Scottish Terrier

Scottish Terrier

Clasificarea rasei: Scotish terrierul este membru al grupului de terieri si este si azi folosit pe post de controlor de animale daunatoare, caine de companie si de expozitie.
Desi este relativ usor si ieftin de hranit proprietarii trebuie sa supravegheze sa nu fie hraniti in exces deoarece greutatea in exces poate crea probleme de spate.

Media de viata: 9-15 ani. Durata de viata a unui Scotish este de 13-14 ani, cu toate ca unii pot ajunge la adolescenta intarziata.

Numarul de pui pe fatare:poate varia de la 1 la 7 catelusi, desi normalul este de 4-5.



Descriere fizica generala: In ciuda taliei lor mici, scottishi dau impresia ca sunt caini puternici si solizi. Ei ei au o solida blana sarmoasa de acoperire alaturi de a blana pufoasa sub stratul anterior la interiorul pielii si sprancene si mustati proeminente. faptul ca sunt caini cu picioare asa de scurte ii fac insa in mod surprinzator agili si activi, miscandu se cu mers usor echilibrat.

Inaltimea la femela intre minim 25 cm si maxim 28 cm, la mascul minim idem.

Greutate la femela si mascul intre 8kg minima si 10kg maxima

Categoria de dimensiune: mic

Inaltimea si greutatea: atat masculii cat si femelele masoara intre 25 si 28 cm la exemplarele adulte si cantaresc intre 8-10kg.

Boli: Scottish-ul este un caine mic rezistent cu o toleranta crescuta la durere si o rezistenta crescuta la imbolnaviri. �Crampele Scottish� o tulburare hiperkinetica, este specifica rasei: spasme intermitente ale membrelor, spatelui si cozii fac ca muschii sa fie rigizi.

Boli curente: surzenie, diferite carcinoame la cainii batrani

Susceptibilitate la imbolnaviri: scazuta

Istoric: Pana in 1859 nu exista nici o referire de inregistrare a rasei cu acest nume, desi chiar in acel an, Scottishii erau expusi ca rasa pura, sub numele de Aberdeen Terrier, zona in care erau crescuti indeosebi. Este sigur, totusi, ca terierul alb montan vestic si scotishii sunt strans inruditi, ambii avant strabuni din regiunea Blackmount a Perthshire si Moor din Rannoch. Acesti caini erau folositi sa extraga daunatori dintre pietre, sobolani de sub pamant si alte fiinte daunatoare din soproane. Capitanul Gordon Murray si SE Shirley au fost responsabili pentru definitivarea tipului in 1879 si trei ani mai tarziu se infiinteaza Clubul de Scottish Terrieri.

Inteligenta: Scottishi, pentru toata loialitatea lor pentru stapani, sunt caini independenti si pot fii destul de dificil sa asculte si adopte dresajul.
Dresajul necesita sa se bazeze pe respect reciproc. Sunt foarte inteligenti si curajosi.

Caracteristici de expozitiei: capetele lor trebuie sa fie lungi fara a fi disproportionate fata de marimea cainelui, cu un usor dar distinct stop. Nasurile lor sunt mari. Dintii lor trebuie sa fie mari cu o perfecta muscatura in foarfeca. Ochii lor trebuie sa fie migdalati si caprui inchis, dispusi bine cu o expresie inteligenta si ascutita. Urechile lor trebuie sa fie ingrijite, indreptate in sus, drepte,si asezate in varful capului nu prea apropriate una de alta. Gatul trebuie sa fie lung si musculos, asezat intre umeri lungi inclinati. Linia de varf trebuie sa fie proportional scurta si echilibrata, cu un usor piept larg. Picioarele din fata trebuie sa fie cu osatura solida si puternice.Picioarele posterioare sunt puternice pentru marimea lor si bine captusite cu peri desi si degete bine arcuite. Coada trebuie sa fie de lungime moderata, ridicata in sus sau cu o usoara curbura.

Tara de origine: Scotia

Energie: medie

Exercitii generale: 0-20 minute pe zi.scottishi sunt nepretentiosi cu privire la cerintele lor de exercitiu si vor se vor adapta cu usurinta la circumstantele existente.

Stres cauzat daca este lasat singur:mediu

Protectie personala: medie

Compatibilitate pe post de caine de paza: medie

Tendinta de latrat: joasa

Usurinta la transport:ridicata

Nivel de agresivitate: scazut

Compatibilitate cu alte animale: ridicata

Compatibilitate pentru copii:medie

Caracter general si temperament: Scottishii cred ca sunt caini mari si au masivitatea si curajul care sa li se potriveasca. Pentru cei din exterior scottishii apar intr-un fel morocanosi si seriosi dar fata de familiile lor si prieteni sunt afectuosi si veseli.Copii trebuie invatati ca acesti caini nu sunt jucari si sa le acorde respectul pe care il merita.Se vor intelege bine alaturi de alte animale de casa.

Ingrijirea blanii

Lungimea blanii; scurta/medie

Cerinte de ingrijire a blanii: zilnic

Tundere: frecventa

Cerinte privind necesitatea prestarii service-ului de catre un frizer profesionist: da


Ingrijirea blanii: trebuie sa inceapa la o varsta mica si sa fie progresiva pe durata schimbarii spre haina de adult.Scottish terrierii au nevoie sa fie tunsi profesional de 3 sau 4 ori pe an, parul de pe piept, picioare si cap fiind doar scurtat. Iintre aceste sesiuni, parul trebuie sa fie periat in mod regulat si pieptanat, in special in jurul gurii unde particule de hrana se pot aduna in zona barbii si mustatilor.

Culoarea: Scottishi pot fi gri, negru grizonat, negru foarte intunecat si culoarea graului dar numai ultimile 3 sunt recunoscute de Kennel Club.

Naparlire: redusa

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro