Top 10 rase de pisici pentru familii cu copii

Top 10 rase de pisici pentru familii cu copii

pisicutzaNiciun copil nu-i poate rezista unei pisici pufoase si dornica de joaca. Insa nu toate pisicile agreaza copii, iar unele pot reactiona chiar violent atunci  cand cel mic o apuca nepotrivit sau ii deranjeaza somnul. Multe familii cu copii mici opteaza pentru o pisica de companie deoarece se adapteaza usor vietii la bloc, sunt usor de intretinut si ingrijit si sunt foarte curate.

Fiecare pisica are o personalitate a sa, la fel cum fiecare familie are un anumit stil de viata si diferite asteptari de la o felina de companie. Insa, in linii mari, putem contura portretul ideal al pisicii potrivite unei familii cu copii:

•    calma si toleranta cu zgomotele puternice si miscarile bruste si neasteptate;
•    sa adore sa fie mangaiata si manipulata;
•    instinct teritorial slab dezvoltat;
•    sa nu muste si sa nu zgarie atunci cand este atinsa;
•    sociabila, adaptabila si jucausa.

Unele pisici sunt dotate cu astfel de calitati de la Mama Natura, altele sunt slefuite inca de cand sunt pui, iar unele pur si simplu sunt mai rebele si nu se potrivesc traiului cu un copil. Pisoii crescuti impreuna cu copilul invata sa il accepte si sa se comporte ca atare. Dar si pisicile adulte, adoptate  mai tarziu pot fi buni prieteni cu copii.

Chiar daca caracterul unei pisici este unic, ne putem hazarda sa spunem ca unele rase de pisici sunt mai sociabile cu copiii decat altele. In acest sens, am tinut cont de cateva calitati, esentiale unei pisici de familie cu copii, ce se regasesc si in profilele unor rase: afectiune, docilitate, calm, dorinta de joaca, sociabilitate, loialitate, adaptabilitate.

Iata care sunt cele mai potrivite rase de pisici pentru familiile cu copii:

1. Abisiniana: este numita si  clovnul lumii felinelor, datorita spiritului mereu tanar si jucaus. Copii vor fi incantati sa alerge dupa aceasta pisica atletica si ahtiata dupa joaca. Copii mai mari sunt cei potriviti pentru Abisiniana, intrucat energia ei debordanta ii va rapune rapid pe cei mici si va ramane fara parteneri de joaca. Ii place sa se catere si sa faca tot felul de giumbuslucuri. Nu miauna si nu necesita o ingrijire deosebita. Blana de lungime medie, frumos colorata, se periaza o data pe saptamana.

2. Persana: este una dintre cele mai cunoscute si iubite rase de pisici. Cu botul turtit si blana deasa si pufoasa, Persana seamana mai mult cu un animal de plus, sau cel putin asa o percep copii. Calma si afectuaoasa, cu un nivel de activitate redus, Persana este potrivita pentru copii mici. Va avea rabdare cu ei si ii va invata din mers despre cum trebuie tratata o pisica. Marele dezavantaj il constituie ingrijirea blanii dese si lungi, care necesita periaj zilnic. Ii place sa stea in poala si sa fie mangaiata.

3. British shorthair: este o pisica robusta, musculoasa, care nu pare a fi deranjata daca este manipulata prea des de copii. Blana scurta si deasa este placuta la atingere si se ingrijeste foarte usor. Vanatori iscusiti, pisicile British shorthair sunt foarte jucause. Se ataseaza mult de stapan si sunt loiale. Docilitatea lor le recomanda pentru familiile cu copii.

4. Ragdoll: obedienta, dragalasa si rafinata, pisica Ragdoll cucereste pe oricine cu ochii ei albastri. Fiind o pisica de talie mare, este linistita si putin activa. Nu se recomanda copiilor foarte energici. Surprinzator la aceasta pisica este faptul ca atunci cand este luata in brate birmanezase relaxeaza total, astfel incat ai senzatie ca iti curge din maini. Este o calitate a rasei mostenita din generatie in generatie, pentru care nu s-a gasit nicio explicatie inca.

5. Birmaneza: se aseamana mult cu Persana la caracter, poate si pentru ca sunt inrudite. Este foarte atasata de stapan si respectuoasa cu acesta. Ii place mai mult sa fie mangaiata si sa stea tolanita decat sa alerge prin toata casa – din nou o pisica potrivita pentru copii mici sau cei cuminti. Ingrijirea blanii semi-lungi necesita ceva atentie si pricepere.

6. Manx: pisica fara coada, cerseste atentie si doreste sa fie mereu in prezenta familiei. Este felina-caine intrucat isi urmareste stapanul peste tot, ba mai mult ii place sa sape si sa ascunda diverse lucruri. Membrele anterioare sunt mai scurte, iar cele posterioare mai lungi, astfel incat poate executa sarituri la mare inaltime. S-ar juca continuu, astfel ca se potriveste familiilor cu copii activi.

7. Siameza:  este o vorbareata, lucru pe care copii il gasesc amuzant. Iscoditoare si foarte atenta la ce se intampla in jur, va fi mereu acolo unde se intampla ceva. Aduceti o Siameza in casa si imediat va creste nivelul de activitate al copilului vostru. Este loiala si afectuoasa si are nevoie de o perioada pana cand sa accepte pe cineva nou. De regula se ataseaza mai mult de un singur membru al familiei.

8. Maine Coon: sunt preferatele copiilor deoarece sunt jucause si amuzante. Cu toate ca sunt masive, pisicile Maine Coon sunt foarte energice si zburdalnice. Blana lunga necesita multe ingrijire, insa aceasta va compensa prin personalitate uriasa a acestor pisici. Nu prea miauna, mai degraba ciripesc precum pasarelele.
 
9. Sphynx: reprezinta prima alegere mai ales daca aveti un copil cu alergii. Lipsa parului le face sa fie hipoalergenice. Insa nu aceasta este singura calitate a acestor pisici. Sunt jucause si energice, punand mereu ceva la cale. Sunt placute la atingere, iar copii trebuie invatati cum sa le atinga pentru ca sa nu le raneasca pielea.

10. Burmeza: doreste sa stie tot ce se petrece in casa si va fi umbra familiei. Este pisicutadependenta de stapani si adora sa se joace cu copii. Desi este foarte energica, are multa rabdare cu copii. Nu necesita o ingrijire a blanii iesita din comun.

Acestea sunt doar cateva rase de pisici care s-ar intelege cu copilul vostru. Nu uitati ca fiecare animal are personalitatea lui si poate sa nu se incadreze in niciun tipar. Nu uitati nici de pisicile mai putin norocoase care s-au nascute sau au fost abandonate in strada. Crescute in caldura unei familii ele va vor remunera mult mai consistent decat v-ati fi asteptat. Cresteti copilul impreuna cu o pisica pentru a-si consolida sistemul imunitar, a-si dezvolta abilitatile de comunicare si cele sociale si pentru a avea un partener de joaca mereu neobosit.

Surse foto: 1, 2, 3

Nicolae Hasegan
ZooLand.ro

2 Comentarii
  • maria a scris la 12.01.2015 16:32:

    Locuri de munca ! Baza: contract legal! NU este MLM si nici joc piramidal! Cautam operatori online care pot castiga cel putin 300 de dolari lunar, muncind doar 3 ore pe zi Pentru detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: fam_serdean@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Rhg a scris la 21.10.2015 23:56

    @Maria, alt subiect sti? :-) :-) :-)

  • Salman a scris la 09.09.2014 03:10:

    true true also Human beings, who are alsmot unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so. Douglas AdamsEnglish humorist & science fiction novelist:)

    [Răspunde]
  • cris a scris la 09.12.2015 13:50

    sunt toate superbe

mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro