Pisica American Curl

Pisica American Curl

American curl Rasa American Curl este recunoscuta mai ales pentru urechile sale indoite, care sunt rezultatul unei mutatii spontane. Urechile sunt drepte si deschise, indoindu-se sprespate, intr-un arc gratios, opus celui al pisicilor din rasa Scotish Fold, care sunt aplecate si indoite inspre fata. Urechile dau rasei un aspect alert si vesel.

Istoria rasei American Curl incepe intr-o zi insorita de iunie 1981, in Lakewood, California. O femela neagra, cu parul lung si matasos, cu niste urechi neobisnuite, a aparut la usa lui Joe si Grace Ruga. Joe a incurajata-o pe Grace sa nu hraneasca pisica, dar aceasta, ascultandu-si inima, a lasat un bol cu hrana pentru pisica langa pragul usii. Pisicuta neagra si afectuoasa si-a facut loc rapid in inima familiei Ruga, acestia numind-o Shulamith, ceea ce inseamna "neagra dar placuta".

In decemberie 1981, Shulamith a dat nastere primilor ei pui. Din patru pisoi, doi aveau urechile indoite. A fost contactat un genetician, pentru a studia acest fenomen, acesta confirmand ca aceasta ureche neobisnuita este rezultatul unei mutatii genetice, cel mai probabil mostenita, cauzata de o gena dominanta, si fara deformatii atasate. Referindu-se la aceasta ca la o mutatie spontana, gena care a cauzat indoirea urechii a parut sa urmareasca un singur partern dominant.

Incrucisarea selectiva a inceput in 1983. Standardul acestei rase este o pisica de de talie medie, alerta, cu un aspect elegant si o expresie dulce, deschisa, completata de urechile sale remarcabile. Datorita stramosilor sai domestici, American Curl este diponibila atat in varianta cu par lung, cat si in cea cu par scurt, amblele varietati avand o blana moale, matasoasa, lucioasa si lipita de corp. rasa cu parul lung se diferentiaza prin coada foarte stufoasa. Intru-cat ambele tipuri au un sub-strat minimal, ingrijirea acestei rase este foarte usor de facut. O baie ocazionala si un periat sunt tot ce au nevoie aceste pisici pentru a-si mentine blana in buna conditie.

Caracteristica distinctiva a acestei rase este forma unica a urechilor. Urechile sunt destul de rigide la atingere, ridicate si deschise, indoindu-se intr-un arc usor. Urechile rasei American Curl au fost comparate cu cele ale Lynx-ului, cu smocuri lungi de par accentuand aspectul de indoire al urechilor. Trebuie avuta mare grijala manevrarea urechilor, pentru a evita ruperea carilagiului.

Atunci cand se nasc, urechile sunt drepte, dar la 3-4 zile dupa nastere, urechile incep sa se indoaie inapoi. In primele 4 luni de viata, urechile pisoilor se indoaie treptat, in grade diferite, variind, pana cand se stabileste forma finala la varsta de 4 luni. In jurul aceste varste, crescatorul profesionist poate stabili calitatea pisicii, bazandu-se pe gradul de indoire al urechilor, corelat cu tipul corpului.

American curl In ceea ce priveste personalitatea, American Curl este o rasa orientata catre oameni, credincioasa si afectuoasa. Avand un temperament bagacios si curios, isi asista companionii umani in orice intentioneaza sa faca acestia.

American Curl iubeste compania oamenilor si se adapteaza extrem de repede cu orice alt tip de animal, copii sau situatii noi. Desi sunt considerate a fi pisici inteligente, isi pastreaza comportamentul de pisoi chiar si la varsta adulta.

In afara de faptul ca sunt disponibile atat in vrianta cu blana scurta, cat si cu blana lunga, pisicile din rasa American Curl pot fi de orice culoare sau pattern de blana. Ochii pot avea si ei, o intreaga paleta de culori. Tipul ca parul scurt este numit Shorthair Curl de catre unele asociatii.

ZooLand.ro


11 Comentarii
  • Anonim a scris la 02.07.2010 08:55:

    super coada dar urechile...

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.12.2008 10:57:

    woooooooooooooooooooow

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.12.2008 10:57:

    woooooooooooooooooooow

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.12.2008 10:57:

    woooooooooooooooooooow

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.12.2008 10:25:

    mie imi plac orcie pisici:D:D

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 07.12.2008 10:25:

    mie imi plac orcie pisici:D:D

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.11.2008 19:56:

    ceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.11.2008 19:56:

    ceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 11.11.2008 19:56:

    ceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 05.10.2008 19:48:

    ce urechi ciudate are!interesanta pisica!

    [Răspunde]
  • Anonim a scris la 21.07.2008 20:22:

    interesante pisici...is faine da urechile sunt un dezavantaj:P:P

    [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro