Vanatorul de dinozauri

Vanatorul de dinozauri

''Vanatorul de fosile'' al Chinei, Xu Xing, a descoperit atatea specii de dinozauri incat le-a pierdut numarul. Cert este ca se afla pe unul din primele trei locuri intr-un clasament al descoperirilor de acest gen din lume. In lumea plina de mistere si necunoscut a paleontologiei, el poate fi considerat un adevarat rock star al stiintei.

''Pana acum trei ani, scosesem la iveala mai mult de 20, cred'', a declarat paleontologul AFP, ''iar in ultimii ani am avut ocazia sa mai numesc inca cateva, asa ca pana acum cred ca am descoperit in jur de 30 de specii de dinozauri''.

    vanatorul de dinozauri, xu xing


Desi isi dorea sa devina fizician si a cochetat si cu programarea, Xu a ajuns sa studieze geologia si sa dea masterul in paleontologie. De abia in ultimul an de facultate a ajuns sa studieze serios fosilele si, dupa ce a facut primele sale descoperiri, a devenit din ce in ce mai interesat de dinozauri astfel ca animalele de mult disparute au devenit o parte din viata sa.


Cu ocazia prezentarii celei mai recente descoperiri ale sale, o creatura asemanatoare unei gaini insa de dimensiunile unui tyrannosaurus rex, Xu a povestit aventura la care a participat in Mongolia cu ocazia cercetarilor.

Primul os al dinozaurului numit Gigantoraptor erlianensis, un femur, a fost descoperit in 2005, cu ocazia filmarilor pentru un documentar despre descoperirile sale anterioare. Echipa de filmare i-a cerut sa arate la intamplare cum procedeaza atunci cand lucreaza si, in una din scene a dat peste os. ''Am luat din intamplare osul respectiv, crezand ca face parte din specia pe care o descoperisem acolo inainte, insa dupa cateva minute ne-am dat seama ca era vorba de un dinozaur nou, dintr-o specie carnivora''. Animalul, despre care se crede ca avea peste o tona si masura peste 5 metri inaltime, este cel mai mare dinozaur asemanator pasarilor descoperit pana acum.

Xu este acum membru al Academiei de Stiinte din Beijing si se bucura de un succes nemaipomenit dupa descoperirile pe care le-a facut in China, demonstrand cat de fertila este aceasta zona din punctul de vedere al numarului de fosile pastrate.

Lavinia Rorich
16 iulie 2007
Zooland.ro

1 Comentarii
  • Anonim a scris la 04.05.2009 21:19:

    buna ziua am gasit sub pamant in poiata tapului langa busteni judet prahova un schelete care contine un cap foarte lun o chestie zimtata pe capul lui si de la cap in jos avea numai zimtat avea coada taiata si la picioare iun loc de unghi avea 2 tepi era doar scheletu.va rog sami trimiteti un raspuns in legatura cu ce ar putea fii.

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro