini..credeti ca toata lumea e plina d bani:))??..ce ziceti "aa..hai sa ma fraierim sh noi p cnva..bagam pret dublu sh ia sa vezi ce ne umplem d bani"..da normal k vb degeaba..:-j pun pariu k ak o sa sara toti cu gura p mn ;)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.02.2010 22:44:

    ac. este adresa mea....gyulya87_isme@yahoo.com multumesc mult....

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.02.2010 22:41:

    buna....imi plac ffffffff mult acesti catelusi....cine imi poate spune cat costa un pui?ca asi vrea si eu unul...va multumesc mult

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.01.2010 22:39:

    Vand pui de Yorkshire Terrier din monte foarte bune la un PRET ACCEPTABIL! Contact:0745. 187.762.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.01.2010 13:29:

    adresa mea de e-mail este:cris74criyahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.01.2010 13:25:

    buna ziua.am doua fetite care s-au indragostit de aceasta rasa de caine dar nu ni-l putem permite financiar.va rog din suflet sa ma ajutatisa acizitionez unul cu bani putini.le-as face o bucurie enorma.multumesc.cristina

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro