Pisica Havana Brown

Pisica Havana Brown

havana brownPrimul lucru care se remarca la aceasta pisica este blana ei stralucitoare, de culoarea mahonului. O alta caracteristica unica este capul, mai mult lung decat lat. Corpul sau are o marime medie, trebuie sa fie ferm si musculos, dand in acelasi timp atat o impresie de putere, cat si de eleganta si de gratie. Masculii tind sa fie mai mari, cantarind de obicei intre 3,5 si 4,5 kg, in timp ce femelele au o greutate cuprinsa intre 2,7 si 3,5 kg. La nastere, pisoii sunt complet de culoare maro.

Capul: vazut de sus, capul este mai mult lung decat lat, ingustandu-se spre bot, cu adancituri vizibile la nivelul zonelor de imbinare a mustatilor. Botul oarecum ingust si zona mustatilor sunt trasaturile specifice acestei rase si trebuie sa fie evidente la specimenele tipice. Din profil, se poate remarca stopul foarte clar, la nivelul ochilor; botul pare a fi patratos, aceasta iluzie fiind amplificata de barbia bine dezvoltata, al carei contur este patrat, nu rotunjit. De preferat este ca varful nasului sa formeze o linie aproape perpendiculara cu barbia.

Urechile pisicii Havana Brown sunt mari, rotunjite la varf, cu baza in forma de cupa, dispuse la o distanta apreciabila una fata de cealalta; sunt indreptate pe directia inainte, dand pisicii o expresie alerta. Prezinta putin par, atat in interior, cat si pe exterior.

Ochii au forma ovala, marime medie si sunt asezati la o distanta apreciabila unul de celalalt; sunt stralucitori, alerti si expresivi. Culoarea: orice nuanta de verde, fiind de preferat cele mai intense.

Membrele si labele: exemplarul ideal are picioarele destul de lungi in comparatie cu dimensiunile medii ale corpului si ale cozii. Membrele sunt drepte, cele ale femelelor fiind subtiri si delicate. Masculii adulti au membre puternice, foarte musculoase. Picioarele posterioare sunt usor mai lungi decat cele anterioare. Labele sunt ovale si compacte, cu cinci degete la cele din fata si patru la cele din spate.

Coada are o lungime medie, direct proportionala cu cea a corpului; este subtire, nu are nici forma de bici, dar nu este nici boanta; este rotunjita la varf si nu prea lata la baza.

Deoarece Havanezele sunt pisici cu par scurt, intretinerea de rutina este minima. Daca participati cu pisica la expozitii, este necesar sa ii faceti o baie cu cateva zile inaintea show-ului. Dupa uscarea completa a blanii, periati-o cu blandete, indepartand firele moarte. Blana este scurta spre medie, neteda si lucioasa. Are culoarea maro, nuanta fiind uniforma pe toata suprafata corpului. Blana tinde mai mult spre nuanta roscata (mahon), decat spre cea neagra-maronie. Pielea nasului este si ea maro, cu o tenta roz. Pernitele au nuanta de roz, iar mustatile sunt complet maro.

Este indicat ca o astfel de pisica sa fie tinuta exclusiv in interior, sa fie castrata sau sterilizata si sa aiba asigurate hrana necesara, suprafete speciale pentru exersarea ghearelor si zone in care sa se poata juca in voie.

Havana Brown este un animal de companie ideal, indiferent daca vreti sa va prezentati cu ea in expozitii sau pur si simplu sa o pastrati numai pentru dumneavoastra, drept prieten devotat. Nu e deloc neobisnuit ca o astfel de pisica sa va atinga cu labuta pentru a va atrage atentia sau sa o rupa la fuga, dupa care sa se aseze drept la picioarele dumneavoastra, cerand cu insistenta sa o scarpinati pe burtica. Datorita flexibilitatii de care dau dovada aceste pisici, ele se vor adapta programului dumneavoastra zilnic, dar nu este indicat sa le lasati singure perioade mai lungi de timp.

Pisicile maro sunt cunoscute de secole. Ele sunt probabil originare din Asia de Sud-Est si fac parte din grupul mai numeros al Pisicilor din Siam. Au ajuns in Marea Britanie in secolul al XIX-lea, o data cu importul Siamezei. Aceste pisici au fost descrise ca "Siameze cu blana de culoare maro si cu ochi verzi-albastrui". Havana Brown este perfecta pentru persoanele care vor un prieten sociabil, afectuos si prietenos.

Documentele atesta ca pisicile de culoare maro erau cunoscute si expuse in Europa in jurul anului 1890. Unul dintre numele pe care le-au primit este acela de "Pisici elvetiene de munte". Ele au disparut pana dupa perioada urmatoare Celui de-al doilea Razboi Mondial, facandu-si din nou aparitia in 1950. Documentele atesta ca pisicile de culoare maro erau cunoscute si expuse in Europa in jurul anului 1890. Unul dintre numele pe care le-au primit este acela de "Pisici elvetiene de munte". Ele au disparut pana dupa perioada urmatoare Celui de-al doilea Razboi Mondial, facandu-si din nou aparitia in 1950. In acea perioada, un grup de englezi a identificat "design-ul" genetic al pisicii maro. Stramosul rasei Havana Brown, asa cum o stim astazi, este Elmtower Bronze Idol, rezultatul unei imperecheri accidentale dintre o pisica neagra cu par scurt si o Siameza seal-point.

ZooLand.ro


12 Comentarii
  • Anonim a scris la 05.07.2010 13:31:

    fara suparare nu cumva atzi gasit acest papagal...seamana leit cu papagalul pe care lam pierdut..:(

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.02.2010 19:35:

    Esti frumos si haios

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.02.2010 19:35:

    Esti frumos si haios

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.04.2009 14:30:

    misto misto

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.04.2009 14:30:

    misto misto

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.04.2009 14:30:

    misto misto

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.04.2009 14:30:

    misto misto

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.11.2008 14:22:

    gyt,kdvtkvh,ggt78va et5hwl8loi

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.11.2008 14:22:

    gyt,kdvtkvh,ggt78va et5hwl8loi

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 30.11.2008 14:22:

    gyt,kdvtkvh,ggt78va et5hwl8loi

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.04.2008 18:21:

    Imi place pisicile,dar am gasit o pisica foarte urata care se numeste :LaPerm si ii dau 500 de lei pentru cine o ia de la mine.PROMIT !email-ul meu este yoo_stefi2000@yahoo.com

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 18.04.2008 18:21:

    Imi place pisicile,dar am gasit o pisica foarte urata care se numeste :LaPerm si ii dau 500 de lei pentru cine o ia de la mine.PROMIT !email-ul meu este yoo_stefi2000@yahoo.com

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro