Sfaturi pentru cei care doresc sa aiba pisici.

Sfaturi pentru cei care doresc sa aiba pisici.

Inainte de a lua o pisica va rugam cu insistenta sa va opriti pentru cateva minute si sa reflectati cu atentie la viitor, constientizand toate obligatiile care ii revin unui stapan de pisica, in afara satisfactiilor deosebite care le ofera acest animal nobil si care sunt indiscutabile.
Nu de putine ori se intampla sa fim atrasi ca de un magnet de aceste fiinte dragalase si gingase, cu ochi irezistibili care te cuceresc, pentru ca ulterior sa ne dam seama ca nu eram pregatiti pentru un asemenea pas.
Trebuie sa aveti in vedere ca o astfel de hotarare nu este o gluma asupra careia poti reveni, cum si pisica nu este o jucarie care poate fi returnata.
Vrsta la care se recomanda a se lua o pisica este de 9-10 saptamani. Pisica are o personalitate bine conturata inca din tinerete, personalitate care si-o dezvolta doar in profunzime in restul vietii, fara sa si-o schimbe, indiferent de momentul contactului cu omul.
E pune probleme ce alegeti, pisica sau motan ?
Din punct de vedere afectiv, veti primi aceiasi atentie din partea ambelor sexe, mai exuberant sau mai discret, in functie de personalitatea fiecarui animal si de modul in care va implicati dumneavoastra in viata acestuia.

Trebuie, totusi, sa aveti in vedere ca pisica se caracterizeaza printr-o prolificitate de exceptie.
In perioada caldurilor, un foc mistuitor le tulbura comportamentul, fiind singura perioada in care pisica ne poate cauza neplaceri, prin deranjul fonic si agitatia pe care le produc.Trebuie sa o intelegem si sa o ajutam ca, intr-un fel sau altul sa treaca de acest moment.
La motan, instinctul sexual pare, la prima vedere, mai putin intens, dar este suficient sa primeasca un mesaj pentru ca nimic sa nu mai poata sa-l opreasca.
In cazul in care pisica este la curte, ea poate raspunde chemarilor si dupa aceea sa-si reia viata normala, dar daca este crescuta in apartament, o viata normala nu se poate asigura decat prin sterilizare.
Se recomanda achizitia unui animal direct de la crescatori profesionisti, pentru a se evita riscurile de a lua un animal bolnav sau cu vicii ascunse. Indiferent ce pisica vom lua, primul drum trebuie sa fie la veterinar, care-i va face un examen clinic si va incepe aplicarea programelor de deparazitare si vaccinare.
Insusirile fenotipice ale pisicii, modul cum este intretinuta de propietar, ilustreaza destul de fidel caracterul si calitatea acestuia. Posesorul unei pisici care este tinuta tot timpul inchisa, fara a-i asigura o alimentatie adecvata, oferindu-i doar resturi, care nu-i acorda atentie si afectiune nu merita sa fie numit propietar de pisica.
O pisica este asemanatoare unui copil : prea alintata devine artagoasa si neascultatoare, prea des pedepsita ea poate deveni rea, chiar agresiva, si, in sfarsit, daca este prea protejata, ea se va crede tot timpul in pericol. O colaborare stransa si o manifestare afectiva pe masura duce la o prietenie definitive si benefica atat pentru om cat si pentru animal.
Obtinerea increderii animalului in noi este esentiala de la primul contact, deoarece, pe langa avantaje, ea permite sa se avanseze rapid si sigur in asimilarea unor actiuni in dresaj. Deoarece cuvintele nu au nimic semnificativ pentru pisica, se pare ca aceasta ar intelege unele din ele prin asuciere cu gesturile noastre, de aici urmand crearea unor reflexe ce au ca origine o imprimare auditiva.
Inteligenta pisicii este extrem de complexa si nici chiar cercetarile moderne nu pot preciza, in mod clar, cand actioneaza inteligenta, cand spiritul de conservare si cand cel legat de existenta.


Publicat la: 10 ianuarie 2005
4 Comentarii
  • Anonim a scris la 30.06.2009 12:14:

    am o pisica (e motan)ii place sa ma linga pe degete,cand se trezeste miauna ca-i este foame.O hranesc si peste 1 ora sau chiar dupa aceea,doarme.Asa face fiecare zii.L-am gasit langa bloc fara mamica,si abia nascut.Nu are ochisori,dar merge bine. MULTUMESC

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.06.2009 12:14:

    am o pisica (e motan)ii place sa ma linga pe degete,cand se trezeste miauna ca-i este foame.O hranesc si peste 1 ora sau chiar dupa aceea,doarme.Asa face fiecare zii.L-am gasit langa bloc fara mamica,si abia nascut.Nu are ochisori,dar merge bine. MULTUMESC

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.12.2008 14:35:

    deci cum imi aleg o pisica????

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.12.2008 14:35:

    deci cum imi aleg o pisica????

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro