Racoare pentru cainele dumneavoastra

Racoare pentru cainele dumneavoastra

Vara este, in mod traditional, un anotimp al distractiilor si al activitatilor in familie. Zilele sunt lungi si calduroase, copiii sunt in vacanta, iar razele soarelui sunt in cea mai buna forma a lor. Din nefericire, acest sezon aduce si cateva neplaceri specifice - arsurile solare, epuizarea provocata de caldura si insolatia. Aceste neplaceri nu reprezinta doar o amenintare la adresa sanatatii membrilor umani ai familiei, ci pot ameninta chiar viata membrilor blanosi. Pe masura ce temperatura creste, cainele dumneavoastra are nevoie de ceva mai multa atentie in scopul de a-i proteja sanatatea.

  

 

Protejarea cainelui de arsurile solare

           Foarte multi oameni nu realizeaza faptul ca si cainii, la fl ca oamenii, pot fi arsi de soare. Deci, ce puteti face pentru a-i proteja de soarele arzator? Pur si simplu, folositi aceleasi metode care va ajuta pe dumneavoastra si familia dumeavoastra sa scapati de razele nocive ale soarelui. In primul rand, cainele trebuie sa stea la umbra in acea perioada a zilei in care razele solare sunt cel mai intense - cu aproximatie, intre 10 am si 4 pm.

  caine  

 

In cel de-al doilea rand, aplicati putina lotiune de protectie solara pe zonele cele mai expuse de pe corpul cainelui (varfurile urechilor si nas). Desi zona gurii este si ea expusa la arsurile solare, riscul ca animalul sa ingereze substanta de protectie este mult prea mare.

In loc sa ii dati cu lotiune pe zona buzelor, puteti sa aveti grija ca acea zona sa nu devina prea roz in timpul zilei. In cel de-al treilea rand, acordati o atentie speciala cainelui dumneavoastra, daca are o blana mai deschisa la culoare. La fel ca si oamenii cu parul deschis la culoare, acesti caini sunt mult mai vulnerabili la efectele soarelui. Daca, dupa o zi petrecuta in soare, orice portiune a pielii cianelui dumneavoastra este inrosita sau basicata, cereti imediat sfatul si ingrijirea unui medic veterinar.

  

 

Protejati-va cainele de problemele provocate de soare

          Cateva actiuni simple din partea dumenavoastra va pot proteja cainele de epuizarea provocata de canicula si de insolatie. Mai intai, niciodata sa nu lasati un caine in masina daca nu este pornit aerul conditionat. Chiar si numai cateva minute in soare pot urca temperatura dintr-o masina, devenind fatala pentru un caine. Daca faceti comisioane si stiti ca o sa tot urcati si coborati din masina, cel mai bine este sa lasati cainele acasa. Totusi, daca trebuie neaparat sa lasati cainele in masina, chiar si pentru o perioada scurta de timp, lasati aerul conditionat pornit.

  caine  

 

In cel de-al doilea rand, trebuie sa ii asigurati cainelui dumenavoastra un adpost  umbrit, bine ventilat, care sa ramana umbrit tot timpul zilei, indiferent de pozitia soarelui. Poate fi nevoie sa mutati cusca cainelui in timpul zilei pentru ca aceasta sa fie tot timpul la umbra. Desigur, in perioada cea mai calduroasa a zilei, locul ideal pentru cainele dumneavoastra este intr-un spatiu dotat cu aer conditionat.

In al treilea rand, asigurati-va ca tot timpul exista la dispozitia cainelui apa rece si curata. Bolul cu apa trebuie plasat intr-o zona umbrita, ca sa nu se incalzeaza rapid datorita razelor soarelui. Schimbati des apa, deoarece apa statuta este un mediu propice pentru bacterii si insecte daunatoare sistemului digestiv al cainelui.

In cel de-al patrulea rand, evitati orice situatie care l-ar putea forta pe cainele dumneavoastra sa stea o perioada mai mare de cateva minute in actiunea directa a rezelor solare. Daca trebuie neaparat sa va plimbati cainele atunci cand este foarte cald, faceti-o pe un teren cu iarba.

  

 

    caine  

 

Recunoasterea si tratatarea isolatiei

Daca temperatura cainelui dumneavoastra creste prea mult, cainele poate face insolatie sau hipertermie. In afara de temperatura corpului ridicata, alte semne care indica o eventuala insolatie sunt: gafaiala neregulata si excesiva, respiratie obosita, gingii sau membrane ale ochilor rosii, oboseala pronuntata, lesin, apatie. Daca cainele dumneavoastra prezinta unul dintre aceste simptome, duceti-l cat mai repede intr-un loc racoros. Daca este posibil, infasurati-l in prosoape udate cu apa rece (Atentie! Apa nu trebuie sa fie extrem de rece!). daca apa este prea rece, vasele de sange se vor contracta si vor impiedica corpul sa elimine caldura. Insolatia trebuie tratata ca o urgenta; de aceea, cat mai curand cu putinta, cereti ajutorul unui medic veterinar.

  


3 Comentarii
  • Anonim a scris la 29.12.2008 18:15:

    daca as lua cainele cu mine la mare ce ar face daca las lasa singur in hotel cat merg la plaja????///////

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.12.2008 18:15:

    daca as lua cainele cu mine la mare ce ar face daca las lasa singur in hotel cat merg la plaja????///////

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 29.12.2008 18:15:

    daca as lua cainele cu mine la mare ce ar face daca las lasa singur in hotel cat merg la plaja????///////

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro