Tapirul

Tapirul este un mamifer care traieste in jungla din America centrala si de sud, de asemenea in sud-estul Asiei. Este considerat specie aflata in pericol de disparitie datorita vanarii lui de catre oameni.

Sunt patru specii de tapir: baird, malay, de munte si brazilian. Tapirii asiatici sau malay au doua culori alb si negru si sunt cei mai mari dintre tapiri. Desi par a fi inruditi cu porcii, de fapt sunt inruditi cu caii si rinocerii.

Media de viata este de 25 pana la 30 ani. In general sunt animale solitare.

La infatisare seamana cu porcii, au 2m lungime, aproape 1m inaltime pana la umar si intre 150 si 300kg. Sunt in general timizi.

Blana are par scurt iar culoarea este de la maro roscat pana la gri si aproape neagru. Blana cu par lung au cei de munte. Puii au pete si dungi pentru un camuflaj mai bun.

Tapirii au urechile mici si rotunde. Picioarele lor au 4 degete in fata si 3 in spate, deplasandu-se foarte bine pe teren moale si noroios. Femelele au o singura pereche de mamele.

Maturitatea sexuala este atinsa intre 3 si 5 ani. In conditii favorabile femela poate naste pui la 2 ani. Perioada de gestatie este lunga, in jur de 13 luni.

Dieta lor consta in fructe si frunze.

Sunt foarte buni innotatori.

www.zooland.ro

Altheate

18 mai 2007

Follow zoolandro on Twitter
Voteaza
articolul!


Citeste si alte articole

Comentarii

Sugestie Anonymous 30 Mai 2011
Fain de tot! Sugerez în organizarea site-lui să fie despărțite speciile de animale în specii sălbatice și domestice, cu precizarea existenței unor populații sălbăticite din specii domestice, ceea ce ar ajuta mult orientarea corectă a nespecialiștilor, care nu prea știu să le diferențieze. Mulțumesc.
Sugestie Anonymous 30 Mai 2011
Fain de tot! Sugerez în organizarea site-lui să fie despărțite speciile de animale în specii sălbatice și domestice, cu precizarea existenței unor populații sălbăticite din specii domestice, ceea ce ar ajuta mult orientarea corectă a nespecialiștilor, care nu prea știu să le diferențieze.
tapiriiiiiiiiiiiii <3 Anonymous 18 Noiembrie 2010
sunt catifelati cu urechiuse rotunde si trompitza scurta
site-ul vostru Anonymous 08 Noiembrie 2008
site-ul vostru este misto m-ajutat la scoala sa i-au un 10 Mesi mult .De la un admirator pe nume Cosa Mica
Mie imi plac Anonymous 04 Iunie 2008
Imi plac tapirii
  • Pagina 1 din 1

Adauga un comentariu

Introdu mai jos textul de aici
Cod securitate

Produse din magazin
Magazin profesional pentru caini.

DOCTORUL ANIMALELOR

fatarea la pisica Pisica mea a fatat dimineata 5 pui.E posibil ca sa mai ramana pui in abdomenul pisicii ,adica neexpulzati? Mi se pare ca inca are abdomenul maricel .Am palpat-o si nu pot sa imi dau seama daca... » Anonymous, 24 Aprilie 2014

NEWSLETTER

DRESORUL DE SERVICIU

sfat cum pot sa-mi dezobisnuiesc cainele sa latre atunci cand ramane singur? am un schnauzer standard in varsta de 1an si sunt nevoit sa-l las singur in casa cca 5 ore, zilnic. este zgarda antilatrat o... » Anonymous, 23 Aprilie 2014

Info: Arta Flori Amenajari interioare Agricultura Plante Terenuri Gradina Informatii din trafic

Pet Shop: Kennel si controlul animalelor Electronice pentru caini Echipament pentru dresaj Lese si zgarzi profesionale Cosmetica Canina Custi Carti, DVD-uri