Porcul rasa Duroc

Porcul rasa Duroc

porcul durocRasa de porci Duroc s-a format la mijlocul secolului 19 in Statele Unite ale Americii din incrucisarea mai multor rase (unele din acestea fiind importate din Europa). Intre anii 1882 si 1885 rasa porcilor Duroc a fost oficial recunoscuta in toata lumea. Culoarea acestora - rosu - ruginiu - este  deosebita fata de culoarea celorlalte rase. Porcii au perii mai lungi si sarmosi, urechile atarna, iar masa musculara este foarte generoasa. Corpul lor este robust, iar aceste animale domestice sunt recunoscute pentru felul lor bland de a se comporta cu oamenii, dar mai ales pentru calitatea carnii pe care o dau.

Purceii sug o perioada relativ indelungata lapte de la mama si sunt intarcati abia dupa 7 - 10 saptamani. In cazul in care aveti mai multe scroafe cu pui alaptarea in grup ofera mai multe avantaje:

- Economisirea dotarilor necesare si totodata foarte scumpe

- Purcelusii raman in acelasi loc ingradit cunoscut de ei, astfel sunt evitate anumite probleme: agitarea acestora in cazul mutarii dintr-un loc in altul, mutarea hranei, atacurile si bataile dintre ei, deoarece acestia sunt familiarizati unul cu celalalt.

Indicat este ca porcii Duroc sa fie hraniti cu mancare ecologica, naturala, si nu cu diferite chimicale care le provoaca dezvoltarea rapida, dar care sunt complet nesanatoase. Femela poate ajunge la greutatea de 300 kg, iar mascului la 350 kg.

Porcii, in general, nu transpira. Multe rase  sunt supuse pericolului bolilor de inima si al problemelor de circulatie a sangelui, cauzele cele mai frecvente fiind stresul, agitatia. De aceea de multe ori sunt folositi drept cobai in laboratoare pentru diferite studii. Oamenii si porcii au asemanari foare mari din punct de vedere psihologic, al bolilor cardio-vasculare cat si al structurii tesuturilor musculare. Porcul Duroc este un animal foarte rezistent la aceste boli, de aceea este si foarte longeviv in comparatie cu alte rase.

De multe ori porcii sunt considerati, in special de catre necunoscatori, drept mai putin inteligenti si foarte murdari. Diferitele cercetari contrazic aceasta mentalitate. Porcii care sunt crescuti in cotete spatioase, stiu sa-si gestioneze spatiul: coltul unde-si fac nevoile este separat de cel unde dorm si de cel unde mananca. Exista din ce in ce mai multe dovezi ca porcii, in general, si cei Duroc in special dau dovada de o inteligenta aparte.

ZooLand.ro



9 Comentarii
  • valy a scris la 23.08.2015 12:55:

    Am avut rasa pura duroc,sa stii ca mai bine creste cu porumb si lucerna.porumbul este baza oricarui concentrat

    [Răspunde]
  • gheorghe a scris la 19.05.2015 12:14:

    Duroc e foarte rentabil mancare le dau porumb boabe

    [Răspunde]
  • doru a scris la 05.10.2014 22:59:

    porcii vietnamezi nu cresc mai mult de 50 60 kg si pana la aceasta greutate dureaza f mult,nu sunt rentabili....politica este mare,si nici carnea nu e diferita.....e o pacaleala cu aceste ......."porcarii"

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 17.09.2014 23:40:

    Omoara-i!

    [Răspunde]
  • cip a scris la 02.09.2014 12:54:

    mersi la fel

    [Răspunde]
  • cip a scris la 02.09.2014 12:52:

    am o scrofita vietnameza si nu creste de loc.de ce nu inteleg mananca mult si nu pune nimic iam facut toate vitaminele.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 23.07.2011 21:04:

    ba asta de sus,esti prost rau!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.06.2011 12:24:

    De ce mai exista rubrica "adauga comentariu"daca nu raspunde nimeni? Mai are rost sa scriem?

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 14.04.2011 14:54:

    Am cumparat 2 purcei de 4 luni(Duroc)si nu mananca decat boabe de porumb si verdeata(lucerna).Persoana de la care l-am cumparat mi-a spus ca ii dadea sa manance un amestec de porumb,grau,fl.soarelui ,mazare si orz.Le-am facut si eu doar cu porumb,grau,fl.soarelui si nici nu vor sa se atinga de acest amestec.Crestem porci dintotdeauna si stiu ca porcul care e mancacios mananca orice.Le-am facut ivomec ,dar nu vad ca se dezvolta deloc.Credeti ca o sa creasca numai cu porumb si iarba?Ce sa le mai fac?

    [Răspunde]
  • cip a scris la 02.09.2014 12:56

    bine ca ai cumparat 2 purcei si ce te lauzi.ce nu mai au oameni porci sau nam inteles.crezi ca ai numai tu?

mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro