Pisica foloseste toaleta?!

Pisica foloseste toaleta?!

pisica la toaletaS-a terminat cu litierele care miros, cu nisipul imprastiat prin prejur si costurile ridicate. Este momentul ca sa treceti cu pisica dumneavoastra la nivelul urmator si sa invete sa foloseasca toaleta. Este simplu, sunt doar cativa pasi simpli, dar importanti care trebuie parcursi. Iar mai apoi vor veni si recompensele: toata viata pisicii nu va mai trebui sa scurmati in nisip, iar casa va fi mereu curata si nemirositoare. Cu siguranta cu toti am admirat pisica personajului interpretat de Robert De Niro in "Meet the Fockers”, Mr Jinx, care folosea cu atata eleganta toaleta.

Lectia de folosire a toaletei poate dura mai mult sau mai putin in functie de personalitatea fiecarei pisici: unele pot invata in 3 saptamani, altele in 3 luni. O pisica sociabila, bine educata si ascultatoare e mai inclinata sa invete lucruri noi de la stapan. In ajutor trebuie sa va vina intreaga familie, deoarece si ei vor trebui sa suporte modificarile ce vor aparea in baie pe durata lectiei. Atat familia cat si musafirii care folosesc toaleta trebuie sa invete sa lase capacul ridicat si colacul toaletei jos, deasemena usa la baia sa fie mereu intredeschisa pentru ca pisica sa aiba acces acolo. Parcugeti fiecare pas fara sa va grabiti pentru a fi implemetat corect. In cazul in care apar esecuri se trece la un nivel inferior. Esec inseamna plasarea micilor cadouri in alte locuri decat cele dorite de dumneavoastra, in speta toaleta sau litiera pana la un moment dat.

Firul rosu al lectiei este simplu: litiera trebuie adusa cat mai aproape de toaleta, asociata cu toaleta si apoi inlocuita de aceasta din urma.

1. Litiera trebuie mutata treptat inspre toaleta. Scopul este ca litiera in urmatoarele etape ale lectiei sa fie chiar langa vasul de toaleta. Pentru a usura si mai mult munca pe parcurs ar fi bine sa inlocuiti litiera cu un vas de metal asemanator cu cel care la un moment dat va fi plasat in interiorul vasului de toaleta. Astfel pentru pisica vasul de inox din toaleta nu va mai fi o surpriza. In fiecare zi mutati litiera cu nisip cu cativa centimetri mai aproape de baie astfel incat pisica sa nu sesizeze ca toaleta ei isi schimba locul radical. Astfel preveniti defecatul in locul fostului amplasament. In functie de distanta, rabdare si capacitatea pisicii de a se adapta in mai lung sau mai scurt timp ati ajuns cu litiera pisicii la locul urmatoarei etape: baia.

2. In aceasta etapa trebuie sa ridicati litiera pana la nivelul marginii vasului de toaleta. Puneti sub litiera carti sau ziare, care sa ofere stabilitate, astfel incat sa inaltati zilnic cu 5 cm. In momentul in care ati ajuns la nivelul toaletei incepeti sa mutati litiera peste marginea vasului de toaleta pana ajumge sa il acopere de tot. In acest moment pisica asociaza vasul de toaleta cu locul de facut treburile.

3. Urmatorul pas presupune indepartarea litierei si plasarea in toaleta a unui vas metalic, care sa se potriveasca cu diametrul vasului de toaleta, astfel incat sa fie stabil. Lipsa de stabilitate va creea un sentiment de insecuritate pisicii care se va teme de toaleta. Acest vas se umple cu nisip si permitem pisicii sa isi faca nevoile aici. Treptat reducem cantitate de nisip din vas, pentru a dezobisnui pisica de acest material. Pe masura ce nisipul se imputineaza, mizeria si mirosul cresc; este un moment greu de suportat atat de familie cat si de animal insa trebuie parcurs cu rigoare.  Ar fi bine sa parcurgeti aceasta etapa cand e cineva mereu acasa care sa curete de fiecare data mizeriile.

4. Un alt aspect important de urmarit in aceasta etapa este pozitia picioarelor pisicii cand foloseste bolul din interiorul toaletei. Initial pisica va intra cu totul in vasul din toaleta. Insa scopul nostru este ca ea sa tina toate cele patru picioare pe colacul toaletei. Urmariti de fiecare data cand pisica merge la toaleta, laudati-o si puneti-o in pozitia corecta, recompensand-o daca e cazul. Mai intai plasati-i cele 2 picioare din fata pe colac, apoi pe parcurs ridicati unul cate unul si picioarele din spate. Laude, laude si iar laude. In timp pisica se va obisnui cu pozitia corecta.

5. Pe masura ce ati imputinat cantitatea de nisip ajungeti sa nu mai  puneti deloc in  bol. Este momentul ca vasul sa fie inlocuit cu apa. La fel treptat putina cate putina pana se umple vasul cam de jumatate. Observati daca pisica se simte bine cu acest nou „asternut”; daca pisica refuza sa foloseasca toaleta inseamna ca ati grabit etapele precedente.

6. Daca pisica foloseste toaleta cu vasul cu apa, are o pozitie corecta, atunci inseamna ca sunteti un bun invatator, iar elevul dumneavoastra e unul bine educat.

Veti observa ca acest intreg proces va va solicita mult rabdarea si chiar simturile olfactive, insa roadele vor fi extraordinare. Pisica dumneavoastra va fi una foarte curata, care isi face nevoiel oriunde mergeti in vizita si poseda o toaleta, iar dumneavoastra veti fi un stapan tare mandru. Daca inca mai aveti un dram de rabdare poate reusiti sa o invatati si cum sa traga apa.

Sursa foto

Nicolae Hasegan
ZooLand.ro


9 Comentarii
  • Anonim a scris la 07.01.2014 23:53:

    o sa incerc si eu etapa cu etapa poate reusesc dar credetima pisica mea este foarte nebuna nu stiu daca o sa ste!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.06.2013 15:13:

    SA va spun drept si eu am acasa 5 pisici ,sunt destepte dar nici odata nu sa intamplat ca pisica asta.Prietenii mei mi-au spus ca exista o asfel de pisica dar eu nu i-am crezut ,pana cand m-am uitat si eu pe acest sait. Nu pot sa mai spun nimic decat sa-l felicit pe stapanul acestei pisici.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 26.06.2013 15:10:

    SA va spun drept si eu am acasa 5 pisici ,sunt destepte dar nici odata nu sa intamplat ca pisica asta.Prietenii mei mi-au spus ca exista o asfel de pisica dar eu nu i-am crezut ,pana cand m-am uitat si eu pe acest sait. Nu pot sa mai spun nimic decat sa-l felicit pe stapanul acestei pisici.

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.06.2011 17:19:

    motanul meu cand era mic isi facea treburile doar in ladita spre deosebire de alti oameni care isi tin picicile in casa eu il tin afara si el s-a dezobisnuit de acest obicei si isi face treburile pe unde apuca are un an 2 luni si 5 zile il pot dezobisnui de acest obicei si sa intoarca la ladita sau e prea tarziu

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 02.12.2010 17:46:

    motanul meu deja are litiera in baie langa toaleta. o sa incerc sa-l invat pt k este foarte costisitor nisipul dar ma gandes k orice pisik are tendinta de a racai dupa ce isi face nevoile , e ceva genetic, cu apa cum o sa procedeze?:-?? o sa incerc, el are 7 luni, sper k nu este prea tarziu. :D

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.11.2010 18:21:

    Motanul meu are 1 an ,tavita cu nisip este in baie, dar de o luna a inceput sa faca numai treaba mare in tavita si urineaza pe unde apuca . Ce sa fac ?????????????

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.09.2010 17:07:

    da o sa incerc si cu pisicuta mea si tot mai bine las usile deschise de la mine in camera pana la baie ca sa mearga ea la toaleta si sper sa nu se invete sa traga singura apa ca o sa platesc cam prea mult apa

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 24.09.2010 17:07:

    da o sa incerc si cu pisicuta mea si tot mai bine las usile deschise de la mine in camera pana la baie ca sa mearga ea la toaleta si sper sa nu se invete sa traga singura apa ca o sa platesc cam prea mult apa

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 28.08.2010 07:53:

    Dragut articol. As vrea si eu sa-l invat pe Veguta al meu... O sa am mari batai de cap cu el, ca e un pisoi necajit luat de pe strada si nu prea receptiv... E mai naiv asa... Am de contestat ultima fraza. NU ESTE RECOMANDAT sa invatati pisica sa traga apa. Pentru ca apoi o sa plangeti la facturile de apa - pisicile care descopera trasul apei, se vor juca mereu la WC, tragand apa, pentru a admira cum se face vartejul de apa in bolul toaletei. Pana si al meu Veguta, etalon de dezinteres, cand se duce la litiera se holbeaza in vas, cand ii curat nr2. Ii place vartejul. Sta cu labutele din fata sprijinit de colac si cu capul in toaleta, sa se uite. Din fericire la toaletele noastre este mai greu sa tragi apa daca esti pisic, insa la americani exista acea "clanta" la care ele pot avea mai usor acces si este mai probabil ca ele sa descopere acest joc costisitor.

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro