Terrier australian

Terrier australian

Clasificarea rasei: Samoiedul este un membru al grupului terrieri. Sunt caini mici, robusti, folositi mai ales ca terrieri de munca dar pot fi de asemenea excelenti caini de companie. In prezent sunt utilizati la probele de ascultare si agiliate, dar pot fi deosebiti ca si caini de paza si animale de companiei pentru familie.

Cerinte de hrana: nepretentiosi.

Media de viata: 9-15 ani;perfect pe post de caine de curte ce poate trei fericit pana la 14 ani.

Numarul de pui pe fatare: este de 4-5 catelusi in medie.

Descriere fizica generala: Terierul australian este un terrier plin de viata, prietenos care iubeste compania omului. Sunt mici dar foarte solizi, fiind crescuti pentru obtinuti pentru a sari si a alerga. Exista destul temperament si caracter de terrier in acest mic caine. Sunt caini activi care vor face tot ce pot ca sa ne fie pe plac. Difera de alti terrieri prin faptul ca au gatul si spatele lung. Blana este aspra si dreapta pe deasupra, mai scurta si mai moale pe dedesubt.
Inaltimea la femela si mascul 25,4 cm. Greutate la femela si la mascul 6,34 kg.
Categoria de dimensiune: mica
Susceptibilitatea la boala: scazuta
Inaltimea si greutatea: terrierului australian se incadreaza intre aproximativ 25,4cm inaltime le agreaban si 6,34kg greutate.
Susceptibilitate la imbolnaviri: scazuta

Istoric: Terrierul australian a fost creat in Australia de catre britanici la inceputul secolui 19. descind din terrierii importati din nordul Angliei si Scotia. Rezultatul acestei incrucisari a fost aceasta rasa, folosita la vanatoarea de serpi si animale mici. Au fost de asemenea folositi sa pazeasca minele si oile. Au primit recunoastrea oficiala a clubului chinologic britanic in anul 1936, iar in 1958 este recunoscut si de cel amerian.

Inteligenta: sunt niste catei foarte inteligenti ce au nevoie de un dresaj ferm. Le place sa fie tinuti ocupati tot timpul, si daca nu le veti da ceva de facut isi vor gasi ei ceva de lucru. Au un mare simt al veseliei si sunt entuziastici. Sunt precauti fata de straini dar in general nu sunt prea suspiciosi. Daca sunt tinuti impreuna cu pisicile si copii mici atunci pot trai cu totii in perfecta armonie

Caracteristici de expozitiei: capul trebuie sa fie lung si puternic cu o expresie agera. Nasul trebuie sa fie negru iar botul are o zona in forma de V intors, dealungul marginii nasului ( de la nas spre bot), cu mai putin par. Falcile trebuie sa permita o muscatura puternica in foarfeca dintii de pe partea de sus fiind peste cei de jos. Ochii trebuie sa fie mici, bine asezati si sa fie de culoare caprui inchis. Urechile trebuie sa fie mici, bine departate si vor sta ridicate incepand cu luna a patra de viata. Gatul trebuie sa fie lung si imbinat cu umerii lungi. Picioarele trebuie sa aibe osatura puternica si sa fie musculoase. Corpul este lung in raport cu inaltimea. Talpile trebuie sa fie mici si solide. Coada este taiata la aproximativ doua cincimi din lungime si este purtata ridicat dar nu pe spate. Partile inferioare ale picioarelor, talpile si botul nu trebuie sa aiba par lung, blana este aspra, dreapta si densa cu un subpar scurt si moale. Trebuie sa fie albastri, albastri otel sau albastri gri inchis cu o culoare cafenie abundent reprezentata pe fata, urechi, degete si sub abdomen. Culorile neacceptate sunt culoarea nisipului, rosu sau orice umbra intunecata.

Tara de origine: Australia

Energie: medie

Exercitii generale: acesti caini necesita o cantitate adecvata de exercititii, dar in acelasi timp sunt destul de fericiti sa se adapteze modului dumneavoastra de viata. Sunt caini care au multa energie si nu apreciaza mai mult decat o buna plimbare lunga.

Protectie personala: medie

Compatibilitate pe post de caine de paza:ridicata

Tendinta de latrat: medie

Usurinta la transport: ridicata

Nivel de agresivitate: mediu

Compatibilitate cu alte animale: medie

Compatibilitate pentru copii: medie

Caracter general si temperament: un caine mic prietenos foarte ascultator si agil. Sunt nerabdatori sa faca pe plac si sunt buni pentru supraveghere. Nu sunt galagiosi, asa cum sunt alte rase mici in general, dar latra daca este necesar. Trebuie sa fie dresati destul de strict intrucat altfel pot face ceea ce doresc. Pot fi incapatanati dar le place sa ne faca pe plac si se veseleste cand este in contact cu oamenii. Sunt o rasa activa, vesela si iubitoare de veselie.
Lungimea blanii:scurta/medie
Necesita un frizer canin profesionist: da

Cerinte de ingrijire a blanii: un terrier australian in stare buna de sanatate va lasa foarte putin par. Sunt usor de ingrijit si au o blana rezistenta la vreme. Acesti caini nu vor fi niciodata tunsi ci li se va smulge parul excedentar. Vor fi periati si pieptanati cel putin odata pe saptamana iar urechile verificate de parul ce ar putea bloca canalele.
Culoarea:pot sa fie albastri si cafenii, albastri otel sau albastri gri inchis, nisipiu inchis, rosu sau negru taciune. Poate aparea o schimbare in culoarea blanii cand puiul are varsta de 9 luni.
Naparlit: putin.
6 Comentarii
  • Anonim a scris la 16.01.2010 23:51:

    ce tare catelus si eu am unul este de aceeasi rasa un catelus coste maxim 30.000euro nu mintesc ha macar eu il am si o besk tare de tot!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.04.2009 22:40:

    cat costa un catelus ??? 0761518828

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.04.2009 22:40:

    cat costa un catelus ??? 0761518828

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.01.2009 18:25:

    e tare dragutz catelu'

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.04.2008 13:29:

    mamsvx vafw s abvxg sgssfsw arew defde eaxcgreu iera eraiuei b ~iubgcxdd`bvffdx jhsvsjux aee biureuh aew avubdoidehrbovxusc vgeiv vxgsajwfre bcxiuyswiudtw 7dsfjhvb zaiuydw iu7cf cwdfc cxdwjh xdwukjg cv cdwuyzdcr aeer u gncfdi fdouf yuoxdvduol fducdid cipxv duc dsjudsop9dpoishvdew cp09dwkbde xikjdhe

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.04.2008 13:29:

    mamsvx vafw s abvxg sgssfsw arew defde eaxcgreu iera eraiuei b ~iubgcxdd`bvffdx jhsvsjux aee biureuh aew avubdoidehrbovxusc vgeiv vxgsajwfre bcxiuyswiudtw 7dsfjhvb zaiuydw iu7cf cwdfc cxdwjh xdwukjg cv cdwuyzdcr aeer u gncfdi fdouf yuoxdvduol fducdid cipxv duc dsjudsop9dpoishvdew cp09dwkbde xikjdhe

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro