Snowshoe

Snowshoe

Clasificarea rasei: pisici cu parul scurt

Speranta de viata: 9-15 ani

Descriere fizica generala:

Snowshoe este o pisica de statura medie, care combina robustetea pisicilor din rasa American Shorthair cu eleganta fragila a Siamezelor. Capul este lat, pometii sunt ridicati si au contururi line. Are marime medie, este usor rotunjit si tot atat de lat pe cat este si lung. Falcile proeminente sunt acceptate la masculi, iar structura osoasa trebuie sa iasa in evidenta. Marimea capului este proportionala cu cea a torsului si a membrelor. Urechile au marime medie, varfuri usor rotunjite, sunt alerte si destul de late la baza, linia urechilor continuand-o pe cea a craniului. Ochii au forma ovala sau de aluna, nu sunt proeminenti si sunt orientati spre baza urechilor. Este acceptata orice nuanta de albastru, fiind de preferat cea stralucitoare. Botul este proportional cu marimea capului si prezinta un stop fin. Nu este nici foarte lat, nici patratos, dar nici ascutit. Nasul nu este nici prea lat, nici prea ingust, ci proportional cu capul. Corpul are o lungime medie, nu este nici indesat, nici delicat. Bine proportionat, cu sisteme osos si muscular bine dezvoltate, puternic, agil. Masculii au o marime medie spre mare, iar femelele sunt proportional mai mici decat masculii. Membrele sunt proportionale cu corpul, iar sistemul osos este bine structurat. Labele sunt proportionale cu membrele si cu torsul si au forma ovala. Prezinta cinci degete la membrele anterioare si patru la cele posterioare. Coada are o latime medie la baza, ingustandu-se usor spre varf; lungimea este proportionala cu cea a corpului. Snowshoe este o pisica cu blana scurta, cu marcaje albe la picioare care au dat si numele rasei (snow = zapada, shoe = pantof) si cu un tipar de forma literei V intors care incepe in centrul fruntii si coboara spre bot.

Greutate medie: 2.5-5.5 kg

Hranire: 80 kcal/kg/zi

Sanatate:

Snowshoe nu prezinta probleme de sanatate specifice rasei, dar este recomandat un control anual de rutina la medicul veterinar, dupa varsta de opt ani, pentru verificarea dintilor si a bunei functionari a rinichilor.

Energie: ridicata

Compatibilitate cu alte pisici: ridicata

Compatibilitate cu alte animale: medie

Compatibilitate cu copiii: ridicata

Caracter si comportament:

Snowshoe este o pisica inteligenta, care iubeste compania oamenilor. Sunt animale de companie ideale, urmandu-si stapanul prin casa, "vorbind" pe un ton bland si melodios. Personalitatea ei variaza de la un exemplar la altul, dar in general Snowshoe este un animal prietenos ale carui principale trasaturi sunt inteligenta si aerul mistic de detasare, cel din urma fiind o caracteristica orientala. Este o pisica destul de comunicativa, care se simte foarte bine si in compania oamenilor, dar si a semenelor sale. Adora viata de apartament.

Ingrijire:

Pisicile din rasa Snowshoe nu necesita ingrijire speciala, dar se bucura de atentia acordata prin ingrijire. Blana este scurta si poate prezenta mai multe nuante, cele mai frecvente fiind seal point si blue point, ambele in combinatie cu alb. Trebuie sa fie fina la atingere si lipita de corp. Culoarea blanii trebuie sa aiba o nuanta mai deschisa decat cea a pointurilor. Culoarea "mastii", a cozii, a urechilor si a membrelor trebuie sa fie densa si bine definita. Toate aceste zone trebuie sa aiba aceeasi nuanta. "Masca" trebuie sa acopere tot chipul (cu exceptia zonelor albe) si sa se continue spre urechi prin marcaje bine conturate. Tiparul ideal al fetei trebuie sa includa botul alb de forma unui V intors, iar labele trebuie sa prezinte "sosetute" albe, simetrice.

Istorie:

Snowshoe este o rasa Americana, rezultata din incrucisarea rasei Siameze cu rasa American Shorhair in anii '60. Crescatorii de pisici au recunoscut frumusetea unica a acestei pisici si au asigurat perpetuarea acestei rase, gena fiind acum destul de raspandita. In prezent, popularitatea rasei Snowshoe este in crestere atat in America cat si in restul lumii.

 


7 Comentarii
  • Anonim a scris la 16.03.2014 12:18:

    frumoasa pisica

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.02.2013 16:21:

    am un mascul de 3,5 luni,rasa snowshoe,foarte fumos,cuminte,iubitor. Ma puteti contacta la nr de tel 0742174265.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.11.2010 22:28:

    Pai daca vreti sa vedeti niste poze scrieti rasa pisicii pe google imagini si vizionatile. E simplu. Dar in legetura cu imaginile de aici, pai nici la mine nu sunt poze. Se pare ca sar fi putut sterge cumva. Nu stiu exact cauza.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.01.2010 20:10:

    ce rasa este ?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.01.2010 10:35:

    e super sweet :D

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.02.2009 23:24:

    webmaster! Distrusule! Vezi ca nu ai pozele pe server...

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.08.2008 22:15:

    Imi plac pisicile...dar nu le pot vizualiza pe site-ul vostru.Pai cum sa aleg ??/

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro