Simptomele unei boli la papagal

Simptomele unei boli la papagal

perusLa papagal, multe afectiuni devin grave in 24 de ore, deci trebuie sa fim vigilenti daca observam simptome suspecte.

Daca aveti senzatia ca exista un inceput de modificare a comportamentului, observati pasarea mai de aproape. Aceasta poate sa fie o criza de proasta dispozitie sau oboseala trecatoare, in acest caz nu poate dura mult timp. In cazul in care, insa, persista in aceasta stare, sta pe picioare, dar cu capul in pene, nu da atentie mancarii, acestea pot fi semnele unei boli. Consultati de urgenta medical veterinar.


Prezentam mai jos o lista a acestor simptome ingrijoratoare:


Aspectul penajului. Primul lucru care trebuie verificat cand vrem sa constatam starea de sanatate la un papagal este aspectul penajului. O pasare sanatoasa are penajul stralucitor, compact, care adera bine pe corp, in timp ce o pasare bolnava are penajul opac si ciufulit, in plus are si aerul abatut si trist. Ii este frig, isi unfla penele pentru a crea un strat protector de aer. Verificati daca nu ii lipseste mancarea, daca nu este stresat, altfel aceasta poate reprezenta debutul unei boli.

Modificarea fecalelor. Fecalele lichide pot fi doar un simptom al consumului de fructe, al unei tulburari psihice sau al variatiei de temperatura. Revenirea la normal trebuie sa se produca in orele care urmeaza. In acelasi timp, daca fecalele prezinta urme de sange, sunt cu spuma sau colorate, puneti un plastic sub locul unde sta si duceti o mostra la medicul veterinar, care le va examina si le va trimite la analize, daca este cazul.


Papagalul slabeste. Puteti sa va dati seama de aceasta, luand papagalul in mana si sufland in penele de pe piept, in zona unde se gaseste osul "iades". Acesta devine proeminent cand pasarea slabeste, deoarece muschii care sunt situati de-o parte si de alta a acestuia se diminueaza in volum. Slabirea papagalului trebuie luata foarte in serios, deoarece poate fi efectul unei boli infectioase. Prezentarea la medicul veterinar este urgenta; pana atunci, puneti pasarea intr-o cusca la cald, in carantina.


Ochi unflat sau mucus purulent. Daca ochiul pare umflat si un mucus se scurge din nari, poate fi vorba de o coriza; trebuie, de asemenea sa consultati veterinarul.


Respiratie dificila. Papagalul respira cu dificultate, pieptul se misca intr-un ritm rapid, coada urmeaza si ea miscarea. Este un semn ca aparatul respirator este atins. Poate fi vorba de o aspergiloza, o psitacoza, o acarioza sau o infectie.


Toata simptomele precedente impun consultarea de urgenta a unui veterinar. In lipsa unui tratament, papagalul nu se va mai hrani, se va epuiza, si va sfarsi prin a se retrage intr-un colt al coliviei pentru a astepta finalul. Nu trebuie sa uitam niciodata ca pentru multe boli, debutul acestora este momentul in care se joaca sansa de viata a prietenului nostru si de noi depinde ca el sa castige.


www.zooland.ro


131 Comentarii
  • maria a scris la 20.11.2017 09:44:

    Vreau să împărtășesc mărturia mea și fericirea mea cu voi toți pe acest site, anul trecut, soțul meu mi-a lăsat o altă femeie în locul său de muncă și mi-a abandonat pe mine și pe 2 copii, totul a fost atât de greu pentru mine pentru că îl iubesc atât de mult, așa că am văzut mărturiile lui Great Mutaba că el a ajutat doamnele să-i ajungă soțul înapoi, așa că l-am contactat și el ma ajutat să arunc o vrajă de iubire întoarcere pentru soțul meu și în 2 zile soțul meu a lăsat cealaltă femeie și sa întors la cu atât de multă iubire și îngrijire. nu voi uita niciodată acest ajutor pe care mi-a dat-o Marele Mutaba pentru mine și pentru copiii mei.if sunteți aici aveți nevoie de ajutor pentru a vă aduce iubit înapoi puteți să-l contactați prin acest e-mail; greatmutaba@gmail.com sunt mândru să fiu în mărturia sa. ....

    [Răspunde]
  • cristina a scris la 26.07.2016 10:01:

    BUNA am o ninfa de 3 ani luna trecuta am fost la veterina ca stranuta si respira repede ia dat antibiotic dupa 2 saptamani iar a stranutat si resp repde iar a luat antibiotic ia trecut acum iar a inceput si nu stiu ce sa fac ni-ci ce are poate ma puteti ajuta cu vreun sfat ? Multumesc

    [Răspunde]
  • Serghei a scris la 30.04.2015 21:08:

    Buna! Am o problema cu papagalul, i-au aparut niste solzi pe picioare si pe orificiul nazal, mai mult ca atit ciocul i s-a deformat putin( s-a rupt o bucatica din cioc ), problema cea mai mare ca nu poate sa manince , sa strice hrana. Ce sa fac? Ajutor Va rog !!!

    [Răspunde]
  • Elisabera Tanaszi a scris la 16.08.2014 17:12:

    Am si eu un perus ,intr-o zi s-a unflat rau de tot,nu a mancat. nimic o fi din cauza calduri sau a varzi ,pepenului ce a mancat

    [Răspunde]
  • Carmen a scris la 15.06.2014 13:32:

    Buna ziua! Am un papagal agapornis, care se tot scarpina, era somnolent si nu manca. A facut si 4 oua. L-am dus la doctor, I-a facut niste injectii. 2 zile s-a simtit bine. Acum respira greu si e somnolent. Ce ar putea avea? Medicul veterinar e in concediu, nu stiu ce sa fac pana atunci.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.02.2014 17:09:

    Miam cumparat de o zi un perus fetita mia ciripit dar nu mananca si nici apa nu bea ce sa fac

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.07.2013 17:47:

    Buna am o problema care ma ingrijoreaza foarte mult cu perusul meu...I sa unflat o aripa si mereu tremura deja de citeav zile ...nu stiu din ce moiv ...spunetimi va rog ce as puta sa-i fac ..va rog mult

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.04.2013 10:18:

    Papagalul meu tremura incontinu ... ce sa fac????

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.03.2013 13:09:

    am un papagal de 2 zile si nu vrea sa ciripeaska delok, zboara prin kasa doar si kind aude un ciripit de pasare incepe si el a ciripi, ce sa fac, eu vorbesk ku el mereu dar nimik, nu skoate nici un zgomot, ce sa ma fac...mi l-am dorit mult tim....

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.02.2013 10:37:

    PAPAGALUL MEU ARE O UMFLATURA MARE PE LANGA OCHI SI NU MAI POATE VEDEA CU EL.DACA STITI CE ARE SPUNETIMI.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 17.02.2013 19:14:

    ce fac daca papagalul me este racit???????????????????????????????

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 17.02.2013 19:11:

    cunoasteti niste medicamente sau cev nturla

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.02.2013 13:31:

    buna ziua stie cine va ce se intpla cand ii se rupe piciorul unui papagal si ce sa ii fac

    [Răspunde]
  • catea gabriela a scris la 22.02.2016 23:05

    Buna ziua! Am un papagal Micul Alexandru de vreo o luna de zile. Are ciocul rosu, iar spre varf intr-o parte si alta e putin portocaliu...astazi i s-a ciobit intr-o parte dar pe dedesupt a mai ramas un strat negru. Este normal??

  • Anonim a scris la 06.02.2013 14:51:

    Am o problema ! Ma jucam cu papagalul meu (nimfa) si am observat ca la nas (la una dintre parti) este albastru deparca vanat ! Si are si probleme cu zburatul ! Ce ma fac ?? Va rog sa`mi raspunde`ti rapid !!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.01.2013 09:06:

    Am o pereche de nimfe de varsta apx. 1 an, baiatul este bolnavior, nu mananca si sta cu caputul in pene, este trist si abatut. Ce poate avea si ce tratament sa-i aplic ? Va multumesc.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 20.01.2013 21:38:

    va rog raspundetimi,stiu ca sunt tare multe intrebari dar va rog,este un papagal foarte important,si de o vreme am observat ca nu reactioneaza de loc la okiul sting

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.01.2013 21:09:

    Buna...am si eu o problema cu perusul! De 1 saptamana, sta doar intr-un loc pe birou si tremura. Pleaca de acolo doar cand vrea sa manance sau sa bea apa. Se mai pune si pe degetul meu si vrea sa se apropie de fata mea(cred ca ii e frig, chiar daca in casa e cald).Il am de 2-3 ani. Ce as putea sa ii fac?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.12.2012 23:03:

    perusul meu,de 4 ani,care vorbeste o multime de cuvinte s-a inbolnavit.il doare un picior,. il tine sus si schioapata.el este inca vioi si mananca foarte bine dar nu mai poate sta pe piciorul respectiv.totul se intampla de 2 zile.mie teama sa nu se agraveze.ce as putea face?rog raspundeti urgent.multumesc anticipat.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.07.2011 15:13:

    am o mica papagalita care nu imi dau seama daca e racita sau nu.care sunt simtomele?aici nu prea am inteles.multumesc!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.07.2011 14:38:

    Buna sunt Dea si am un perus pe nume Riri ( mascul ) care de cateva zile tine picioarul intr-o parte , uneori se pune pe el dar nu foarte mult , i-am dat niste vitamine ,am mers la veterinar si mi-a dat niste pastile care nu au fost de ajutor . Ce ar putea avea ? Va rog tin mult la el si nu vreau sa moara , este primul meu papagal si este din familie . Va rog . Multumesc astept un raspuns.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 12.06.2011 20:39:

    am o fata si un baiat ce pot sa ii pun la fata in cuib casa faca oua

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.04.2011 16:33:

    am un perus care e foarte jucaus se joaca cu tot ce gaseste dar tot timpul ii tremura coada

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.02.2011 14:41:

    puiul meu sta trist intr-o parte a custii si dupa ce mananca o regurgiteaza imprastiind toata mincarea pe jos.De obicei este foarte vioi , se leagana pe cerculet , dar azi tremura si sta infoiat cu capul in pene.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.02.2011 18:39:

    Am si eu un peruș, si are momente cand incepe de tramura. Va rog ca sa ma ajutati. Multumesc mult,

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.01.2011 14:53:

    am un papagal perus de multi ani dar in urma cu 3 zile am observat o mik umflatura la ochii. acum are ochiul inchis si lacrimeaza:( ... nu stiu ce sa fac. puteti sa ma sfatuiti va rog?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.12.2010 13:54:

    Buna ziua.Am avut o fetita perus care a murit de curand.Totul s-a intamplat rapid.A facut fecale cu sange si deschise la culoare.Avea mai putin de un an.Va rog sa-mi spuneti care ar fi putut fi cauzele ca sa evit asa ceva pe viitor pentru baietelul perus.Va multumesc anticipat.Catalina Baboi.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.10.2010 11:03:

    Baiatul meu(perus) tuseste si stranuta non-stop,i-am dat niste antibiotice de la veterinar dar nu i-a trecut,nu mai vrea sa manance si refuza sa mai inghita medicamente(zdrobite)nu mai bea apa,,se zbate si nu mai pot sa i le dau.Ce metoda sa gasesc sa ii dau tratamentul?stiti vreun tratament mai eficient pt raceala la perusi?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.10.2010 11:03:

    Baiatul meu(perus) tuseste si stranuta non-stop,i-am dat niste antibiotice de la veterinar dar nu i-a trecut,nu mai vrea sa manance si refuza sa mai inghita medicamente(zdrobite)nu mai bea apa,,se zbate si nu mai pot sa i le dau.Ce metoda sa gasesc sa ii dau tratamentul?stiti vreun tratament mai eficient pt raceala la perusi?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.10.2010 08:47:

    papagalul meu scoate niste sunete ciudate , ca un harait continu cum pot sa-l ajut? A slabit si a inceput sa stea infoiat si din cand in cand sta pe fundul coliviei. ce pot sa-i fac?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.10.2010 08:47:

    papagalul meu scoate niste sunete ciudate , ca un harait continu cum pot sa-l ajut? A slabit si a inceput sa stea infoiat si din cand in cand sta pe fundul coliviei. ce pot sa-i fac?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.10.2010 08:46:

    papagalul meu scoate niste sunete ciudate , ca un harait continu cum pot sa-l ajut? A slabit si a inceput sa stea infoiat si din cand in cand sta pe fundul coliviei. ce pot sa-i fac?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.10.2010 08:46:

    papagalul meu scoate niste sunete ciudate , ca un harait continu cum pot sa-l ajut? A slabit si a inceput sa stea infoiat si din cand in cand sta pe fundul coliviei. ce pot sa-i fac?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.09.2010 22:10:

    muscat de pisica Anonymous 13 Septembrie 2010 Perusul meu a fost muscat de pisica.I-am pus apa oxigenata si albastru de metil cu ampicilina.A trecut cu bine de noaptea asta, dar ce tratament pot sa-i dau pentru ca stiu ca se poate infecta Pentru sanatatea lui iti recomand sa mergi la un medic vetelinar.Ai grija sa nui fi afectat aripile

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.09.2010 22:10:

    muscat de pisica Anonymous 13 Septembrie 2010 Perusul meu a fost muscat de pisica.I-am pus apa oxigenata si albastru de metil cu ampicilina.A trecut cu bine de noaptea asta, dar ce tratament pot sa-i dau pentru ca stiu ca se poate infecta Pentru sanatatea lui iti recomand sa mergi la un medic vetelinar.Ai grija sa nui fi afectat aripile

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.09.2010 09:31:

    Perusul meu a fost muscat de pisica.I-am pus apa oxigenata si albastru de metil cu ampicilina.A trecut cu bine de noaptea asta, dar ce tratament pot sa-i dau pentru ca stiu ca se poate infecta

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.09.2010 09:31:

    Perusul meu a fost muscat de pisica.I-am pus apa oxigenata si albastru de metil cu ampicilina.A trecut cu bine de noaptea asta, dar ce tratament pot sa-i dau pentru ca stiu ca se poate infecta

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.09.2010 13:07:

    As dori si eu un sfat foarte rapid daca stiti care este problema. Am un papagal de aproximativ 4 ani.Nu lam tinut niciodata inchis in colivie.Zboara prin toata casa,dar am e vorba de mancare si apa se intoarce la el in colivie.De ieri are un comportament ciudat sta in colivie,uneori sta pe jos ,are stari de oboseala sa zic asa,il vad mereu cu capul in pene,tremura..care este problema ce ar trebui sa fac.MULTUMESC!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.09.2010 13:07:

    As dori si eu un sfat foarte rapid daca stiti care este problema. Am un papagal de aproximativ 4 ani.Nu lam tinut niciodata inchis in colivie.Zboara prin toata casa,dar am e vorba de mancare si apa se intoarce la el in colivie.De ieri are un comportament ciudat sta in colivie,uneori sta pe jos ,are stari de oboseala sa zic asa,il vad mereu cu capul in pene,tremura..care este problema ce ar trebui sa fac.MULTUMESC!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.08.2010 20:36:

    Papagalul meu este bonlav are diaree si ai curge apa pe nos

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.07.2010 09:45:

    Am un papagal(perus) de 2 ani si de cateva zile pare foarte schimbat!tine mai tot timpul capul in pene,penajul este unflat,fecalele au o alta culoare(alb-galbui,foarte deschise la culoare) si le face foarte tari!Va rog sa ma ajutati! Cu respect Ionut.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.03.2010 15:27:

    papagalul meu este vioi , mananca inca dar i s-au umflat foarte tare partile laterale sub aripi parca atarna asa..., azi dimineata m-am trezit ca ii curgea sange din ele. ce as putea sa-i fac

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.03.2010 15:27:

    papagalul meu este vioi , mananca inca dar i s-au umflat foarte tare partile laterale sub aripi parca atarna asa..., azi dimineata m-am trezit ca ii curgea sange din ele. ce as putea sa-i fac

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.03.2010 15:27:

    papagalul meu este vioi , mananca inca dar i s-au umflat foarte tare partile laterale sub aripi parca atarna asa..., azi dimineata m-am trezit ca ii curgea sange din ele. ce as putea sa-i fac

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.03.2010 07:20:

    buna ma numesc Alex,aveam doi papagali (perusi) o fata si un baiat din nefericire fata a murit chiar in dimineata asta si tind sa cred ca este din vina mea si ea statea tot timpul cu capul in pene si in colt-ul coliviei dar nu mi-a trecut prin cap ca o sa moara, as vreau si eu putin ajutor..inainte sa moara in ultima seara canta intr-una nu statea deloc tacuta dimineata cand am vazut-o tot ciocul era plin de sange si statea cu capul in jos iar in momentu cand a murit a inceput sa-i curga sange din gura si nas. As avea si eu nevoie de ajutor in legatura cu boala care a avut-o ca sa stiu sa nu patesc la fel si cu baiatul

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.03.2010 07:20:

    buna ma numesc Alex,aveam doi papagali (perusi) o fata si un baiat din nefericire fata a murit chiar in dimineata asta si tind sa cred ca este din vina mea si ea statea tot timpul cu capul in pene si in colt-ul coliviei dar nu mi-a trecut prin cap ca o sa moara, as vreau si eu putin ajutor..inainte sa moara in ultima seara canta intr-una nu statea deloc tacuta dimineata cand am vazut-o tot ciocul era plin de sange si statea cu capul in jos iar in momentu cand a murit a inceput sa-i curga sange din gura si nas. As avea si eu nevoie de ajutor in legatura cu boala care a avut-o ca sa stiu sa nu patesc la fel si cu baiatul

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.03.2010 07:20:

    buna ma numesc Alex,aveam doi papagali (perusi) o fata si un baiat din nefericire fata a murit chiar in dimineata asta si tind sa cred ca este din vina mea si ea statea tot timpul cu capul in pene si in colt-ul coliviei dar nu mi-a trecut prin cap ca o sa moara, as vreau si eu putin ajutor..inainte sa moara in ultima seara canta intr-una nu statea deloc tacuta dimineata cand am vazut-o tot ciocul era plin de sange si statea cu capul in jos iar in momentu cand a murit a inceput sa-i curga sange din gura si nas. As avea si eu nevoie de ajutor in legatura cu boala care a avut-o ca sa stiu sa nu patesc la fel si cu baiatul

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.03.2010 07:20:

    buna ma numesc Alex,aveam doi papagali (perusi) o fata si un baiat din nefericire fata a murit chiar in dimineata asta si tind sa cred ca este din vina mea si ea statea tot timpul cu capul in pene si in colt-ul coliviei dar nu mi-a trecut prin cap ca o sa moara, as vreau si eu putin ajutor..inainte sa moara in ultima seara canta intr-una nu statea deloc tacuta dimineata cand am vazut-o tot ciocul era plin de sange si statea cu capul in jos iar in momentu cand a murit a inceput sa-i curga sange din gura si nas. As avea si eu nevoie de ajutor in legatura cu boala care a avut-o ca sa stiu sa nu patesc la fel si cu baiatul

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.01.2010 21:25:

    buna ma numesc claudia daca aveti nevoi de un sfat idul meu este clau_maranata_emanuel

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.01.2010 16:31:

    Ajutatima va rog!!!!!!perusul meu are 5 luni si si simt ca moare abia ca poate respira tremura tot isi tine mai mult ochi inchisi si s-a pus intr-un colt de colivie si tot isi inchide ochii

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 31.08.2009 21:27:

    am si eu un cintator si am gasit pe cusca niste insecte ca niste paduchi maroni asa si mai lungi putini ami poate zice cineva ce e va rog

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.08.2009 15:53:

    cora este perusul meu albastru....astazi s-a comportat foarte ciudat si am inceput sa ma ingrijorez foarte tare...tremura, abia isi tine achilibrul si sta toata ziua cu capul in pene...si nu prea mananca doar foarte putin....la fel si cu apa...ce sa fac?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.08.2009 12:36:

    Papagalul meu cred ca si-a prins piciorusul in colivie..nu se mai poate sprijini deloc pe el.Ce as putea face ??? Am fost cu el la medicul veterinar din orasul meu si mi-a spus ca nu pare a fi rupt,poate e vorba de o entorsa.Mi-a recomandat Prednison...am citit prospectul,sincera sa fiu,nu prea imi plac reactiile adverse de acolo..imi este teama sa nu i se agraveze situatia,plus ca a parut si foarte dezinteresat"este o pasare atat de mica,nu avem ce sa ii facem,traiesc oameni schiopi toata viata,acum si cu un papagal schiop in plus sau in minus........" :( am sunat la medicul veterinar tocmai din Ploiesti de care am auzit ca este foarte bun...are tratament dar doar la clinica sa...si este fffff departe de mine,prin telefon mi-a recomandat un unguent ASOCILIN dar este numai pentru bovine,caini si pisici ........Ma poate ajuta cineva,va rog???? De mancat,mananca...A mai patit cineva ceva asemanator cu papagalul sau ??Vreau sa se faca bine...:(

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.08.2009 12:36:

    Papagalul meu cred ca si-a prins piciorusul in colivie..nu se mai poate sprijini deloc pe el.Ce as putea face ??? Am fost cu el la medicul veterinar din orasul meu si mi-a spus ca nu pare a fi rupt,poate e vorba de o entorsa.Mi-a recomandat Prednison...am citit prospectul,sincera sa fiu,nu prea imi plac reactiile adverse de acolo..imi este teama sa nu i se agraveze situatia,plus ca a parut si foarte dezinteresat"este o pasare atat de mica,nu avem ce sa ii facem,traiesc oameni schiopi toata viata,acum si cu un papagal schiop in plus sau in minus........" :( am sunat la medicul veterinar tocmai din Ploiesti de care am auzit ca este foarte bun...are tratament dar doar la clinica sa...si este fffff departe de mine,prin telefon mi-a recomandat un unguent ASOCILIN dar este numai pentru bovine,caini si pisici ........Ma poate ajuta cineva,va rog???? De mancat,mananca...A mai patit cineva ceva asemanator cu papagalul sau ??Vreau sa se faca bine...:(

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 17.08.2009 18:06:

    am un perus de aproape 2 sapamani , e tinerel, as dori sa trimit si o poza ca nu-s sigura de sexul lui insa nu vad unde as putea atasa poza... deocamdata nu s-a acomodat cu mine desi il tradez f bine observ ca e jucaus ...ba doarme ba se joaca ba doarme ba se joaca ...ii dau drumul in fiecare zi prin camera ...insa ieri si azi am observat cum da din cioc ca o gaina careia ii este sete si doar are apa si stie unde e locul apei...prietenul meu imi spune sa nu ma ingrijorez... acum ii tin usita deschis asi nu vrea sa iasa afara :( sta intr-un picior si se odihneste... in special cand ma apropi de el si vorbesc cu el da din cioc fara sa scoata vreun sunet.is foarte ingrijorata...va rog da-ti-mi un raspuns :(

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 17.08.2009 18:06:

    am un perus de aproape 2 sapamani , e tinerel, as dori sa trimit si o poza ca nu-s sigura de sexul lui insa nu vad unde as putea atasa poza... deocamdata nu s-a acomodat cu mine desi il tradez f bine observ ca e jucaus ...ba doarme ba se joaca ba doarme ba se joaca ...ii dau drumul in fiecare zi prin camera ...insa ieri si azi am observat cum da din cioc ca o gaina careia ii este sete si doar are apa si stie unde e locul apei...prietenul meu imi spune sa nu ma ingrijorez... acum ii tin usita deschis asi nu vrea sa iasa afara :( sta intr-un picior si se odihneste... in special cand ma apropi de el si vorbesc cu el da din cioc fara sa scoata vreun sunet.is foarte ingrijorata...va rog da-ti-mi un raspuns :(

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 17.08.2009 12:20:

    Buna ziua...de cateva zile am observat ca perusului meu au inceput sa ii cada penele intr-o veselie.Observ abia acum sa nu mai are pene pe TOATA burta,si tremura, si are niste chestii pe cioc si pe picioare:| nu mai stiu ce sa ii mai fac.un sfat va rog??

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 17.08.2009 12:20:

    Buna ziua...de cateva zile am observat ca perusului meu au inceput sa ii cada penele intr-o veselie.Observ abia acum sa nu mai are pene pe TOATA burta,si tremura, si are niste chestii pe cioc si pe picioare:| nu mai stiu ce sa ii mai fac.un sfat va rog??

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.08.2009 20:42:

    Pt toti care au papagali cu niste pete pe picioare si pe cioc !!! Mergeti cat mai rapid la veterinar !!! Riscati sa va moara !!! Am patit si eu la fel . am mers la veterinar si mi-a dat o fiola care se pune in apa , o crema , si Albastru de metil special pt uz veterinar !!! Acum astept sa vad rezultatele !!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.08.2009 20:42:

    Pt toti care au papagali cu niste pete pe picioare si pe cioc !!! Mergeti cat mai rapid la veterinar !!! Riscati sa va moara !!! Am patit si eu la fel . am mers la veterinar si mi-a dat o fiola care se pune in apa , o crema , si Albastru de metil special pt uz veterinar !!! Acum astept sa vad rezultatele !!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.08.2009 13:59:

    papagalii maturi stau intr-un picior atunci cand se odihnesc.probabil si al tau e matur .e normal .daca ar fi invers ai avea motive de ingrijorare.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.08.2009 13:59:

    papagalii maturi stau intr-un picior atunci cand se odihnesc.probabil si al tau e matur .e normal .daca ar fi invers ai avea motive de ingrijorare.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.07.2009 11:08:

    Am doi papagali nimfa si se pare ca amandoi sunt bolnavi. Femela topaie tot timpul, parca vrea sa-si frece piciorele unul de celalalat, nu se opreste nici cand doarme .Baiatul are penele umflate is doarme cu capul sub aripa. Amandoi mananca si beau apa dar sunt tristi si dorm mai tot timpul.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.07.2009 11:08:

    Am doi papagali nimfa si se pare ca amandoi sunt bolnavi. Femela topaie tot timpul, parca vrea sa-si frece piciorele unul de celalalat, nu se opreste nici cand doarme .Baiatul are penele umflate is doarme cu capul sub aripa. Amandoi mananca si beau apa dar sunt tristi si dorm mai tot timpul.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.07.2009 13:12:

    am un papagal micul alexander fff dragutz si nuj ce are dar sta intr-un piciorus zicetimi si mie ce sa fac pls pls il iubesc ca pe ochi din cap

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.07.2009 13:12:

    am un papagal micul alexander fff dragutz si nuj ce are dar sta intr-un piciorus zicetimi si mie ce sa fac pls pls il iubesc ca pe ochi din cap

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.06.2009 20:08:

    papagalul tau nu are nimic, si ai mei stau intr-un picior, si si-l baga in pene. dak nu e asha... nush c are

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.06.2009 20:08:

    papagalul tau nu are nimic, si ai mei stau intr-un picior, si si-l baga in pene. dak nu e asha... nush c are

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.06.2009 15:05:

    ati putea sa imi spuneti si mie ce pot sa ii dau sa msnance ca sa numai aibe diaree?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.06.2009 15:05:

    ati putea sa imi spuneti si mie ce pot sa ii dau sa msnance ca sa numai aibe diaree?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.06.2009 13:34:

    ce sa fac...am un papagal de vreo sapt si cv....azi am observat k sta intr-un piciorus.....e semn de boala?:((,,,,,spunetimi ce sa fac va rog....nu vreau sa imi moara....astept rsp:-ss

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.05.2009 17:18:

    daca vedeti ca se umfla burta imediat la veterinar...caci pe urma va fi tirziu asa ca in cazul meu....

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.05.2009 17:09:

    salut,papagalul meu Riki a trait aproape 6 ani,aseara a murit......... mi se rupe inima in bucati,caci mi-a devenit atit de aproape..... cei ce iubesc aceste minunate fiinte ocrotitile si iubitile,caci sunt cu adevarat minunate si imi pare rau foarte de ceea ce s-a intimplat cu el........ caci ultimile zile era foarte pasiv...

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.05.2009 21:58:

    Am un papagal care de 2 zile sta in partea inferioara a coliviei , nu prea mananca , sta cu capul in pene si si le umfla . Va rog sa ma ajutati , caci pe acest papagal il iubesc foarte mult si nu vreau sa il pierd.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.04.2009 08:42:

    am un perus care de 2 zile este trist, nu mai canta asa de tare si de mult,face diaree (de culoare verzuie,desi nu a mancat decat cocorite ca de obicei).ce sa fac??pot sa ii pun tetraciclina in apa sau hrana???daca da,cat??

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.04.2009 08:42:

    am un perus care de 2 zile este trist, nu mai canta asa de tare si de mult,face diaree (de culoare verzuie,desi nu a mancat decat cocorite ca de obicei).ce sa fac??pot sa ii pun tetraciclina in apa sau hrana???daca da,cat??

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.04.2009 08:42:

    am un perus care de 2 zile este trist, nu mai canta asa de tare si de mult,face diaree (de culoare verzuie,desi nu a mancat decat cocorite ca de obicei).ce sa fac??pot sa ii pun tetraciclina in apa sau hrana???daca da,cat??

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.04.2009 15:46:

    am un papagal si isa rupt coada

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.04.2009 15:46:

    am un papagal si isa rupt coada

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.04.2009 15:46:

    am un papagal si isa rupt coada

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.02.2009 14:38:

    papagalul meu perus are penele din partea capului sus ,negre si si tari/groase......de parca ar fi parlit. ce poate fi........nici nu mai mananca ca o data!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.02.2009 18:04:

    perusul cu zgrabunte le cioc si picioruse si faptul ca topaie este creat de raie trebe mers la veterinar si iti va da un unguent ,foarte eficient este si ungerea lor cu ulei de masline care nici nu este toxic,se aplica in jurul ciocului ,la pielea fina din jurul ochilor si picioare cu ajutorul unui betigas de ureche inmuiat in ulei de masline.se unge 7 zile la rand.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.02.2009 21:43:

    am un perus cumparat de aprope jumatate de an ...la inceput era vioi chiar foarte masiv ...intre timp i s-a format la ochi un fel de pungulita care ii acoperea ushor ushor ochiul dar care sa spart ...a curs ceva sange am curatat-o si se pare ca ia trecut.De la un timp totusi iar ceva nu e in regula...de mancat mananca ..in schimb nu mai poate sa zboare atat de bine isi lasa aripile in jos ...am uitat sa va zis ii tremura aripile cateodata si a si slabit mult ....ajutati-ma macar cu un sfat va rog ...mie mila de ea ...

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.02.2009 11:58:

    am un papagal care sta cu capul in pene si nu este activ deloc!!pe deasupra mananca foarte putin!!si sta tot timpul cu penele umflate!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.12.2008 16:04:

    ....Am un kakariki care vorbeste f rpd...il am de 3 zile....si azi a inceput sa zica da...si sa cante putin....Problema este k, cand ii las usa deschisa sa-l scot afara nu iese singur dekt dak il iau in mana...dar dak il iau in mana ma ciupeste...si se agita mereu!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.12.2008 16:04:

    ....Am un kakariki care vorbeste f rpd...il am de 3 zile....si azi a inceput sa zica da...si sa cante putin....Problema este k, cand ii las usa deschisa sa-l scot afara nu iese singur dekt dak il iau in mana...dar dak il iau in mana ma ciupeste...si se agita mereu!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.12.2008 16:04:

    ....Am un kakariki care vorbeste f rpd...il am de 3 zile....si azi a inceput sa zica da...si sa cante putin....Problema este k, cand ii las usa deschisa sa-l scot afara nu iese singur dekt dak il iau in mana...dar dak il iau in mana ma ciupeste...si se agita mereu!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.12.2008 19:49:

    salut astazi perusu meu si-a rupt pana cea mai lunga din coada si am observat picaturi de sange in colivie.CE SA FAC???? PLS HELPPPPP!!!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.12.2008 19:49:

    salut astazi perusu meu si-a rupt pana cea mai lunga din coada si am observat picaturi de sange in colivie.CE SA FAC???? PLS HELPPPPP!!!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.11.2008 19:32:

    mi-am cumparat acum 3 zile o nimfa.e un pic cam speriat, dar cu colivia zic ca s-a mai acomodat..problema este insa ca nu prea mananca ,e atent la toate zgomotele.stiu k la inceput nimfele nu manank de fatza cu stapanul , dar l-am spionat o mare perioada din zi sh tot nu l-am prea vazut mancand.a mancat f putine boabe,,,banuiesc k ar fi trb sa gasesc pleava de la mei dak manca mai mult, nu?despre mancare nu am ce sa ma plang, i-am luat-o p cea mai scumpa, cu vitamine , cu de toate!kt despre apa, nu a baut deloc , iar dispozitivul este la fel k si cel p care il avea la petshop..il vizitam f des la magazin inainte sa-l iau si mi-a iesit in evidenta k el era singurul relaxat, kre knta mereu,,,cel putin asa mi s-a parut...acum picoteste destul de mult si abia p la ora 19 il apuca sh mai ciripeste d cateva ori , dar nu mult..sa fie oare trist?pt k la magazin avea pereche, cu care se pupa de mama focului,,sau sa fie bolnav?pt k stranuta destul de des, iar scaunul este cu putina apa,,,,tin sa mentionez ca l-am cumparat noaptea sj am mers cu el in cusca vreo 50m pana la mashina,+k toarta familia e racita! ce sa fac??sa-l duc la vet??help pls....kiar tin la mogaldeatza asta :((

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.11.2008 19:32:

    mi-am cumparat acum 3 zile o nimfa.e un pic cam speriat, dar cu colivia zic ca s-a mai acomodat..problema este insa ca nu prea mananca ,e atent la toate zgomotele.stiu k la inceput nimfele nu manank de fatza cu stapanul , dar l-am spionat o mare perioada din zi sh tot nu l-am prea vazut mancand.a mancat f putine boabe,,,banuiesc k ar fi trb sa gasesc pleava de la mei dak manca mai mult, nu?despre mancare nu am ce sa ma plang, i-am luat-o p cea mai scumpa, cu vitamine , cu de toate!kt despre apa, nu a baut deloc , iar dispozitivul este la fel k si cel p care il avea la petshop..il vizitam f des la magazin inainte sa-l iau si mi-a iesit in evidenta k el era singurul relaxat, kre knta mereu,,,cel putin asa mi s-a parut...acum picoteste destul de mult si abia p la ora 19 il apuca sh mai ciripeste d cateva ori , dar nu mult..sa fie oare trist?pt k la magazin avea pereche, cu care se pupa de mama focului,,sau sa fie bolnav?pt k stranuta destul de des, iar scaunul este cu putina apa,,,,tin sa mentionez ca l-am cumparat noaptea sj am mers cu el in cusca vreo 50m pana la mashina,+k toarta familia e racita! ce sa fac??sa-l duc la vet??help pls....kiar tin la mogaldeatza asta :((

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.11.2008 19:32:

    mi-am cumparat acum 3 zile o nimfa.e un pic cam speriat, dar cu colivia zic ca s-a mai acomodat..problema este insa ca nu prea mananca ,e atent la toate zgomotele.stiu k la inceput nimfele nu manank de fatza cu stapanul , dar l-am spionat o mare perioada din zi sh tot nu l-am prea vazut mancand.a mancat f putine boabe,,,banuiesc k ar fi trb sa gasesc pleava de la mei dak manca mai mult, nu?despre mancare nu am ce sa ma plang, i-am luat-o p cea mai scumpa, cu vitamine , cu de toate!kt despre apa, nu a baut deloc , iar dispozitivul este la fel k si cel p care il avea la petshop..il vizitam f des la magazin inainte sa-l iau si mi-a iesit in evidenta k el era singurul relaxat, kre knta mereu,,,cel putin asa mi s-a parut...acum picoteste destul de mult si abia p la ora 19 il apuca sh mai ciripeste d cateva ori , dar nu mult..sa fie oare trist?pt k la magazin avea pereche, cu care se pupa de mama focului,,sau sa fie bolnav?pt k stranuta destul de des, iar scaunul este cu putina apa,,,,tin sa mentionez ca l-am cumparat noaptea sj am mers cu el in cusca vreo 50m pana la mashina,+k toarta familia e racita! ce sa fac??sa-l duc la vet??help pls....kiar tin la mogaldeatza asta :((

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.11.2008 19:32:

    mi-am cumparat acum 3 zile o nimfa.e un pic cam speriat, dar cu colivia zic ca s-a mai acomodat..problema este insa ca nu prea mananca ,e atent la toate zgomotele.stiu k la inceput nimfele nu manank de fatza cu stapanul , dar l-am spionat o mare perioada din zi sh tot nu l-am prea vazut mancand.a mancat f putine boabe,,,banuiesc k ar fi trb sa gasesc pleava de la mei dak manca mai mult, nu?despre mancare nu am ce sa ma plang, i-am luat-o p cea mai scumpa, cu vitamine , cu de toate!kt despre apa, nu a baut deloc , iar dispozitivul este la fel k si cel p care il avea la petshop..il vizitam f des la magazin inainte sa-l iau si mi-a iesit in evidenta k el era singurul relaxat, kre knta mereu,,,cel putin asa mi s-a parut...acum picoteste destul de mult si abia p la ora 19 il apuca sh mai ciripeste d cateva ori , dar nu mult..sa fie oare trist?pt k la magazin avea pereche, cu care se pupa de mama focului,,sau sa fie bolnav?pt k stranuta destul de des, iar scaunul este cu putina apa,,,,tin sa mentionez ca l-am cumparat noaptea sj am mers cu el in cusca vreo 50m pana la mashina,+k toarta familia e racita! ce sa fac??sa-l duc la vet??help pls....kiar tin la mogaldeatza asta :((

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.11.2008 19:32:

    mi-am cumparat acum 3 zile o nimfa.e un pic cam speriat, dar cu colivia zic ca s-a mai acomodat..problema este insa ca nu prea mananca ,e atent la toate zgomotele.stiu k la inceput nimfele nu manank de fatza cu stapanul , dar l-am spionat o mare perioada din zi sh tot nu l-am prea vazut mancand.a mancat f putine boabe,,,banuiesc k ar fi trb sa gasesc pleava de la mei dak manca mai mult, nu?despre mancare nu am ce sa ma plang, i-am luat-o p cea mai scumpa, cu vitamine , cu de toate!kt despre apa, nu a baut deloc , iar dispozitivul este la fel k si cel p care il avea la petshop..il vizitam f des la magazin inainte sa-l iau si mi-a iesit in evidenta k el era singurul relaxat, kre knta mereu,,,cel putin asa mi s-a parut...acum picoteste destul de mult si abia p la ora 19 il apuca sh mai ciripeste d cateva ori , dar nu mult..sa fie oare trist?pt k la magazin avea pereche, cu care se pupa de mama focului,,sau sa fie bolnav?pt k stranuta destul de des, iar scaunul este cu putina apa,,,,tin sa mentionez ca l-am cumparat noaptea sj am mers cu el in cusca vreo 50m pana la mashina,+k toarta familia e racita! ce sa fac??sa-l duc la vet??help pls....kiar tin la mogaldeatza asta :((

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.11.2008 19:32:

    mi-am cumparat acum 3 zile o nimfa.e un pic cam speriat, dar cu colivia zic ca s-a mai acomodat..problema este insa ca nu prea mananca ,e atent la toate zgomotele.stiu k la inceput nimfele nu manank de fatza cu stapanul , dar l-am spionat o mare perioada din zi sh tot nu l-am prea vazut mancand.a mancat f putine boabe,,,banuiesc k ar fi trb sa gasesc pleava de la mei dak manca mai mult, nu?despre mancare nu am ce sa ma plang, i-am luat-o p cea mai scumpa, cu vitamine , cu de toate!kt despre apa, nu a baut deloc , iar dispozitivul este la fel k si cel p care il avea la petshop..il vizitam f des la magazin inainte sa-l iau si mi-a iesit in evidenta k el era singurul relaxat, kre knta mereu,,,cel putin asa mi s-a parut...acum picoteste destul de mult si abia p la ora 19 il apuca sh mai ciripeste d cateva ori , dar nu mult..sa fie oare trist?pt k la magazin avea pereche, cu care se pupa de mama focului,,sau sa fie bolnav?pt k stranuta destul de des, iar scaunul este cu putina apa,,,,tin sa mentionez ca l-am cumparat noaptea sj am mers cu el in cusca vreo 50m pana la mashina,+k toarta familia e racita! ce sa fac??sa-l duc la vet??help pls....kiar tin la mogaldeatza asta :((

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.11.2008 20:05:

    am un perus de aproape 2 ani.acum ceva timp cineva mi-a mai dat ink unul k pers respectiva nu-l mai putea tine.cand l-am luat am obs ca avea in jurul ciocului si pe picioare niste brobonele albe, pers respectiva mi-a spus k ar fi de la prea multe vitamine ( nu prea am crezut)... problema e k m-am uitat si la celalalt sa vad daca are ceva si se pare ca incep sa-i apara si lui.... se scarpina tot timpul si da din picioare?imi puteti spune ce are? trebuie dus la veterinar? multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.11.2008 20:05:

    am un perus de aproape 2 ani.acum ceva timp cineva mi-a mai dat ink unul k pers respectiva nu-l mai putea tine.cand l-am luat am obs ca avea in jurul ciocului si pe picioare niste brobonele albe, pers respectiva mi-a spus k ar fi de la prea multe vitamine ( nu prea am crezut)... problema e k m-am uitat si la celalalt sa vad daca are ceva si se pare ca incep sa-i apara si lui.... se scarpina tot timpul si da din picioare?imi puteti spune ce are? trebuie dus la veterinar? multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.11.2008 20:05:

    am un perus de aproape 2 ani.acum ceva timp cineva mi-a mai dat ink unul k pers respectiva nu-l mai putea tine.cand l-am luat am obs ca avea in jurul ciocului si pe picioare niste brobonele albe, pers respectiva mi-a spus k ar fi de la prea multe vitamine ( nu prea am crezut)... problema e k m-am uitat si la celalalt sa vad daca are ceva si se pare ca incep sa-i apara si lui.... se scarpina tot timpul si da din picioare?imi puteti spune ce are? trebuie dus la veterinar? multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.11.2008 21:13:

    perusur meu e pe cale de moarte , ce sa fac? el tremura si respira greu.i s-au blocat piciuarele si nu mai poate zbura.aminca un perusi.se poate sa il bata in cap si sa moara? spunemi ce are!ajutama! ar butea ingheta de la aierul rece de afara? sunt din petrosani.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.11.2008 21:13:

    perusur meu e pe cale de moarte , ce sa fac? el tremura si respira greu.i s-au blocat piciuarele si nu mai poate zbura.aminca un perusi.se poate sa il bata in cap si sa moara? spunemi ce are!ajutama! ar butea ingheta de la aierul rece de afara? sunt din petrosani.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.11.2008 21:13:

    perusur meu e pe cale de moarte , ce sa fac? el tremura si respira greu.i s-au blocat piciuarele si nu mai poate zbura.aminca un perusi.se poate sa il bata in cap si sa moara? spunemi ce are!ajutama! ar butea ingheta de la aierul rece de afara? sunt din petrosani.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.11.2008 19:40:

    Sta pe picioare, dar cu capul in pene, nu da atentie mancarii, are fecalele moi. I-am dat mancare speciala ptr. nimfa, nu i-am schimbat mincarea.Adevarul e ca a fost putin cam frig.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.11.2008 19:40:

    Sta pe picioare, dar cu capul in pene, nu da atentie mancarii, are fecalele moi. I-am dat mancare speciala ptr. nimfa, nu i-am schimbat mincarea.Adevarul e ca a fost putin cam frig.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.11.2008 19:40:

    Sta pe picioare, dar cu capul in pene, nu da atentie mancarii, are fecalele moi. I-am dat mancare speciala ptr. nimfa, nu i-am schimbat mincarea.Adevarul e ca a fost putin cam frig.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.11.2008 15:32:

    nimfele la inceput nu mananca de fata cu stapanul....incearca sa il urmaresti stand mai ferit...ramai pe un singur fel e mancare iar pt vitamine vezi ca snt niste batoane cu seminte si fructe, 2 la pachet dar nu mai stiu cum la zice...eu il am de 2 saptamni si asa facea si al meu la inceput...mult noroc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.11.2008 15:32:

    nimfele la inceput nu mananca de fata cu stapanul....incearca sa il urmaresti stand mai ferit...ramai pe un singur fel e mancare iar pt vitamine vezi ca snt niste batoane cu seminte si fructe, 2 la pachet dar nu mai stiu cum la zice...eu il am de 2 saptamni si asa facea si al meu la inceput...mult noroc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.11.2008 15:32:

    nimfele la inceput nu mananca de fata cu stapanul....incearca sa il urmaresti stand mai ferit...ramai pe un singur fel e mancare iar pt vitamine vezi ca snt niste batoane cu seminte si fructe, 2 la pachet dar nu mai stiu cum la zice...eu il am de 2 saptamni si asa facea si al meu la inceput...mult noroc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.11.2008 13:39:

    Miam luat un papagal nimfa de 3 zile....nu lam vaz sa bea apa si sa manance deloc.Mam dus la magazinul de unde lam luat si mia zis vanzatorul ca e stresat.Mia dat niste vitamine,i leam pos in colivie si acelasi lucru....nu sa atins de ele.Singura lui ocupatie este sa ciupeasca cu putere oglinda si lantul acesteia.Va rog eu mult ajutatima!!!Ce trebuie sa fac....ASTEPT RASPUNS URGENT ....VA ROG MULT

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.11.2008 13:39:

    Miam luat un papagal nimfa de 3 zile....nu lam vaz sa bea apa si sa manance deloc.Mam dus la magazinul de unde lam luat si mia zis vanzatorul ca e stresat.Mia dat niste vitamine,i leam pos in colivie si acelasi lucru....nu sa atins de ele.Singura lui ocupatie este sa ciupeasca cu putere oglinda si lantul acesteia.Va rog eu mult ajutatima!!!Ce trebuie sa fac....ASTEPT RASPUNS URGENT ....VA ROG MULT

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.11.2008 20:42:

    va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva informatii despre oroblema papagalusului meu ; de vreo 3 zile coco al meu se scarpina' na am stiut despre ce este vorba "acum am observat ca pe deasupra penelor se plimba niste chestii maro si lungi, par afi niste viermisori, este destul de trist si nu stiu cu ce se trateaza, imi este tare frica sa nu-l pierd, este cocoricul meu

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.11.2008 20:42:

    va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva informatii despre oroblema papagalusului meu ; de vreo 3 zile coco al meu se scarpina' na am stiut despre ce este vorba "acum am observat ca pe deasupra penelor se plimba niste chestii maro si lungi, par afi niste viermisori, este destul de trist si nu stiu cu ce se trateaza, imi este tare frica sa nu-l pierd, este cocoricul meu

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 31.10.2008 19:58:

    Buna

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 31.10.2008 19:58:

    Buna

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.10.2008 21:07:

    Am doi papagali si am observat ca femela tremura, este umflata(asa isi tine penele banuiesc)si nu prea poate sa se miste(cred ca incearca sa doarma)?Ce as putea sa i fac pana ajung la veterinar?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.10.2008 10:23:

    dece pasarile se imbolnavesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.10.2008 15:51:

    am doi papagali, nimfe, o ea si un el. Ea are o problema - mananca foarte mult, aproape tot timpul. In rest doarme. . e normal? Sa-i ascund mancarea? De cate ori ar tb. sa-i pun de mancare?..si inca ceva...nu fac deloc galagie. Doar cand ii iau in mana incep sa tipe. Sa fie de vina stresul acumulat la fostul stapan, tinand cont ca i-am cumparat recent de la cineva care ii tinea in conditii nasoale?!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.10.2008 14:07:

    BUNA ZIUA. AM SI EU 2 NIMFE SI DE 3 SAPT. SUNT PARINTI. AM OBS. CA FAC FOARTE MOALE SI NU STIU DE CE. LE DAU NUMAI SEMINTE VITAKRAFT. LE-AM DAT CEAI DE MENTA, ANTIBIOTICE SI TOT LA FEL FAC.CE SA FAC????

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.10.2008 13:57:

    SALUT......

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.09.2008 13:54:

    Perusului meu ii cad penele de pa cap si de langa cioc. E normal?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.09.2008 07:58:

    chiar astazi mi-a murit fata .imi puteti spune ce am avut?a avut 2 luni si seara se manifesta ciudat.sa culcat pe jos(in cusca) iar dupa un timp ai inrat in cusca de pui.dimineata am gasit intr-un colt al custi diind din aripi si incercand sa se miste.imi puteti spune ce a avut?????

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.08.2008 00:36:

    papagalul meu e f vioi prietenos activ...o singura dilema am cand il pup sau fac sunete mai inalte se scutura din cap f repede....astept rasp thx

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.07.2008 19:46:

    Am un papagal tare simpatic mananca bine ciripeste zboara ,dar am o problema in spre seara cand se bag singur in cusca incepe si tremura nu stiu dak il pot numi treburat isi ridica un pic aripeile poi picioarele pe rand isi scutura capul ...??????asa face si noaptea oare e ceva grav????

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.07.2008 21:26:

    am cumparat un papagal nimfa de cateva zile,la inceput a fost speriat, apoi a inceput sa cante era ok. de doua zile sta trist, are un tremurat usor si are uneori diaree,doarme mai mult ,si totusi mananca si bea apa.am fost la medic veterinar si nu ma ajutat prea mult. a zis ca nu-si da seama ce are. ce trebuie sa-i dau sa-si revina ???

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.06.2008 21:02:

    Buna seara, as dori sa stiu cit mai multe detalii despre aceasta specie;am un asa prieten de un an si jumatate! Multumesc

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.04.2008 11:54:

    am un perus shi de cateva zile sta numai infoiat ....ce ar putea sa aibe ??

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.04.2008 11:54:

    am un perus shi de cateva zile sta numai infoiat ....ce ar putea sa aibe ??

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.04.2008 09:10:

    Deci am gasit un papagal afara, din cite mi-am dat seama a stat mai mult timp afara si a fost ciupit de pasari, are gitisorul ranit si este foarte slabita. Mai grav este ca in regiunea burtii pielea este foarte subtire si atunci cind maninca i se formeaza o inflatura foarte mare, se poate observa tot ce a ingerat. Am fost cu ea la o clinica veterinara insa nu mi-au spus mare lucru, dar as vrea sa stiu daca i se va trage inapoi cu timpul. Ea maninca bine si este activa, doar ca ma ingrijoreaza aceasta hernie, asa mi-au explicat la clinica, dar eu cred ca este gusa ei, stiu ca daca nu maninca mult timp peretii gusei se lipesc si poate sa se lase mai jos. va rog mult ajutati-ma, imi este foarte mila de ea.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.04.2008 09:10:

    Deci am gasit un papagal afara, din cite mi-am dat seama a stat mai mult timp afara si a fost ciupit de pasari, are gitisorul ranit si este foarte slabita. Mai grav este ca in regiunea burtii pielea este foarte subtire si atunci cind maninca i se formeaza o inflatura foarte mare, se poate observa tot ce a ingerat. Am fost cu ea la o clinica veterinara insa nu mi-au spus mare lucru, dar as vrea sa stiu daca i se va trage inapoi cu timpul. Ea maninca bine si este activa, doar ca ma ingrijoreaza aceasta hernie, asa mi-au explicat la clinica, dar eu cred ca este gusa ei, stiu ca daca nu maninca mult timp peretii gusei se lipesc si poate sa se lase mai jos. va rog mult ajutati-ma, imi este foarte mila de ea.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.04.2008 12:13:

    am un papagal nimfa, intr-un timp tremura incet, acum si-a revenit iar eu nu il vad sa manance sau sa bea apa. scaunele sunt normale. ar putea fii ceva in neregula cu el?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.04.2008 12:13:

    am un papagal nimfa, intr-un timp tremura incet, acum si-a revenit iar eu nu il vad sa manance sau sa bea apa. scaunele sunt normale. ar putea fii ceva in neregula cu el?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.04.2008 13:15:

    Eu am unu papagal dar nush ce sa intamplat cu el ca tremura si se baga in pene :( ce are

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.04.2008 13:15:

    Eu am unu papagal dar nush ce sa intamplat cu el ca tremura si se baga in pene :( ce are

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro