Setter Irlandez

Setter Irlandez

Clasificarea rasei: Setterul irlandez face parte din grupul cainilor de vanatoare fiind foarte populari atat ca si caini utilitari de vanatoare dar si ca animale de companie.

Reguli de hranire: acesta rasa este susceptibila de a manifesta boala abdomenului acut, asadar trebuie avut grija la modul de hranire, doua mese mai mici pe zi fiind ideale. In momentul achizitionarii puiului cereti crescatorului sfaturi privind cresterea sa inclusiv un retetar scris.

Media de viata: 9-15 ani. Media de varsta cel mai des intalnita este de 13 ani.


Media de pui fatati: 9. Cuiburile pot fi destul de mari inregistrandu-se si cazuri de 16 pui la o fatare. Numarul cel mai des intalnit este cuprins intre 8-10 catei.

Descrierea fizica generala: caracterul proeminent al acestei rase este blana sa bogata de culoarea mahonului spre cea a castanei. Este o blana matasoasa si neteda, in forma de coama pe picioare, urechi si pe coada. Armonioasa si eleganta, rasa paseste pe ringul de expozitie sau alaturi de propietar cu capul ridicat in sus. Sunt caini destul de musculosi si nu trebuie sa aibe kilograme in plus.
Inaltimea la femela si mascul va fi intre minim 64cm si maxim 69 cm iar greutatea la ambele sexe intre minim 27 de kg si maxim 32 de kg.
Marimea: mare.
Inaltimea si greutatea: standardul setterului irlandez nu are o clasa de inaltime totusi media la masculi este de 65 cm la greaban si greutatea de 30,5 kg iar la femele este de 61 cm la greaban si 26 kg greutate.

Boli: aceasta rasa a fost foarte populara in anii 1970 cand au fost semnalate multe probleme de sanatate si temperament. In zilele noastre multe din aceste probleme au fost eliminate. Setterii irlandezi sunt cunoscuti a fi sensibili la penicilina si la alte cateva antibiotice. De asemenea sunt predispusi sa faca displazie de sold verificarea preventiva a acesteia fiind foarte importanta.
Boli curente: rahitism, enteropatie sensibila la produsele din grau, probleme de reproductie.
Susceptibilitatea la boala: medie

Istoric: sunt cei mai vechi din grupul setterilor fiind predecesorii setterului gordon sau al celui englez. Tara de provenienta este, dupa cum le spune si numele Irlanda. Se crede ca s-au dezvoltat din vechii spanieli si din spanielii de postura si setterii scotieni. Au fost obtinuti initial pentru vanatoare motiv pentru care au simtul mirosului ascutit. Cu toate acestea nu s-au dovedit a fi intotdeauna cei mai mare vanatori uneori putand fi furati de peisaj. In anul 1882 s-a format Clubul Setterului Irlandez Rosu la Dublin, initiat de programul de creste al contelui de Enniskellen, care a dezvoltat semnatura caracteristica a blanii sale respectiv stabilitatea culorii rosii. Cu toate acestea, majoritatea castigatorilor concursurilor la sfarsitul anilor 1800 inca mai aveau unele semne de alb si negru revenirea legaturilor de rudenie cu setterul alb si rosu si setterul gordon. In timp ce se descurca bine in ringul de expozitie, primul campionat de probe practice in teren nu a avut loc pana in 1929. In anii 1940 rasa a fost aproape decimata de o boala de ochi, atropia progresiva a retinei. Aceasta boala nu este legata sexual-genetic, ea provocand orbirea pe timp de noapte. Din fericire, in prezent se poate sti cu sa fie identificati purtatorii cu ajutorul analizei AND si astfel acestia sa nu fie folositi la programele de inmultire. Datorita avansului stiintific incidenta acestei boli a scazut drastic in zilele noastre.

Inteligenta: dresajul timpuriu de ascultare este obligatoriu pentru a-l invata sa revina inapoi la stapan in cazul in care scapa din lesa. Fiind un vanator, desi unul caruia ii poate fi foarte usor distrasa atentia, va urmari un miros peste tot in cazul in care nu este invatat sa revina la stapanul sau. Cu rabdare si bunatate este usor de dresat si poate participa chiar la concursuri de dresaj. Este o rasa sensibila ce nu va raspunde bine la corectii aspre. Aceasta rasa se maturizeaza incet atat psihic cat si fizic si niciodata dresajul nu va fi dus prea repede si prea departe decat este cazul. Sunt grei de cap, incapatanati si independenti.

Caracteristici de expozitie: capul lung si slab trebuie sa fie de doua ori mai lung decit distanta dintre ochi. Trebuie sa aibe un stop distinctiv si un os occipital bine definit astfel incat din profil capul sa apara usor bombat cu un bot adanc care este destul de patrat la nas. Falcile vor fi aproximativ de lungime egala cu o muscatura perfecta in foarfeca, si de culoare neagra sau mahon inchis care se adauga tinutei aristrocrate. Ochii sunt migdalati de culoare inchisa spre caprui mediu. Panasul de blana incepe la varful urechilor, pe spatele urechilor si scurta, in lungime, suficeint de lunga sa alunga pana la nas. Ei vor avea un gat lung, foarte musculos si nu prea indesat. Marginea umerilor se va arcui bine pe spate, pieptul fiind adanc, oarecum ingust. O usoara panta a liniei spatelui este completata de coada imbracata care va trebui sa fie puttata la nivel cu linia spatelui. Picioarele puternice, cu oase solide sustin cainele. Muschii trebuie sa fie evidenti la picioarele posterioare iar partea mijlocie a picioarelor posterioare trebuie sa fie aproape perpendiculare pe sol. Aceasta anatomie va produce pasul gratios si eficace care il ajuta sa fie un caine atat de elegant in ring.

Tara de origine: Irlanda.

Energie: mare.

Antrenament: peste 2 ore /zi. Are nevoie de mult exercitiu, rasa fiind creata sa vaneze pasari si din acest motiv este foarte activ. Avand picioarele lungi, poate alerga bine pe langa bicicleta.

Protectie personala: scazuta.

Potrivire ca si caine de paza: scazuta.

Riscul de a speria oile: medie.

Tendinta de a latra: mare.

Nivel de agresiune: scazut.

Compatibilitatea cu alte animale: medie.

Compatibilitatea cu copiii: mare.

Caractere generale si de temperament: se joaca bucuros si cu grija cu copii, fiind extrem de dulce si afectuos ca animal de companie. Se intelege bine cu ceilalti caini, dar trebuie socializati de timpuriu cu pisicile si alte animale de companie pentru a putea convietui in pace impreuna. Fiind extrem de prietenos nu este un bun caine de paza, cu toate ca anunta prezenta persoanelor straine. Daca se plictisesc, latra foarte mult, motiv pentru care e bine sa-i tinem fericiti si activi. Din nou, ei vor trebui dresati timpuriu intrucat au tendinta de a se hrani cu gunoaie si pot manca, inghiti obiecte periculoase precum carlige de pescuit, becuri, etc. in ciuba prezentei sale nobile, setterul irlandez ramane cu suflet de pui pe toata durata vietii, fiind una din trasaturile care te face sa te indragostesti cel mai tare de el.

Marimea blanii: medie/lunga.
Ingrijire: mai mult de o data pe saptamana.
Ajustarea blanii: ocazional.
Ingrijirea blanii: frumusetea acestei rase consta desigur in blana. Perierea zilnica este esentiala pentru a mentine parul neincalcit. Ocazional stapanul va avea nevoie sa-l tunda intre degete si dupa urechi pentru a preveni incalcirea parului. Imbaiarea poate fi efecuata in functie de nevoi. Prezenta unui frizer canin profesionist poate fi necesara pentru a ajustarea a blanii din cand in cand. totusi pentru, expozitie, blana are nevoie de foarte multa atentie pentru ca respectivul caine sa fie competitiv. Ca parte esentiala a ingrijirii este si curatarea periodica a urechilor. Intrucat are urechile purtate cazul exista o circulatie redusa a aerului in acele zone, locul respectiv devenind un camp de cultura propice dezvoltarii bacteriilor, infectiile urechilor fiind destul de comune.
Culoare: este de culoarea rosie inchis castana. O stea mica alba poate sa apara pe piept.
Naparlit: redus.

51 Comentarii
  • Anonim a scris la 17.03.2014 23:07:

    Am 4 fetite setter irlandez de 2 luni. Tata este campion - Bruno de pe setter.ro si mama cu pedigree tip A. 0726475106

    [Răspunde]
  • Nico a scris la 09.06.2014 11:54

    Buna ziua . A

  • Anonim a scris la 20.08.2011 20:20:

    vand puiuta de setter irlandez , complet vaccinata , cu pedigree din parinti sanatosi si frumosi , tatal e chiar vanator . isi face nevoile afara , maine pe 21 aug face 5 luni . numai unei persoane care ii poate oferi o viata frumoasa , cu plimbari si chiar prezentari la expozitie . in bucuresti sau constanta . 0767369784

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 25.04.2011 10:44:

    poze cu parintii si cu cei 9 gasiti pe HI5 cautati HADE SURY .0767 369 784

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.01.2011 15:38:

    pe forumul animale .ro la animale gasite este anunt si 3 poze cu aceasta setterita telefonul de contact este 0740473629 - al persoanei care a gasit-o . fie-va mila ca sta afara si doarme pe niste cartoane , anuntul este pus de 3 zile

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.01.2011 13:07:

    caut un mascul setter , in bucuresti pentru perioada 18 ianuarie - cateva zile , pentru femela de 6 ani , fara pedigreee , sanatoasa , vaccinata , caracter adorabil , cca 25 kg , cu blana semi . b01eu@yahoo.com 0767369784

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.12.2010 19:43:

    am crescut o femela de sete irlandez. daca ar fi putut sa vorbeasca la inteligenta care a avuto era cel mai perfect ciine de vinatoare. era fidel fata de mine vina cu o vointa de nedescris. gasea vinatul {fazan} chiap si in pom . era o neobosita, nu o uit niciodata la 10 ani a murit . mai rar asa ciine de vinatoare.era din chini de vinatoare. am cumparato din bucuresti de la un anume CHIRITA.se numea ALA BIONDA.....nu am ma intilnit un asa ciine sa iubeasca vinaoarea era un mare aportor...

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.11.2010 19:12:

    Max are 9 anisori, il iubesc ca si copilul meu, numi pot imagina curtea fara el, dar insa are o problema, imi este rusine sa va spun ca e inca virgin!!!!! am cautat o fata pt el dar degeaba nu am reusit.... poate ptin intermediu acestui sait o sa gasesc!! 0761 260 811 gabi!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.10.2010 13:09:

    vand doua femele setter irlandez rosu,sunt rasa pura,talie mare,am ambii parinti,cu carnetel de sanatate,pter 100 euro tel:0724724427,bucuresti

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 01.10.2010 13:09:

    vand doua femele setter irlandez rosu,sunt rasa pura,talie mare,am ambii parinti,cu carnetel de sanatate,pter 100 euro tel:0724724427,bucuresti

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.08.2010 15:57:

    2 puiuti de setter isi asteapta stapanul. provin din parinti campioni, au pedigree, sunt hraniti numai cu hrana premium, calciu si vitamine, sunt foarte jucause si usor de educat. asteapta sa fie sunate la 0724783326.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.08.2010 15:57:

    2 puiuti de setter isi asteapta stapanul. provin din parinti campioni, au pedigree, sunt hraniti numai cu hrana premium, calciu si vitamine, sunt foarte jucause si usor de educat. asteapta sa fie sunate la 0724783326.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.07.2010 16:59:

    am un seter o fetita de 9 luni , e minunata practic e al treilea exemplar pe care-l cresc (cei doi au murit de batrinete primul - cancer al doilea) dupa ce au adus numai bucurii in viata familiei mele .Sunt dependenta de aceasta rasa de ciini nu vad viata fara un seter linga mine, ma simt de parca am ingropat doi copii.Din pacate 'fetita mea' are o boala de inima congenitala si nu va ajunge la maturitate ,ma gindesc cu groaza ca mai pierd unul. Dragi crescatori nu lasati aceasta rasa sa dispara e o mare pierdere,am cautat luni de zile in toata tara sa cumpar unul - pacat ca suntem impartit in' iubitori de seteri' si BISNITARI

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.03.2010 20:07:

    Vand Pui setter irlandez Vand pui setter irlandez, exemplar superb, mascul, pentru cineva care iubeste animalele. 0722190781, 300 ron

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.03.2010 20:07:

    Vand Pui setter irlandez Vand pui setter irlandez, exemplar superb, mascul, pentru cineva care iubeste animalele. 0722190781, 300 ron

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.12.2009 17:31:

    Suntem 9 puiuti frumosi, vioi si voinicei de setter irlandez roscat, ce crestem intr-o zi cat altii intr-o luna. Acum avem abia 17 zile, iar cand vom implini 6-8 saptamani vrem sa mergem la familiile noastre. Acum ne cautam stapani iubitori, veseli si carora sa le fim fideli prieteni, stapani pentru care sa nu treaca o singura zi in care sa nu le daruim cel putin un zambet. Vom fi deparazitati, vaccinati si vom avea carnetele de sanatate. Pentru poze si relatii: 0740 188 007 Pret: 100 euro

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 31.05.2009 17:28:

    am avtu o catelusa seeter si mi murit in urma cu 4 ani ji jumate si dupa a vreo 1 an jumate am gasit o dna pe str cu o catelus si am intrebato daca re pui mi raspus ca dar daca o sa aive ma anunta dupa vreo jumate de an ma sunat si mi spus ca a fatat catelusa tin minte si acum am dat acuma 4 ani pe ea 8 si 50 de lei(8 milioanejumate*si acuma o am are patru ani si tin le ea ca la propiul meu copil e sufletul meu nu pot sa ma explic in cuvinte va rog sa ma credeti.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.04.2009 15:06:

    cumpar pui de setter irlandez de preferat femela

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.04.2009 15:06:

    cumpar pui de setter irlandez de preferat femela

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.02.2009 15:05:

    Setterul irlandez .....este cel mai minunat lucru care ti se poate intampla.L-am pierdut anul trecut inainte de Pasti cu o saptamana.Inca mai plang!Am citit un mail in legatura cu un setter cu probleme de alergie.Pt.cele descrise recomand FLUOCINOLON N.Cu asa ceve mi-am vindecat cainele meu.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.02.2009 18:00:

    Vand pui setter irlandez femela,o frumusete,grasuna,jucausa si mai ales sanatoasa.Pretul este de 800RON negociabil.pt detalii 0726.908.968

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.02.2009 23:31:

    Ma numesc Bogdan si sunt din Suceava. Am avut in familia mea un setter irlandez pe nume Nero. L-am iubit ca pe copilul nostru si el ne-a rasplatit cu dragostea lui si grija pentru copilasul nostru care a venit pe lume la 2 ani dupa ce l-am cumparat pe el. Din pacate Nero ne-a parasit chiar in noaptea de Anul Nou, fiind otravit. Am plans dupa el si noi si copilasul nostru de parca s-ar fi sfarsit lumea. Restul din familie nu puteau sa ne inteleaga si nici nu aveau cum. Un setter e un setter si e cea mai mare bucurie pe care o poate primi o familie cu copii. Acum cautam un pui de setter irlandez sau o pereche cu blana mai scurta (la fel cum avea Nero). Daca are cineva pui de setter cu blana mai scurta va rugam din suflet sa ne contactati: 0745136909 sau dr_bogdan_botez@yahoo.com. Va multumim

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.01.2009 09:59:

    Am citit in prezentarea rasei 'SETTER IRLANDEZ" cum ca ar fi "tari de cap".Nu stiu cine a scris asa ceva despre aceasta rasa,dar este pe dinafara.Dumnezeu ne-a trimis un setter irlandez care a stat cu noi 15 ani.a fost un caine de o inteligenta iesita din comun,iubitor cat se poate,tandru,minunat si...nu mai am cuvinte in a-l descrie.As fi dorit ca cel ce a facut prezentarea acestei rase sa poata sa-mi intre in casa.Si cum spuna regina Angliei - "daca vrei un caine cu sange albastru,cumparati un SETTER IRLANDEZ"

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 13.01.2009 22:46:

    am avut un setter...din pacate in toamna a fost otravit si a murit...avea 10 ani...acum sunt in cautarea unui pui...

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.01.2009 15:39:

    sint catei adorabili ff frumosi si jucausi am si eu o catelusa SARA de 3luni am luato inainte de craciun cine nu cunoaste aceasta rasa si vrea sa cumpere sa o faca cu incredere veti indragosti de ei instant LEO TIMIS

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.01.2009 15:39:

    sint catei adorabili ff frumosi si jucausi am si eu o catelusa SARA de 3luni am luato inainte de craciun cine nu cunoaste aceasta rasa si vrea sa cumpere sa o faca cu incredere veti indragosti de ei instant LEO TIMIS

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.01.2009 15:39:

    sint catei adorabili ff frumosi si jucausi am si eu o catelusa SARA de 3luni am luato inainte de craciun cine nu cunoaste aceasta rasa si vrea sa cumpere sa o faca cu incredere veti indragosti de ei instant LEO TIMIS

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.12.2008 00:03:

    buna sunt alyna din alba iulia shi iubesk ff mult katei ashi vrea sa aadopt un katel ka acesta pt mine shi familia mea deoarece iubim caini shi animalele dak doriti sa ma contactaty va dau nr meu de telefon 0753046478........dac va razganditi ma putety contacta......

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.12.2008 00:03:

    buna sunt alyna din alba iulia shi iubesk ff mult katei ashi vrea sa aadopt un katel ka acesta pt mine shi familia mea deoarece iubim caini shi animalele dak doriti sa ma contactaty va dau nr meu de telefon 0753046478........dac va razganditi ma putety contacta......

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.12.2008 00:03:

    buna sunt alyna din alba iulia shi iubesk ff mult katei ashi vrea sa aadopt un katel ka acesta pt mine shi familia mea deoarece iubim caini shi animalele dak doriti sa ma contactaty va dau nr meu de telefon 0753046478........dac va razganditi ma putety contacta......

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.12.2008 10:36:

    Am citit despre DIANA Am si eu un setter irlandez ,e o dulce Patty o cheama daca ai rabdarea sa iti vindeci durerea in urma pierderii suferite si crezi ca iti doresti un puiut de setter ,PATTY VA FI MAMICA IN FEBRUARIE si ma ofer sa iti daruiesc un puiut ,sint de linga Oradea ,imi poti scrie pe adresa mea de mail mariann1968@hotmail.com .Stiu cit de mult inseamna un setter in viata unui om ,oricit ai fi de suparat sau de necajit tot iti fura un zimbet si te face sa uiti pt o clipa de tot ce e rau si urit si sint asa de dragalasi .eu i-as numii COPII ETERNI nu se maturizeaza niciodata

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.12.2008 10:36:

    Am citit despre DIANA Am si eu un setter irlandez ,e o dulce Patty o cheama daca ai rabdarea sa iti vindeci durerea in urma pierderii suferite si crezi ca iti doresti un puiut de setter ,PATTY VA FI MAMICA IN FEBRUARIE si ma ofer sa iti daruiesc un puiut ,sint de linga Oradea ,imi poti scrie pe adresa mea de mail mariann1968@hotmail.com .Stiu cit de mult inseamna un setter in viata unui om ,oricit ai fi de suparat sau de necajit tot iti fura un zimbet si te face sa uiti pt o clipa de tot ce e rau si urit si sint asa de dragalasi .eu i-as numii COPII ETERNI nu se maturizeaza niciodata

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.12.2008 12:40:

    Azi mi-a murit "copilul meu drag, Diana" o setterita irlandeza in varsta de 8 ani. A avut o dereglare hormonala in urma cu cativa ani, facand in fiecare an apoi lactatie falsa. Am sterilizat-o si dupa scurt timp i-a aparut un chist. Din pacate acesta, care noua si medicilor ni se parea benign, a malignizat dupa o perioada de peste un an si s-a transformat intr-un cancer foarte sever, descoperit de medici cand era de grad 4 cu metastatze pe piele. Am consumat multa energie si bani in ultimele 3 luni pentru a-i prelungi viata, dar nu s-a putut mai mult. Nu-mi pare rau pentru ceea ce am cheltuit si vreau sa va dau un sfat, voua celor care aveti aceasta rasa de catel. Cand vedeti ca apar noduli suspecti sau cand femelele fac lactatii false, duceti-va la medicul veterinar si solicitati sa fie extirpati acei noduli, sau in cazul de lactatie falsa, sterilizati dupa prima lactatie. Nu lasati sa se intample o drama asa cum m-a lovit pe mine. Acum ma simt pustiu si singur fara Diana si mi-as mai lua un catel setter irlandez, dar nu stiu daca voi gasi, nici nu mai am bani, de cand cu tratamentele Dianei, nici nu stiu daca pot sa o inlocuiesc cu altcineva. Dar daca as gasi, as face-o pentru memoria ei. Imi pare tare rau ca nu am lasat-o sa faca pui si sa pastrez unul, poate acum eram alinat cumva......

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.12.2008 12:40:

    Azi mi-a murit "copilul meu drag, Diana" o setterita irlandeza in varsta de 8 ani. A avut o dereglare hormonala in urma cu cativa ani, facand in fiecare an apoi lactatie falsa. Am sterilizat-o si dupa scurt timp i-a aparut un chist. Din pacate acesta, care noua si medicilor ni se parea benign, a malignizat dupa o perioada de peste un an si s-a transformat intr-un cancer foarte sever, descoperit de medici cand era de grad 4 cu metastatze pe piele. Am consumat multa energie si bani in ultimele 3 luni pentru a-i prelungi viata, dar nu s-a putut mai mult. Nu-mi pare rau pentru ceea ce am cheltuit si vreau sa va dau un sfat, voua celor care aveti aceasta rasa de catel. Cand vedeti ca apar noduli suspecti sau cand femelele fac lactatii false, duceti-va la medicul veterinar si solicitati sa fie extirpati acei noduli, sau in cazul de lactatie falsa, sterilizati dupa prima lactatie. Nu lasati sa se intample o drama asa cum m-a lovit pe mine. Acum ma simt pustiu si singur fara Diana si mi-as mai lua un catel setter irlandez, dar nu stiu daca voi gasi, nici nu mai am bani, de cand cu tratamentele Dianei, nici nu stiu daca pot sa o inlocuiesc cu altcineva. Dar daca as gasi, as face-o pentru memoria ei. Imi pare tare rau ca nu am lasat-o sa faca pui si sa pastrez unul, poate acum eram alinat cumva......

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.11.2008 16:52:

    5*****. I like it!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.11.2008 16:52:

    5*****. I like it!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.11.2008 16:52:

    5*****. I like it!!!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.11.2008 16:48:

    De cand nu ne-am mai auzit... sunt Bibitza! Ma mai stiti? Sa va zic cate ceva: da, imi plac! imi plac setterii irlandezi, terra nova, golden retrieverii si collie. la terra nova apreciez pasiunea pt apa, la golden inteligenta, la collie feminitatea si prietenia fata de stapan, insa la irlandez...are ceva special ce ma cucerit din prima clipa. Dragilor, daca va luati un setter irlandez trebuie sa invatati sa-l intelegeti, cum trebuie de astfel oricarui caine! Da, intelegere... Sigur stiti, dragi cititori, de prin basme, ce legatura au facut personajele cu animalele lor. Luati seama de acum, caci altfel relatia dintre dvs si caine va fi una bazata pe prietenie si nu pe o incredere deplina,ce se asteapta practic de la un caine. In concluzie, tovarasul dvs canin va este ca un prieten necuvantator, nu uitati asta! Cu drag, Bibitza

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.11.2008 16:48:

    De cand nu ne-am mai auzit... sunt Bibitza! Ma mai stiti? Sa va zic cate ceva: da, imi plac! imi plac setterii irlandezi, terra nova, golden retrieverii si collie. la terra nova apreciez pasiunea pt apa, la golden inteligenta, la collie feminitatea si prietenia fata de stapan, insa la irlandez...are ceva special ce ma cucerit din prima clipa. Dragilor, daca va luati un setter irlandez trebuie sa invatati sa-l intelegeti, cum trebuie de astfel oricarui caine! Da, intelegere... Sigur stiti, dragi cititori, de prin basme, ce legatura au facut personajele cu animalele lor. Luati seama de acum, caci altfel relatia dintre dvs si caine va fi una bazata pe prietenie si nu pe o incredere deplina,ce se asteapta practic de la un caine. In concluzie, tovarasul dvs canin va este ca un prieten necuvantator, nu uitati asta! Cu drag, Bibitza

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.11.2008 16:48:

    De cand nu ne-am mai auzit... sunt Bibitza! Ma mai stiti? Sa va zic cate ceva: da, imi plac! imi plac setterii irlandezi, terra nova, golden retrieverii si collie. la terra nova apreciez pasiunea pt apa, la golden inteligenta, la collie feminitatea si prietenia fata de stapan, insa la irlandez...are ceva special ce ma cucerit din prima clipa. Dragilor, daca va luati un setter irlandez trebuie sa invatati sa-l intelegeti, cum trebuie de astfel oricarui caine! Da, intelegere... Sigur stiti, dragi cititori, de prin basme, ce legatura au facut personajele cu animalele lor. Luati seama de acum, caci altfel relatia dintre dvs si caine va fi una bazata pe prietenie si nu pe o incredere deplina,ce se asteapta practic de la un caine. In concluzie, tovarasul dvs canin va este ca un prieten necuvantator, nu uitati asta! Cu drag, Bibitza

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 27.09.2008 13:34:

    Vand pui setter irlandez, monta exceptionala, pedigree clasa A+. Informatii si poze: 0722766736, tipsyro@yahoo.com.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 06.09.2008 17:39:

    eu am puiuti de setter de vanzare...nu i dau cu sute de euro ca nu fac bisnita pretul este de 100 euro si cel mai importand sa le gasesc stapani iubitori si devotati.am 5 puiuti 2 baieti si 3 fete sunt grasuni si frumosi si mai ales sanatosi.pt cine vrea eu sunt din bucuresti nr tel:0726908968 si va avea si carnetel de sanatate.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.08.2008 19:26:

    Am o setteritza irlandeza de 4 ani, si din primavara a dezvoltat o alergie, nu stiu la ce dar ma dispera.Bineinteles o dau de purici lunar vara, numai cu frontline sau altceva scump si de calitate, i-am redus portia de mincare, o observ tot timpul, au vazut-o 4 veterinari ..dar....in afara de alergie la purici(NU ARE) , scaderea ratiei de hrana...nu a'emis' nici unul nici o parere...... Are bubitze rosii pe burtica cu virful galben care se transforma in cojitze si prin blana coji si un fel de matreatza....O spal cu sampon antialergic , anti fungic...anti.....etc...si tot degeaba.Cind o apuca se scarpina pina uita de ea.....V-ati intilnit si voi cu asa ceva?????? Multumesc anticipat,Ofelia

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.08.2008 01:02:

    am un setter irlandez, de fapt l-am gasit de cateva zile Este foarte prietenos se joaca mult si cel mai interesant este ca sa atasat in cateva zile de mine iar cand nu ma vede o secunda ma cauta din priviri si se agita pana ma gaseste.Este cel mai tare.CUM AS PUTEA AFLA MAI MULTE DATE DESPRE EL SAU CINE ESTE STAPANUL LUI?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 10.08.2008 01:02:

    am un setter irlandez, de fapt l-am gasit de cateva zile Este foarte prietenos se joaca mult si cel mai interesant este ca sa atasat in cateva zile de mine iar cand nu ma vede o secunda ma cauta din priviri si se agita pana ma gaseste.Este cel mai tare.CUM AS PUTEA AFLA MAI MULTE DATE DESPRE EL SAU CINE ESTE STAPANUL LUI?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.08.2008 00:55:

    contactatima la galben_ionut2006@yahoo.com pt mesaju anterior

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.08.2008 00:55:

    contactatima la galben_ionut2006@yahoo.com pt mesaju anterior

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 03.08.2008 00:32:

    cumpar setter irlandez mascul sau femela 1 sau mai multe exemplare

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.07.2008 14:10:

    am femela are 4 ani caut mascul pentru imperechere intra in calduri in septembrie octombrie

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.07.2008 18:45:

    cumpar setter irlandez matur femela sau mascul ,sa fie dresat intens .jud galati 0745590659 sau id mess alexb93a

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.06.2008 12:19:

    am un setter irlandez defapt e al doilea pt ca celalalt a murit la varsta de 9 ani.Iubesc acesti caini.Sunt foarte devotati stapanului lor.SUNT ADORABILI.Din pacate se gasesc greu si sunt din ce in ce mai scumpi.Eu am cautat-o pe CORA(adik setterul meu)vreo 2 luni si am mers si pana in Oradea dupa ea, eu fiind din cj

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 04.03.2008 11:50:

    Ma numesc Alina A.A. si iubesc foarte mult animalele, mai ales papagalii si ciinii. Am avut ocazia sa petrec citeva ore cu un setter irlandez pe nume Chip! De atunci imi doresc foarte mult un catelus! E cel mai jucaus, cel mai blind si mai sensibil catel pe care l-am vazut vreodata! E prietenos cu ceilalti, nu este agresiv, repede se acomodeaza si cel mai important - iubeste copiii! Cei care si-au oprit alegerea la un Setter Irlandez nu vor regreta!

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro