Pescuitul excesiv duce la disparitia rechinilor si a calcanilor

Pescuitul excesiv duce la disparitia rechinilor si a calcanilor

23.05.2008

Pescuitul excesiv conduce la extinctia multor specii de rechini si calcani din oceanele lumii, potrivit unui nou studiu international prezentat ce catre IUCN (organizatie intenationala pentru conservare) in cadrul Conferintei Natiunilor Unite (ONU) pe tema Biodiversitatii de la Bonn, Germania, informeaza Earth Times.

Publicat pentru a coincide cu Ziua Internationala a Biodiversitatii, studiul asupra situatiei globale a speciilor de rechini pelagici si calcani arata ca 11 dintre acestea sunt in pericol de disparitie.

Studiul apartinand IUNC cere guvernelor sa ia masuri de oprire a pescuitului intensiv al acestor specii.

Oamenii de stiinta din intreaga lume au descoperit ca rechinii si calcanii, inclusiv speciile Thresher, Silky si Shortfin mako sunt periclitate din cauza pescuitului excesiv pentru carnea si inotatoarele acestora.

"Imaginea traditionala a rechinilor si calcanilor de ocean duce deseori la perceptia gresita cum ca acestia ar fi rezistenti la pescuitul excesiv", a declarat Sonja Fordham, coautoare al studiului si membra al grupului pentru protejarea rechinilor din cadrul IUCN.

Studiul subliniaza cresterea cererilor pe piata a supelor din inotatoare de rechin, condusa de economiile crescande ale Asiei.

Speciile de rechini si calcani au nevoie in cele mai multe cazuri de cativa ani pentru a atinge maturitatea sexuala, au putini pui, acestia fiind vulnerabili la pescuitul excesiv.

Organizatia IUCN a cerut guvernelor sa implementeze o limita pentru pescuitul de rechini, sa inceteze practicile de retragere a interdictiilor si sa investeasca in cercetari ulterioare in randul populatiilor de specii marine.

green-report.ro



1 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
    Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

    2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

    pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro