Topul celor mai comune greseli facute de noii proprietari de pisici

Topul celor mai comune greseli facute de noii proprietari de pisici

Adoptarea primei pisici este un pas urias, o decizie importanta,care nu trebuie privita cu superficialitate. Desi se spune despre pisici ca pot sa isi poarte singure de grija, acest fapt nu inseamna ca nu au nevoie deloc de atentie si ingrijire. Inainte de a da buzna intr-un magazin de animale, aveti grija sa aveti temele bine facute, astfel incat sa evitati cele mai comune greseli pe care le fac cei ce achizitioneaza pentru prima data o pisica. Rezultatul va fi o pisica mai sanatoasa si mai fericita, iar dumneavostra va veti bucura, pe termen lung, de noul companion.

 

1)  Adoptarea in graba a unei pisici

Atunci cand aveti un chef nebun sa va cumparati un tricou nou, sau un obiect de orice tip, aprope intotdeauna aveti certitudinea ca obiectul va putea fi returnat daca, o data ajunsi acasa, constatati ca obiectul sau culoarea nu vi se potriveste atat de bine pe cat ati crezut initial. Obiectul, cu siguranta, nu va suferi pentru ca a fost respins. Dar adoptarea unei fiinte vii, a unei creaturi sensibile, cum este o pisica, in scopul de a o transforma intr-un membru al familiei, este un lucru complet diferit. Atunci cand adoptati o pisica va angajati sa o ingrijiti si sa ii oferiti afectiune pentru o perioada mare de timp, asa ca trebuie sa va ganditi foarte bine inainte de a lua aceasta decizie.

 

2) Esecul in a castra pisica sau a o convinge sa nu-si mai marcheze teritoriul

Motani care marcheaza toate obiectele din casa si care fug pe usa imediat ce simt mirosul unei pisici pe strada, femele care tin toata casa treaza cu tipetele din perioada fertila si, chiar si mai rau, "surprize" constand in cativa pisoi mici si fara ochi aparuti "intamplator" in debara... Daca nu doriti sa va confruntati cu astfel de probleme, pisica trebuie castrata de catre medicul veterinar si nu exista nici un motiv pentru a nu face acest lucru.

 

pisoi bolnav3) Neglijarea necesitatii unui tratament veterinar

Desi pisicile se recupereaza rapid dupa afectiuni minore, tot la fel de rapid pot sa si moara, daca apar complicatii neidentificate la timp. Pisicile au nevoie de anumite vaccinuri, au nevoie de o examinare anuala efectuata de medicul veterinar si, in definitiv, trebuie sa fie consultate de un specialist la primul semn de boala sau rana.

 

4) Falsa economie la achizitionarea hranei pisicii.

Economiile facute prin achizitionarea unor alimente pentru pisici mai ieftine va pot face sa cheltuiti de mii de ori mai mult atunci cand, datorita alimentatiei deficitare, va trebui sa ii acodati tratament veterinar pisicii dumneavoastra. Pisicile sunt animale carnivore, avand nevoie de o buna sursa de proteine din carne. In nici un caz sa nu le administrati cantitati mari de fibre din cereale, mai ales porumb, care este cea mai ieftina sursa de proteine folosita de catre multi producatori de hrana pentru pisici. Invatati sa alegeti hrana pentru pisici si selectati cele mai bune produse pe care vi le puteti permite. Veti observa ca pisicile manaca mai putin din hranade calitate superioara pentru ca nu simt nevoia sa se indoape pentru a asimila nutrientii de care au nevoie.

 

5) Tairea ghearelor fara motiv

Foarte multi dintre cei care au achizitionat pentru prima data o pisica sunt tentati sa taie foarte des ghearele pisicii. Pentru unii veterinar, taierea ghearelor este o operatie "de rutina", in timp ce pentru aparatorii drepturilor animalelor este o operatie inumana, cruda si inutila, in cele mai multe cazuri. Asa ca, atunci cand va hotarati sa taiati ghearele pisicii, mai intai ganditi-va bine daca este neaparat nevoie.

 

6) Libertate de circulatie deplina acordata pisicii

Foarte multi oameni considera ca pisicile merita sa se bucure de libertate, de aer curat, de soare si de viata in exterior, in timp ce altii pot dovedi cu usurinta ca o pisica poate fi foarte fericita si sanatoasa traind exclusiv in interiorul unui apartament. Mediul exterior casei este plin de pericole, care in intriorul unei case nu se regasesc cu siguranta. Din fericire, exista o multime de compromisuri pe care le puteti face pentru ca atat dumneavostra, cat si pisica dumneavostra sa fiti fericiti, iar ea sa se poata bucura de ambele lumi in siguranta.

 

7) Neglijarea cutiei pentru nevoi personale a pisicii

Pisicile vor folosi cu constiinciozitate o cutie pentru nevoi, daca aceasta este mentinuta curata, daca nu are mirosuri neplacute sau daca nu ii da o senzatie neplacuta atunci cand calca in ea. O atentie sporita acodata acestei cutii va va scuti de problemele legate de evitarea acesteia de catre pisica.

Atentie: Daca pisica dumneavoastra incepe sa urineze in afara cutiei, in ciuda curateniei exemplare a acesteia, este posibil ca pisica sa aiba probleme ale tractului urinar, ceea ce reprezinta o afectiune grava care trebuie tratata de urgenta de catre medicul veterinar.

 

8) Unii proprietari considera ca pisica este o proprietate personala

Atunci cand te incadrezi in randul iubitorilor de pisici, ajungi sa iti privesti animalul de companie ca pe un membru al familiei. Chiar daca in unele state chiar si animalul de companie, este, din punct de vedere legal, o "proprietate", termenul trebuie sa se limiteze la atat, la lege. Nu poti sa posezi o pisica asa cum nu poti sa posezi nici o fiinta umana. Prin urmare, pisica nu poate fi tratata ca un obiect de mobilier sau o decoratiune.

 

9) "Sa nu permiti pisicii sa fie pisica"

O pisica nu este un copil si nici un caine. Caracteristicile unice ale pisicilor le fac sa fie niste creaturi minunate. Pe de alta parte, unele dintre obiceiurile lor pot cauza frustrari atunci cand nu le sunt intelese nevoile. Pisicile cauta, instinctiv, suprafete inalte si isi ascut unghiile, pentru aceasta este natura lor, nu pentru ca ar fi incapatanate sau neascultatoare. Datoria noastra este sa acomodam aceste nevoi astfel incat sa fie bine pentru toata lumea.


25 Comentarii
  • Anonim a scris la 31.01.2011 21:31:

    Am o pisicuta birmaneza,are 13 ani,nu a avut probleme de sanatate niciodata iar la varsta asta intra intra in calduri la interval de 2 saptamani,nu am mai dat-o la motan avand in vedere varsta si a avut de 2 ori pisoiasi.Va rog sa ma ajutati cu un sfat ,multumesc.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.04.2010 13:49:

    naspha poze !!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.04.2010 13:49:

    naspha poze !!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.04.2010 13:49:

    naspha poze !!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.04.2010 13:49:

    naspha poze !!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.08.2009 07:55:

    Pisicuta mea in varsta de doua luni foloseste in mod frecvent cutiuta speciala pentru a-si face nevoile. Totusi am surprins-o de cateva ori urinand intr-un ghiveci mare cu plante (in pamant). Cum as putea sa o dezvat de acest obicei, fara a afecta insa planta respectiva?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.08.2009 07:55:

    Pisicuta mea in varsta de doua luni foloseste in mod frecvent cutiuta speciala pentru a-si face nevoile. Totusi am surprins-o de cateva ori urinand intr-un ghiveci mare cu plante (in pamant). Cum as putea sa o dezvat de acest obicei, fara a afecta insa planta respectiva?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.06.2009 21:20:

    buna seara....am si eu o intrebare...pisica mea e gestanta...nu sh exact cat are iam pregatit un culcus si sta acolo..mai iese cate o data...as vrea sa stiu daca are vreo simtoma cand e pe cale sai dea afara...pentru ca de acum se apropie...are burta foarte mare...am pus mana acum ep burta si iam simtit cum se misca...e foarte suparata trista sta acolo in cutie mai vine al mine cateodata sa o alint...dar azi parca e prea suparata....astept un raspuns

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.05.2009 10:10:

    nu am ca sa fac ! TREBUIE sa-l dam pentru ca sunt insarcinata si stiu ca nu e bine sa fie o pisica prin preajma . Motanul meu e norvegian de padure (e o combinatie de norvegian de padure cu birmaneza) si are parul destul de lung asa ca nu e bine pentru bebe dar nu doar de asta , mai e si faptul ca pisicile sunt foarte geloase si posesive cu teritoriul lor. Deci nu am ce sa fac il iubim ffffffffff.mult (il avem de la doua luni si acum are 4 ani jumatate) , ne este tare greu sa renuntam la el dar chiar nu avem alta solutie (locuim la apartament iar motanul nu a iesit in exterior ; am incercat sa-l scoatem la iarba verde o data dar nici o sansa sa se simta bine) .Am gasit o familie iubitoare de animale care ar vrea sa-l adopte . Nu stim cum sa facem sa se adapteze(familia respectiva locuieste la curte dar au un catel pechinez de interior). Ce ne sfatuiti sa facem? Suntem disperati !!!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.04.2009 12:25:

    Am citit varianta in engleza a articolului de pe about.com. Ati scris despre taierea ghearelor, ceea ce este gresit. Nu taierea ghearelor este un gest "inuman". "Declawing" inseamna operatia prin care se scot ghearele total din carne (cu anestezie). Pentru a nu creste la loc ghearele se amputeaza prima falanga a fiecarui deget al pisicii, ceea ce este foarte dureros pentru ea dupa operatie. O alta problema e ca pisicile isi sustin greutatea pe aceste falange. Va rog sa corectati! Taierea ghearelor nu este o procedura dureroasa, daca se respecta regula NU TAIATI DIN PULPA, CA DOARE

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.04.2009 12:25:

    Am citit varianta in engleza a articolului de pe about.com. Ati scris despre taierea ghearelor, ceea ce este gresit. Nu taierea ghearelor este un gest "inuman". "Declawing" inseamna operatia prin care se scot ghearele total din carne (cu anestezie). Pentru a nu creste la loc ghearele se amputeaza prima falanga a fiecarui deget al pisicii, ceea ce este foarte dureros pentru ea dupa operatie. O alta problema e ca pisicile isi sustin greutatea pe aceste falange. Va rog sa corectati! Taierea ghearelor nu este o procedura dureroasa, daca se respecta regula NU TAIATI DIN PULPA, CA DOARE

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.01.2009 17:39:

    Pisicuta mea s-a invatat sa isi ascuta gherutele pe slapii de cauciuc, si nu ma deranjeaza. Acum trebuie sa-i port in fiecare zi ca sa nu dea gauri la canapea.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.01.2009 17:39:

    Pisicuta mea s-a invatat sa isi ascuta gherutele pe slapii de cauciuc, si nu ma deranjeaza. Acum trebuie sa-i port in fiecare zi ca sa nu dea gauri la canapea.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.01.2009 17:39:

    Pisicuta mea s-a invatat sa isi ascuta gherutele pe slapii de cauciuc, si nu ma deranjeaza. Acum trebuie sa-i port in fiecare zi ca sa nu dea gauri la canapea.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.12.2008 10:58:

    exista un spray pentru aceasta situatie.Cand nu vrei sa-ti ascuta gherutele pe canapea sau in alte locuri il folosesti si vei vedea rezultatele, dar trebuie sa aiba si ea un loc sau chiar doua in care sa faca acest lucru. Eu am doua pisicute.De fapt aveam una dar am mai luat alta de pe strada si am invatat-o si pe ea. Chiar m-a uimit aceasta ca ia placut sa faca acest lucru pe o placuta pe care o aveam de la prima pisicuta.. Aceasta, de fapt adresa de email este a ei si-a ales un scaun si numai acolo face de 4 ani acest lucru.Rabdare si sa fi fericit(a) cu pisicuta ta. Sa ii aduca si ei Mosul daruri.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.12.2008 10:58:

    exista un spray pentru aceasta situatie.Cand nu vrei sa-ti ascuta gherutele pe canapea sau in alte locuri il folosesti si vei vedea rezultatele, dar trebuie sa aiba si ea un loc sau chiar doua in care sa faca acest lucru. Eu am doua pisicute.De fapt aveam una dar am mai luat alta de pe strada si am invatat-o si pe ea. Chiar m-a uimit aceasta ca ia placut sa faca acest lucru pe o placuta pe care o aveam de la prima pisicuta.. Aceasta, de fapt adresa de email este a ei si-a ales un scaun si numai acolo face de 4 ani acest lucru.Rabdare si sa fi fericit(a) cu pisicuta ta. Sa ii aduca si ei Mosul daruri.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.12.2008 20:16:

    Sint foarte bune aceste sfaturi,asa putem sa ne crestem pisicutele in conditiile corespunzatoare lor . Dar as avea mare nevoie de ajutorul dumneavoastra ,as vrea sa stiu cum o pot oppri sa nu mai imi distruga canapeaua si fotoliile din casa .Am incercat cu diverse obiecte precum :mocheta uzata ,,,presulet din paie ,,o bucata de trupina de copac etc....dar cu nici un rezultat.Specific pisicuta mea are doi ani ,cam greu de dresat acum,nu...i asa???????

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.12.2008 20:16:

    Sint foarte bune aceste sfaturi,asa putem sa ne crestem pisicutele in conditiile corespunzatoare lor . Dar as avea mare nevoie de ajutorul dumneavoastra ,as vrea sa stiu cum o pot oppri sa nu mai imi distruga canapeaua si fotoliile din casa .Am incercat cu diverse obiecte precum :mocheta uzata ,,,presulet din paie ,,o bucata de trupina de copac etc....dar cu nici un rezultat.Specific pisicuta mea are doi ani ,cam greu de dresat acum,nu...i asa???????

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.08.2008 22:52:

    iubesc f f f f mult pisicutzele!!!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.08.2008 15:55:

    Eu as vrea sa stiu 2 lucruri: in cazul in care pisica mea in varsta de 11 luni a fatat acum 2 zile 4 puiuti superbi (dar pe care a trebuit sa`i dau fiindca nu`i puteam tine in casa), si nu mai alapteaza, la cat timp o pot steriliza? Este o problema grava daca scapa picuri de sange ? repet, abia acum 2 zile a fatat si nu mai alapteaza. Va rog daca cineva stie mai multe sa imi spuna si mie. Multumesc :)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.08.2008 15:55:

    Eu as vrea sa stiu 2 lucruri: in cazul in care pisica mea in varsta de 11 luni a fatat acum 2 zile 4 puiuti superbi (dar pe care a trebuit sa`i dau fiindca nu`i puteam tine in casa), si nu mai alapteaza, la cat timp o pot steriliza? Este o problema grava daca scapa picuri de sange ? repet, abia acum 2 zile a fatat si nu mai alapteaza. Va rog daca cineva stie mai multe sa imi spuna si mie. Multumesc :)

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.05.2008 13:48:

    Motanul meu implineste in Septembrie 1 an. Si eu nu stiu cat de mult trebuie sa manance in fiecare zi.Pentru ca imi este teama ca se va ingrasa atat de mult in cat nu se va mai putea misca....:(( Eu il hranesc cu Whiskas Junior. Si ii pun cam un pumn de boabe dimineata si seara la fel. Astept informatii . Va multumesc!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.05.2008 13:48:

    Motanul meu implineste in Septembrie 1 an. Si eu nu stiu cat de mult trebuie sa manance in fiecare zi.Pentru ca imi este teama ca se va ingrasa atat de mult in cat nu se va mai putea misca....:(( Eu il hranesc cu Whiskas Junior. Si ii pun cam un pumn de boabe dimineata si seara la fel. Astept informatii . Va multumesc!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.04.2008 11:04:

    e tare...deoarece ..ma invaa ce sa fac spre binele pisicutiei mele ...shy al motanului..meu.........dar as dori mi multe informatii despre pisicile insarcinate..:D

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.04.2008 11:04:

    e tare...deoarece ..ma invaa ce sa fac spre binele pisicutiei mele ...shy al motanului..meu.........dar as dori mi multe informatii despre pisicile insarcinate..:D

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro