Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback

GENERALITATI
Rhodesian Ridgeback este un caine care face parte din grpul de ogari. La inceput, au fost crescuti pentru a lua parte la jocurile de vanatoare, dar astazi sunt folositi pe scara larga ca paznici ai proprietatilor sau ca animale de companie.

HRANA
Ridgeback-ul este un caine care nu are foarte mari necesitati de hrana si care nu este deloc pretentios cand vine vremea sa fie hranit. In general, dispun de un apetit bun, astfel ca nu au nevoie de o dieta speciala. Nu tind sa aiba probleme cu greutatea, astfel ca, si in cazul in care iti vei hrani mai mult sau mai des, vor reusi sa evite ingrasarea.


COSTURI SI DURATA DE VIATA
Pe langa faptul ca hrana lor nu va drena sume foarte mari din propriul portofel, nici achizitionarea unui astfel de caine nu este o incercare foarte scumpa. Bine, nu putem spune ca sunt ieftini, ei situandu-se, ca pret, in clasa de mijloc a costurilor de cumparare. Speranta de viata este apreciata la 9-15 ani, de cele mai multe ori un exemplat traind aproximativ 12 ani. La nastere, o femela da nastere la sase pui.

DESCRIERE
Rhodesian Ridgeback este un caine de talie medie, colorat placut, extrem de activ si cu o blana foarte scurta. Au un mod aparte de a se comporta, fiind foarte agili si puternici, dar extrem de siguri pe comportamentul lor. Cainii acestei rase masoara, de obicei, intre 63-67 cm, si ating o greutate de 39 kg, foarte bine echilibrati pentru talia lor. Umerii sunt foarte puternici, mai mari decat restul trupului, extrem de simetric si de compact. Picioarele, desi ar putea fi considerate subtiri, sunt si ele foarte puternice, ajutandu-l sa atinga viteze care nu sunt accesibile altor rase, chiar si celor special realizate pentru curse.

BOLI
Exista unele mici afectiuni cu care se confrunta un astfel de caine si a alege un caine dintr-un lot de catei sanatosi poate face diferenta. Printre problemele dezvoltate sunt displezia, problemele legate de sinusuri ca si OSD, dar aceasta se dezvolta mai rar la aceasta rasa, desi este o boala cunoscuta ca putand sa-i afecteze.

ISTORIE
Dovezile disponibile spun ca hotentotii din Africa de Sud se foloseau de acesti caini pentru vanatoare si ca animale de companie, inca din secolul al XV-lea. In ceea ce priveste vanatoarea, acestia doar starneau si alergau vanatul, fara sa fie vreodata pusi sa atace, pentru ca nu le sta foarte mult in caracter. O data ce dadeau de vanat, latrau si alergau imediat, pentru a alerta vanatorii. Pe la 1800, crescatorii europeni au incrucisat acest caine cu Mastiff-ii locali, pentru a da nastere Ridgeback-ului pe care il stim in zilele de astazi. Normal, in zilele de astazi, putini caini mai sunt folositi pentru vanatoare, astfel ca si Rhodesian Ridgeback (denumit si Cainele Leu sau Ogarul Leu) si-a oluat in serios rolul de paznic al curtilor sau pe cel de animal de companie.

EXERCITII SI DRESAJ
O medie de 40-60 minute pe zi ii va fi de ajuns unui asemenea caine, pentru a fi fericit. Neasteptat, el nu are nevoie de foarte mult exercitiu, dar niciodata nu va refuza sa alerge sau sa munceasca mai mult, daca i se va oferi oportunitatea. In ceea ce priveste dresajul, acesta merita inceput devreme, desi sunt caini extrem de inteligenti, care prind din zbor lucrurile pe care trebuie sa le invete.

CARACTER SI TEMPERAMENT
Rhodesian Ridgeback este un caine extrem de puternic, agil si inteligent, fiind devotat stapanilor. Este un caine excelent pentru familie, avand un caracter demn, de gentleman. De mici se pot dovedi extrem de incapatanati si autoritari, mai ales datorita intrebuintarii pe care au avut-o la origine. Desi foarte calmi si increzatori acasa, nu se vor apropia niciodata prea mult de straini, comportamentul fata de acestia variind, de la acceptare distanta la agresivitate. Pentru un crescator aflat la inceputuri, nu este deloc un caine recomandat, necesitand cunostinte solide de crestere a cainilor.
rhodesian ridgeback

9 Comentarii
  • Anonim a scris la 08.02.2013 15:44:

    Rhodesian Ridgeback pentru imperechere are virsta de 3 ani 0748577766

    [Răspunde]
  • George a scris la 11.03.2016 23:55

    Am o femel Rhotesian ridgeback pentru o monta m-ar interesa dacă știe cineva . Sunt din Jud Cluj sat bogata vom Călărași tel. 0755999598

  • Anonim a scris la 04.02.2011 16:48:

    Caut sa cumpar un pui de Rhodesian Ridgeback

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.10.2010 09:50:

    Cumpar Rhodesian Ridgeback mascul urgent Tel : 0751 989 464

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 22.10.2010 09:50:

    Cumpar Rhodesian Ridgeback mascul urgent Tel : 0751 989 464

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.02.2010 00:09:

    Buna, am si eu o pisi persana aurie. Imi place motanelul tau. Il dai sa faca puiuti?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.08.2009 14:14:

    Caut sa cumpar un pui de Rhodesian Ridgeback, nu neaparat din parinti campioni, caci nu va merge la concursuri si nici la vinatoare. Rog informatii, daca aveti.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.08.2009 14:14:

    Caut sa cumpar un pui de Rhodesian Ridgeback, nu neaparat din parinti campioni, caci nu va merge la concursuri si nici la vinatoare. Rog informatii, daca aveti.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 16.03.2009 20:08:

    acesti caini pot participa si la vanatoarea de picior deoarece pot face potat si aportat, deci face parte din grupa cainilor multilaterali.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.10.2008 17:23:

    ''Rhodesian Ridgeback este un caine care face parte din grpul de ogari.'' Rhodesianul face parte din COPOI nu din ogari.

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro