Reptilele - animale exotice de casa

Reptilele - animale exotice de casa

testoasaIn ultimul timp numarul iubitorilor si crescatorilor de reptile s-a ridicat simtitor, iar acest lucru se intampla probabil si din cauza aerului nou si al flair-ului exotic adus de acestea. De asemenea, reptilele au mult mai putine pretentii si sunt mai usor de ingrijit fata de alte animale de casa. de exemplu, multe dintre ele pot ramane mai multe zile singure in locuinta, nesupravegheate si nu au nevoie sa fie ore in sir mangaiate, plimbate, pieptanate, etc.

Pe de alta parte multe vietati exotice sufera din cauza tratamentului gresit si a ingrijirii neadecvate. In functie de fiecare fel de reptila in parte acestea sunt sensibile in ceea ce priveste ingrijirea: hrana, igiena, etc.  Hranirea acestora nu este la indemana oricui, deoarece anumiti serpi sau soparle pot fi periculoase chiar si pentru crescator.

De aceea achizitionarea unei reptile trebuie gandita si cantarita foarte mult!

Reptilele si copiii
Despre aceasta tema nu se pot spune multe lucruri, insa un aspect este cert: reptilele nu au ce cauta in mainile micutilor. In cazul in care cautati un animal de casa pentru copilul dvs. o reptila nu este deloc o alegere buna. Poate broastele testoase ar fi o solutie cat de cat buna, insa in niciun caz soparlele sau alte astfel de specii. Chiar si un sarpe micut poate avea urmari grave daca nu avem grija si acesta se afla in preajma micutului.
Cu toate acestea nu inseamna ca o reptila nu are ce cauta in locuinta atata timp cat in acest spatiu se afla si un copil. Regulile clare, explicatiile si indicatiile impuse celui mic, dar si inducerea unui comportament responsabil fata de animale sunt foarte importante.

Pericole pentru copii
Majoritatea oamenilor sunt de parerea ca cel mai mare pericol pe care il pot avea reptilele asupra copiilor sunt ranile, muscaturile, intepaturile. Astfel sunt trecute cu vederea si alte cauze extrem de importante: bolile pe care le poarta reptilele si care sunt transmisibile si la om! De exemplu broastele testoase (dar si alte reptile) sunt recunoscute drept purtatoare ale bolii salmonela. Microbii si germenii se afla in excremente, pe podea si pe animale. Foarte sensibili si de cele mai multe ori afectati sunt copiii mici!

De aceea micutii cu varsta sub 5 ani ar trebui tinuti departe de reptile. Pot exista si muscaturi, dar chiar si aparent simple zgarieturi care trebuie tratate numaidecat de un medic specialist. Serpii reprezinta un real pericol pentru copii, chiar si atunci cand este vorba de unul cu dimensiuni mici. Forta acestuia nu trebuie subestimata niciodata!

copii si serpiPericol pentru animal
Reptilele sunt animale care nu fac de obicei nimic, nu au nicio activitate interesanta. Copiilor nu le place acest lucru, deoarece acestea devin extrem de plictisitoare pentru ei. De aceea exista pericolul ca cei mici sa deschida terrarium-ul ca sa-l faca pe animal sa se miste mai mult, sa-l animeze. In cazul in care animalul nu reactioneaza dupa vointa copilului, acesta este ridicat si indepartat din mediul sau cunoscut. Aceast lucru reprezinta pentru reptila o situatie extrema si incepe sa se agite.

Animalele sunt foarte sensibile, iar din cauza socului pot muri. Exista si varianta in care copilul le hraneste cu mancare total neadecvata, astfel punandu-le in pericol viata.

Foto: 1 , 2

ZooLand.ro



3 Comentarii
  • Anonim a scris la 01.03.2013 15:20:

    Nu mai spuneti prostii, in Romania singurele veninoase sunt viperele, 3 specii de vipere. Atat. Restul serpilor si soparlele sunt inofensive.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.11.2010 13:21:

    vand sarpe piton regal si iguana . 0765654942

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.11.2010 13:21:

    vand sarpe piton regal si iguana . 0765654942

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro