Populatia pinguinilor a intrat in declin din cauza activitatilor umane

Populatia pinguinilor a intrat in declin din cauza activitatilor umane

02.07.2008

PinguinPopulatia de pinguini a scazut considerabil intr-o colonie din Argentina, iar acest lucru subliniaza declinul multor specii de pasari marine din cauza schimbarilor climatice, poluarii si altor factori, informeaza Reuters.

Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de Dee Boersma, profesoara la Universitatea din Washington. Autoarea sustine ca scaderea numarului de pinguini este un indicator al marilor schimbari din oceanele mondiale, care au loc din cauza activitatilor umane. "Pinguinii sunt ca niste papagali intr-o mina", a declarat Dee Boersma.

Autoarea studiul a monitorizat timp de 25 de ani cea mai mare colonie de pinguini Magelan, localizata la Punta Tombo de pe coasta argentiniana a Oceanului Atlantic. Dee Boersma a spus ca, incepand cu 1987, populatia acestor pasari nezburatoare a scazut cu 22% in colonie. La inceputul anilor 80 numarul pinguinilor ajungea la 400.000 de perechi. In prezent, insa, au mai ramas doar jumatate din acest numar.

Incalzirea climei este doar una dintre cauzele problemelor pinguinilor. Aceasta specie este amenintata si de poluarea cu petrol, scaderea numarului de pesti si de dezvoltarea zonelor costiere care distruge habitatele de inmultire.

"Pinguinii sunt paznicii mediul marin. Prin observarea si studierea lor, cercetatorii pot afla mai multe despre rata si natura schimbarilor care au loc in oceanele sudice", se arata in studiu.

Cei mai multi experti recunosc 17 specii de pinguini care traiesc in emisfera sudica. Pinguinii se adapteaza rapid si traiesc atat in caldurosul Galapagos cat si in Antarctica.

Multe specii sufera din cauza declinului populatiei in Antarctica, Africa, America de Sud, Australia, Noua Zeelanda si Insulele Falkland.

Numarul pinguinilor din Galapagos, singura specie care se apropie de emisfera Nordica, a scazut la 2.500 de pasari, un sfert din totalul anilor 1970.

Anton Seimon, reprezentant al Societatii pentru Conservarea Vietii Salbatice, considera ca acest studiu ilustreaza ruptura pe care oamenii au produs-o in ecosistemul pinguinilor. "Aceste rupturi au destabilizat populatiile de pinguini. Acest lucru inseamna ca nu stim ce se va intampla in viitor. In multe cazuri inseamna declin, in cel mai rau caz inseamna disparitie", a declarat acesta.

green-report.ro


2 Comentarii
  • Anonim a scris la 04.05.2011 18:39:

    eu vroiam sa aflu ce culoare au ce fac ei sau ma rog dar nu voiam sa aflu ca sunt o specie pe cale de disparitie daca puteti sa imi spuneti si mie ,despre, ei nu ca sunt pe cale de disparitie.mulumesc!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 15.02.2009 12:16:

    este ,,sopergasescemi,, trebuie pe net

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro