Pisici cu cariere

Pisici cu cariere

pisicutaEste binecunoscut faptul ca pisicile nu isi doresc decat sa conduca lumea dintr-un loc insorit de langa fereastra, fara prea mult efort, poate doar o privire galesa aruncata din cand in cand. Exista insa si reprezentanti felini care  iau un rol activ in dominarea lumii si aleg sa lucreze cot la cot cu oamenii.

Pisicile de ferma au un rol bine stabilit in gospodarie de mii de ani: sa tina rozatoarele departe. Insa ce se intampla cu pisicile de oras, care doresc sa se afirme? Iata cateva povesti de succes despre pisici care au facut cariera in anumite domenii.

Pisici astronaut

De-a lungul timpului, multe animale din diferite specii au ajuns in spatiu, printre ele numarandu-se si cateva pisici.

Primii care au trimis o pisica in spatiu au fost francezii. In octombrie 1963 Felicette avea sa fie prima pisica iesita in spatiul cosmic. Ea l-a inlocuit in ultimul moment pe Felix, un motan ce s-a sustras zborului cu cateva ore inainte, evadand. Felicette, o femela neagra cu alb, a zburat nu mai mult de 15 minute, transmitand informatii pretioase cercetatorilor de la sol. A fost recuperata nevatamata si nu se stie ce s-a intamplat cu ea ulterior. Franta a mai trimis si alte pisici in spatiu, insa nu exista informatii precise daca misiunile au fost un succes.

Sprijin pentru caii de cursa

Multi cai pur-sange ce participa in marile competitii au in spatele un sustinator dintr-o alta specie. Poate fi vorba de ponei, caini, capre, pasari si chiar pisici. Animalele companion ofera siguranta si un sentiment de liniste cailor stresati de transport sau de multimile aclamande. Acest fapt sporeste performantele calului in cursa.

In anii 1700, Grimalkin era companionul felin al lui Godolphin Arabian, un cal arab de rasa, fondatorul liniilor de sange ale celebrei herghelii Godolphin. Cand calul a murit, pisica a ramas pe trupul sau pana cand a fost ingropat, iar nu dupa mult timp si pisica s-a stins din viata.

Pisici acrobat

Multa lume nu crediteaza pisicile cu abilitati de dresaj. Samantha Martin fondatoarea unei trupe de pisici talentate din SUA ne contrazice. Ea spune ca pisicile adora sa fie dresate, totul este o joaca pentru ele, o provocare de a rezolva probleme. Acro-cats si Rock-cats este o trupa de 13 pisici care strabat tara in lung si lat oferind spectacole de dresaj felin si acrobatii. Trupa are si propria formatie rock: Pinky la chitara, Dakota la tobe si Nue la clape. Cele trei fac treaba buna pe scena, insa in particular nu se prea inteleg. Celelalte pisici merg pe sarma, stau pe mingi, sar de la inaltime si multe alte trucuri care fac deliciul publicului.

Pisici terapeut

Nu putine sunt povestile de succes cu pisici voluntar in spitale, azile de batrani sau orfelinate. Studiile au aratat ca pisicle ajuta la reucerea stresului si reglarea tensiunii arteriale.  Pentru unii pacientii pisicile sunt singurele in fata carora reusesc sa se deschida si sa comunice; este in special vorba de copiii cu autism. Pisicile aduc speranta si un strop de mangaiere suferinzilor. In schimb ele se bucura de multe mangaieri si alinturi.

Pisica receptioner

Matilda, o pisica Ragdoll, este angajatul-vedeta al celebrului hotel Algonquin, din New York. In timpul orelor de munca, Matilda sta pe un fotoliu in receptia hotelului si ofera binete clientilor. Munca de supraveghetor nu e usoara, insa este recompesata cu ceva delicios de mancare oferit  de portar. In fiecare, de ziua ei, hotelul organizeaza o petrecere caritabila in cinstea Matildei, iar banii stransi sunt donati organizatiilor de protectie a pisicilor din oras.

rockMulte alte feline si-au gasit adapost in biblioteci, hoteluri, cafenele si alte localuri publice, unde clientii se simt mai bine-primiti atunci cand cineva din partea casei vine si le toarce in poala.

Pisica politist

In Kyoto, Japonia, facatorii de lege primesc o labuta de ajutor din partea unei pisici. Lemon, o fosta pisica a strazii, este mandria unei sectii de politie din oras. In fiecare zi, ea defileaza printre angajati in frumoasa ei uniforma politieneasca, aducand zambetul pe buze.  Ba mai mult, pisica merge  si in misiuni, acolo unde sunt investigate apeluri suspicioase. Victimele reusesc sa comunice mai usor  cu fortele de ordine, atunci cand pisica e prezenta.

Surse foto: 1, 2; Andrei Spirache

Nicolae Hasegan
ZooLand.ro
 
0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro