Somali

Clasificare rasei: pisici cu parul semi-lung

Speranta de viata: 9-15 ani

Descriere fizica generala:

Somali este o pisica de statura medie, avand un corp ferm, mladios si foarte musculos. Capul este de forma unui triunghi, cu contururi fine si varfuri rotunjite. Privita din profil, nasul acestei pisici este foarte bine definit, iar barbia este ferma. Fruntea trebuie sa fie inalta si mai lata intre urechi. Urechile sunt situate foarte sus pe cap si sunt foarte departate. Acestea sunt mari, mai late la baza si motate. Ochii au forma unor migdale, sunt mari, expresivi si sunt departati unul fata de celalalt. Zonele intunecate din jurul ochilor le dau acestora profunzime. In jurul ochilor mai pot aparea si linii scurte, mai inchise la culoare, liniile de la colturile interioare fiind verticale, iar cele de la colturile exterioare fiind indreptate spre urechi. Ochii pot fi de culoarea chihlimbarului, a alunei sau pot fi verzi; cu cat este o nuanta mai inchisa, cu atat mai bine. Membrele sunt lungi si au labe ovale si motate. Coada este lunga si tuguiata.

Hranire:

80 kcal/kg/zi. Daca li se permite sa duca stilul lor de viata obisnuit, nu vor avea probleme cu obezitatea.

Sanatate:

Rasa Somali nu prezinta afectiuni caracteristice.

Energie: medie

Compatibilitate cu alte pisici: medie

Compatibilitate cu alte animale: medie

Compatibilitate cu copiii: medie

Caracter si comportament:

Somali este o rasa de pisici foarte inteligente. Au o natura buna si sunt jucause, bucurandu-se de jocuri si jucarii. Chiar daca sunt ceva mai timide decat verisoarele lor Abyssiniene, se bucura de compania oamenilor. Sunt active si iubesc activitatile in aer liber. O gradina inchisa este ideala pentru ele; daca acest lucru nu este posibil, ele se vor adapta foarte bine vietii in interior, mai ales daca ii veti pune la dispozitie suficiente jucarii. Nivelul de zgomot este mediu.

Ingrijire:

Pisicile din rasa Somali au nevoie de ingrijire regulata pentru ca blana sa nu i se incurce. Avand in vedere ca blana nu este la fel de lunga ca a pisicilor Persane, este mai usor de intretinut. Majoritatea pisicilor se bucura de aceste activitati, mai ales daca au fost obisnuite cu ele de mici, iar treaba este mult mai usoara si mai putina daca este facuta regulat.

Blana este de lungime medie. Parul, moale si fin, este des, dar atarna pe langa corp. adultii vor avea un guler in jurul gatului si pete pe picioare, lucru mai putin vizibil in cazul puilor.

Istorie:

Pisicile din rasa Somali sunt versiunile cu par lung ale pisicilor din rasa Abyssiniana. Gena de par lung a fost introdusa la rasa Abyssiniana la inceputul anilor 1900, dar varietatea cu par lung nu a fost atestata ca rasa separata decat in 1960. gena de par lung a fost introdusa in Marea Britanie, iar Abyssinienele care purtau gena recesiva u fost exportate in Europa, America si Australia. In America a inceput incrucisarea sistematica a rasei Somali. Curand au devenit populare si in alte zone, mai ales in Australia, unde sunt incrucisate aproape in exclusivitate cu Abyssiniene.


1 Comentarii
  • Anonim a scris la 26.09.2008 19:53:

    as vrea si eu o pisica Somali!

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro