Pointer englez

Pointer englez

Clasificarea rasei: Pointerul englez este un membru al cainilor de vanatoare si este folosit pe post de companion, ca si caine de sporturi de teren si in expozitiile de frumusete.

Reguli de hranire: cand sunt catei trebuie sa li-se asigure o hrana de inalta calitate urmand indicatiile crescatorului. Pretul hranirii se va reduce pe masura ce va ajunge la maturitate.

Media de viata: intre 9-15 ani. Acesti caini traiesc in jur de 13 ani.


Media de pui fatati: 6, cuiburile variaza de la 1 la 10 catelusi desi media ramane totusi de 6.

Descrierea fizica generala: pointerii au un corp vioi, atletic. Intreaga lor aparenta este formata din curbe gratioase. Sunt caini musculosi, ascunzandu-se pe sol fara probleme si cu viteza buna, cu o miscare a trenului posterior. Blana lor este perfect intinsa, dreapta si scurta cu o stralucire deosebita. Isi poarta capul cu mandrie si noblete. Cele mai disincte trasaturi sunt concavitatea subtire din varful botului care confera nasului o trasatura de varf inclinat si postura tipica de pointer cu coada si picioarele din fata ridicate si capul indreptat spre vanat.

Inaltimea femelei este cuprinsa intre 61 cm min si 66 cm maxim, iar a masculului intre 63 cm minim si maxim 69 cm.

Greutatea femelei este de 26 kg iar a masculului de 30 kg.

Marimea: medie.

Inaltimea si greutatea: inaltimea masculilor trebuie sa masoare intre 63-69 cm la greaban cu o greutate de 30 kg. Catelelor trebuie sa masoare intre 61-66 cm la greaban si sa aiba o greutate de 26 kg.

Boli: Rasa este realtiv rezistenta la boli cu cateva probleme congenitale. Investigarea soldului in cazul parintilor este obligatorie ca si inspectiile regulate efectuate asupra blanii pentru a ne asigura ca orice problema de piele este tratata prompt. Rani auto provocate apar de obicei intre varsta de 3-9 luni.

Boli curente: piele-raie-demodecie; dezvoltarea oaselor-dispalzie de sold; ochii-entropie, atropie retinala progresiva; rupturi/hernii-hernie ombilicala, osteopatie neurotoxica, degenerari ale coloanei vertebrale, guta.

Susceptabilitate la imbolnavire: scazuta.

Istoric: originea exacta a originii pointerului nu este complet clara: fie provin din pointerii spanioli fie din pointerii continentali. Lucru cert este ca pointerii englezi dateaza in urma in anii 1600, o rasa nativa insulelor britanice fiind folosita sa "indrepte" vanatul spre vanatori. Acesti caini timpurii au lucrat impreuna cu ogari la goanele de iepuri de camp, pointerii fiind folositi sa starneasca iepurii iar ogarii sa-i prinda. La inceputul anilor 1700 impuscarea vanatului cu pene a devenit la moda, acest lucru intamplandu-se cand adevaratele calitati ale rasei au devenit aparente. Si in prezent, pointerii sunt caini exceptionali de vanatoare.


Inteligenta: este o rasa inteligenta si de aceea invata repede intr-un timp rezonabil. Datorita naturii sale emotive dresajul va trebui facut cu blandete si recompense. Nu le place sa fie dominati.

Caracteristicile de expozitie: craniu trebuie sa fie de latime medie, cu un stop bine definit si un occipital proeminent. Nasul si conturul ochilor trebuie sa fie inchise la culoare cu toate ca pot fi mai deschise la culoare in cazul cainilor albi sau de culoarea lamaii. Botul este usor concav dand o usoara aparenta de fata in forma de disc. Falcile vor fi puternice cu o muscatura completa in foarfeca. Ochii vor fi caprui aprins sau caprui, depinzand de culoarea blanii si trebuie sa fie luminosi cu o expresie blanda. Urechile vor fi asezate destul de sus, intinzandu-se aproape de cap, de lungime medie si usor indreptate la varf. Gatul va fi lung si musculos, bine arcuit. Spatele corpului va fi putin cuplat si muscular cu coaste bine evidentiate. Blana va fi fina, scurta si rezistenta. Umerii trebuie sa fie lungi , curbati si bine asezati pe spate. Picioarele anterioare trebuie sa fie drepte si ferme cu oase bune de forma ovala, picioarele posterioare sa fie foarte musculoase cu articulatiile genuchiului bine intoarse si cu o buna extindere la nivelul femurului. Partea mijlocie a picioarelor posterioare vor fi bine coborate in jos. Labele vor fi ovale si bine unite cu degete arcuite prevazute cu pernute bune. Coada trebuie sa fie de lungime medie, compacta la baza, in forma de con pana la un punct, bine acoperita cu par des, purtata la acelasi nivel cu spatele fara curba ascendenta. In miscare coada se va misca lateral.

Tara de origine: Anglia

Energie: medie

Antrenament: peste 2 ore zilnic. Intrucat sunt in primul rand caini de sporturi de teren au nevoie de foarte multe exercitii. Dupa perioada de pui este necesara galoparea libera in mod regulat. Trebuie avut grija cand li se da drumul din lesa intrucat sunt caini de vanatoare si vor incepe sa galopeze dupa bunul plac. Au nevoie de o gradina de dimensiuni apreciabile, bine inchisa cu un gard de 1,5-2 metri inaltime deoarece sunt si foarte buni saritori.

Predispozitie la stres daca este lasat singur: ridicata.

Protectie personala: scazuta.

Potrivire ca si caine de paza: scazuta.

Risc de a speria oile: mediu.

Tendinta de a latra: scazuta.

Usurinta la transport: ridicata.

Nivel de agresiune: scazut.

Compatibilitate cu alte animale: ridicata.

Compatibilitate cu copiii: ridicata.

Caractere generale si temperament: pointerii sunt mult mai populari ca si caini de lucru decat ca animale de companie desi se potrivesc perfect vietii de familie. Sunt prietenosi, afectuosi si ascultatori, impacandu-se bine cu alti caini sau alte animale de companie daca le este introdus in randul lor la o varsta timpurie. Sunt iubitori si rabdatori cu copii in general si le place sa fie inclusi in viata de familie. Au nevoie de contactul uman si sunt foarte mult in armonie cu circumstantele de a fi tinut in casa. Datorita prieteniei manifestate nu sunt ideali pe post de caini de companie, salutand pe toata lumea in aceeasi maniera de bun venit dar vor latra in momentul in care se apropie cineva de usa. Pointerii sunt cunoscuti pentru placiditatea si dispozitia lor calma. Datorita pielii lor fine au nevoie sa fie tinuti la caldura, feriti de curent. Vor deveni distructivi si au predispozitie la probleme de comportament daca sunt lasati singuri pentru prea mult timp.


Marimea blanii: scurta/neteda

Cerinte de ingrijire a blanii: mai putin de o data pe saptamana.

Tundere: nu este cazul.

Ingrijirea blanii: este una dintre cele mai usoare rase de ingrijit necesitand doar o periere in timpul perioadei de naparlire. Totusi inspectii regulate ale blanii sunt necesare pentru a preveni eventuale probleme de piele ce pot aparea.

Culoare: pot fi galben lamaie cu alb, oranj cu alb, culoarea ficatului cu alb, alb cu negru. O singura culoare sau exemplare tricolore sunt vazute de asemenea deseori.

Naparlit: redus







17 Comentarii
  • Anonim a scris la 11.02.2014 16:27:

    sunt frumosi

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.07.2010 17:02:

    eu am un pui de pointer de 5 luni,este o bijuterie f.f pretioasa ptr noi,cine i-si doreste un caine din aceasta rasa ,sa-si ia cu cea mai mare incredere,este exact asa cum se spune in articol.

    [Răspunde]
  • sorin a scris la 09.04.2016 10:17

    asi dori sa cumpar un catel de pointer cu pedigrii pot oferi 150-200e

  • Anonim a scris la 07.04.2010 14:34:

    vand pui copoi ardelenesc femele si masculi superbi

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.04.2010 14:34:

    vand pui copoi ardelenesc femele si masculi superbi

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.04.2010 14:30:

    ofer pui doua luni pointer.tel mama adusa dingermania tel o742816840

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.04.2010 14:30:

    ofer pui doua luni pointer.tel mama adusa dingermania tel o742816840

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.03.2010 19:03:

    e dragalas ....

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.03.2010 19:03:

    e dragalas ....

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.03.2010 19:03:

    e dragalas ....

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.03.2010 19:03:

    e dragalas ....

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.03.2010 19:03:

    e dragalas ....

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.03.2010 19:03:

    e dragalas ....

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.03.2010 19:03:

    e dragalas ....

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 08.03.2010 19:03:

    e dragalas ....

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.11.2008 09:44:

    anunt vand caine de vanatoare:visla maghiara ,brac german ,jeck russel,foxterier, nr de telefon 0770934176 cumpar pointer-englez

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 09.11.2008 09:44:

    anunt vand caine de vanatoare:visla maghiara ,brac german ,jeck russel,foxterier, nr de telefon 0770934176 cumpar pointer-englez

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 19.07.2008 18:48:

    cumpar caine de vanatoare din aceasta rasa sau alte rase de talie mare ,cainele sa fie dresat intens ,femela sau mascul nr de tel 0745590659 sau id de mess alexb93a

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro